OKS'de En Başarılı Okul Atatürk İÖ Okulu

Çerkezköy'de eğitim ve öğretim veren 24 ilköğretim okulundan Ortaöğretim Kurumlar Sınavı'na giren toplam 1582 öğrencinin 378 tanesi çeşitli okullara yerleşmeyi başardı. Çerkezköy'den sınava giren öğrencilerin OKS Sınavı'ndaki yerleşme oranı %23.89 olarak gerçekleşti.

OKS'de En Başarılı Okul Atatürk İÖ Okulu
13 Ağustos 2007 Pazartesi 08:32

OKS Sınavı sonucuna göre oplam 41 öğrencisini çeşitli okullara yerleştiren Atatürk İlköğretim Okulu %40.19'luk yerleştirme oranı ile en başarılı okul olurken, %3.57 yerleştirme oranı ile en başarısız okul Karaağaç İlköğretim Okulu oldu.

İlçe genelinde ortalama her dört öğrenciden birinin çeşitli okullara yerleştiği Ortaöğretim Kurumlar Sınavı sonucunda en çok tercih edilen okul 206 öğrencinin tercihi ile Anadolu Liseleri olurken, bunu 113 öğrencinin tercihi ile Anadolu Meslek Liseleri, 25 öğrencinin tercihi ile Anadolu Öğretmen Liseleri, 10 öğrencinin tercihi ile Fen Liseleri, ve 2 öğrencinin tercihi ile erkek liseleri ve yine 2 öğrencinin tercihi ile özel liseler takip etti.

Sınav sonucuna göre %40.19'luk bir yerleştirme oranı yakalayan Atatürk İlköğretim Okulu en başarılı okul olurken, ikinci sırayı %37.34'lük bir yerleştirme oranı ile Fevzipaaş İlköğretim Okulu elde etti. Sınava 158 öğrencisi giren Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nun toplam 59 tanesi OKS sonuçlarına göre bir okula yerleşti.

Atatürk İlköğretim Okulu'nun ilk sırada, Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nun ikinci sırada yer aldığı başarılı sıralamasında Sanayiciler İlköğretim Okulu ise 3. sırada yer aldı. Sınava 133 öğrencisi giren Sanayiciler İlköğretim Okulu'ndan 49 öğrenci sınav sonucuna göre yerleştirilirken, Sanayiciler İlköğretim Okulu'nun başarı oranı %36.84 olarak gerçekleşti

2007 Ortaöğretim Kurumlar Sınav sonucuna göre okulların durumu ve yerleştirdikleri öğrenci sayıları ile yüzdelik oranlarla yerleştirmedeki sıraları şu şekilde;

EN BAŞARILISI ATATÜRK İ.Ö.O. OLDU

Atatürk İlköğretim Okulu'ndan 102 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi ve bu öğrencilerden 2 tanesi Fen Lisesi'ne, 1 tanesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 8 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 30 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 41 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Atatürk İlköğretim Okulu %40.19'luk oranı ile yerleştirme sıralamasında birinci oldu.

FEVZİPAŞA İKİNCİSİ OLDU

Fevzipaşa İlköğretim Okulu'ndan 158 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi, bu öğrencilerden 1 tanesi Fen Lisesi'ne, 11 tanesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 9 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 37 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 59 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Fevzipaşa İlköğretim Okulu %37.34'lük başarı oranı ile yerleştirme sıralamasında ikinci oldu.

SANAYİCİLER 3. SIRADA

Sanayiciler İlköğretim Okulu'ndan 133 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi, bu öğrencilerden 1 tanesi Fen Lisesi'ne, 2 tanesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 23 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 22 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 49 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Sanayiciler İlköğretim Okulu %36.84 'lük oranı ile yerleştirme sıralamasında üçüncü oldu.

4. SIRA 75. YIL'IN

75. Yıl İlköğretim Okulu'ndan 164 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi, bu öğrencilerden 2 tanesi Fen Lisesi'ne, 2 tanesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 21 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 30 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleşirken, 1 tanesi de Erkek lisesine yerleşti. Toplam 56 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen 75. Yıl İlköğretim Okulu %34.14 'lük oranı ile yerleştirme sıralamasında dördüncü oldu.

PINARÇA İLKÖĞRETİM OKULU 5. SIRADA YER ALDI

Pınarça İlköğretim Okulu'ndan 21 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi, bu öğrencilerden 4 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 3 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 7 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Pınarça İlköğretim Okulu %33.33 'lük oranı ile yerleştirme sıralamasında beşinci oldu.

DİĞER OKULLAR NE YAPTI?

Kızılpınar İlköğretim Okulu'ndan 53 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi ve bu öğrencilerden 1 tanesi Fen Lisesi'ne, 2 tanesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 7 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 7 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 17 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Kızılpınar İlköğretim Okulu %32.07 'lik oranı ile yerleştirme sıralamasında altıncı oldu. Yanıkağıl İlköğretim Okulu'ndan 14 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 3 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 1 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 4 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Yanıkağıl İlköğretim Okulu %28.52 'lik oranı ile yerleştirme sıralamasında yedinci oldu.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan 95 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 1 tanesi Fen Lisesi'ne, 2 tanesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 9 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 14 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 27 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Cumhuriyet İlköğretim Okulu %28.42 'lik oranı ile yerleştirme sıralamasında sekizinci oldu. İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu'ndan 79 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 2 tanesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 10 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 5 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 17 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu %21.51 'lik oranı ile yerleştirme sıralamasında dokuzuncu oldu.

Kapaklı M. Elfide Erdegül İlköğretim Okulu'ndan 98 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 12 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 9 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 21 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen M. Elfide Erdegül İlköğretim Okulu %21.42 'lik oranı ile yerleştirme sıralamasında onuncu oldu.

Yıldızkent İlköğretim Okulu'ndan 19 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 2 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 2 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 4 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Yıldızkent İlköğretim Okulu %21.05 'lik oranı ile yerleştirme sıralamasında onbirinci oldu.

Nurullah Narin İlköğretim Okulu'ndan 88 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 5 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 12 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 17 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Nurullah Narin İlköğretim Okulu %19.31'lik yerleştirme oranı ile yerleştirme sıralamasında onikinci oldu.

Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu'ndan 32 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 2 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 4 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 6 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu %18.75 'lik oranı ile yerleştirme sıralamasında onüçüncü oldu.

Kapaklı Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan 76 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 2 tanesi Fen Lisesi'ne, 1 tanesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 6 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 4 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 13 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Kapaklı Cumhuriyet İlköğretim Okulu %17.10 'luk oranı ile yerleştirme sıralamasında ondördüncü oldu.

Kapaklı Gazi İlköğretim Okulu'ndan 76 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 1 tanesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 5 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 6 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 13 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Kapaklı Gazi İlköğretim Okulu %15.78 'lik oranı ile yerleştirme sıralamasında onbeşinci oldu.

R. Arif Gabralı İlköğretim Okulu'ndan 42 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 1 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 4 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 5 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen R. Arif Gabralı İlköğretim Okulu %11.90 'lık oranı ile yerleştirme sıralamasında onaltıncı oldu.

Raif Dinçkök İlköğretim Okulu'ndan 46 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 1 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 4 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 5 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Raif Dinçkök İlköğretim Okulu %10.86 'lık oranı ile yerleştirme sıralamasında onyedinci oldu.

Veliköy İlköğretim Okulu'ndan 39 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 1 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne, 3 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 4 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Veliköy İlköğretim Okulu %10.25 'lik oranı ile yerleştirme sıralamasında onsekizinci oldu.

Bahçeağıl İlköğretim Okulu'ndan 10 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 1 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne yerleşti. Toplam 1 öğrencisi yerleşen Bahçeağıl İlköğretim Okulu %10.00 'lık oranı ile yerleştirme sıralamasında ondokuzuncu oldu.

SON 5. SIRADA KİM VAR?

Kapaklı İlköğretim Okulu'ndan 32 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 3 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 3 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Kapaklı İlköğretim Okulu %9.37 'lık oranı ile yerleştirme sıralamasında yirminci oldu. Özel İdare İlköğretim Okulu'ndan 44 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 3 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 3 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Özel İdare İlköğretim Okulu %6.81 'lık oranı ile yerleştirme sıralamasında yirmibirinci oldu.

Karaağaç İlköğretim Okulu'ndan 33 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 1 tanesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 1 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 2 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Karaağaç İlköğretim Okulu %6.06'lık oranı ile yerleştirme sıralamasında yirmiikinci oldu.

Kızılpınar Atatürk İlköğretim Okulu'ndan 72 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 3 tanesi Anadolu Meslek Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 3 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Kızılpınar Atatürk İlköğretim Okulu %4.16 'lık oranı ile yerleştirme sıralamasında yirmiüçüncü oldu.

Karaağaç Atatürk İlköğretim Okulu'ndan 56 öğrenci Ortaöğretim Kurumlar Sınavına girdi. Bu öğrencilerden 2 tanesi de Anadolu Lisesi'ne yerleştiler. Toplam 2 öğrencisi çeşitli okullara yerleşen Kapaklı İlköğretim Okulu %3.57 'lık oranı ile yerleştirme sıralamasında yirmidördüncü oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.