Okul bütçesine yararına kermes

75. Yıl Ortaokulu Okul Aile Birliği ve öğrenci velilerinin ortaklaşa düzenledikleri kermes 75. Yıl Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu’nda açıldı. Okulun bütçesine katkı amaçlı açılan kermese büyük ilgi gördü

Okul bütçesine yararına kermes
28 Mayıs 2015 Perşembe 17:27

 “OKULUN ÇOK FAZLA GİDERİ VAR VE BUNLARIN KARŞILANMASI LAZIM”

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve okulun giderlerine destek olmak için açılan kermeste konuşan 75. Yıl Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Yasemin Öngün; “Okulun çok fazla gideri var ve bunların karşılanması lazım. Devlet bizim sadece su, elektrik ve yakıt giderlerimizi karşılıyor. Bizler de diğer giderlere destek olmak için bu şekilde kermes, çay etkinliği, tiyatro gibi programlar düzenliyoruz.” diye konuştu.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Kermesin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Yasemin Öngün; “Ürünler asgari fiyatlarla çocuklarımıza satılıyor. Kermeste okul çalışanları, okul aile birliği üyeleri ve öğrenci velileri görev alıyorlar. Burada satılan ürünleri velilerimiz evlerinde hazırlayıp getirdiler. Emeği geçen herkese çok teşekküre ederim.” ifadelerini kullandı.

“SANAYİCİLERİMİZİN EĞİTİM YUVALARINA YARDIM ETMELERİ LAZIM”

Sanayi bölgesinde yaşadığımızı ve bu bölgede yüzlerce fabrikanın bulunduğunu; fakat sanayici ve iş adamlarının okulların sorunlarıyla ilgilenmediğine vurgu yapan Yasemin Öngün; “Sanayi bölgesindeyiz ve bu bölgede pek çok sanayici ve işadamı var. Onlar da bir zamanlar bu sıralarda oturdular. Bu eğitim yuvalarına yardım etmeleri lazım. Bu konuda bütün idareci, sanayici ve işadamlarından sadece bu okul için değil bütün eğitim kurumlarına yardım bekliyoruz ve buradan çağrıda bulunuyoruz. Çünkü okulların imkanları çok kısıtlı ve Çerkezköy’de bu büyük bir eksiklik.” dedi.

“EN GÜZEL YATIRIM, İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”

Çerkezköy esnafının okullara sık sık yardım ettiğine değinen 75. Yıl Ortaokulu Okul Aile Başkanı Yasemin Öngün; “Esnaflarımız okullara karşı gerçekten çok duyarlı. Okullarımıza defalarca yardım ettiler. Aynı hassasiyetin sanayicilerden de gelmesini bekliyorum. En azından bir okulu sahiplenip yıllık giderlerini karşılasınlar. Geleceğin teminatı olan çocuklarımıza yardım etsinler. Unutmasınlar ki en güzel yatırım, insana yapılan yatırımdır.” diye konuştu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.