Okul kayıtları için fatura gerekli

İlköğretim okullarına kayıt başvuruları 1 Haziran tarihinde başlarken, kayıt ettirilen öğrencinin ikamet ettiği en yakın okula gönderilmesi ve merkezi okullarda yığılma yaşanmaması için her öğrencinin ikamet ettiğin bölgeye en yakın okula kayıt yapılması için kayıt evrakları arasında su ve elektrik faturası da isteniyor.

Okul kayıtları için fatura gerekli
02 Temmuz 2008 Çarşamba 00:00

AMAÇ MERKEZİ OKULLARI YIĞILMAYI ÖNLEMEK

Geçtiğimiz sene kayıt işlemlerinde zorunlu olarak istenen belge ikametgah olurken, bu sene hem Adrese Dayalı Kayıt Sistemine bakılarak, hem de kayıt yaptırılacak öğrencinin velisine ait su ve elektrik faturasında bulunan adrese bakılarak kayıtlar gerçekleştiriliyor.

Merkezi okullara yığılma olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal, "1 Haziran tarihinde başlayan ilköğretim okulu kayıtlarında velilerden kendi üzerlerine elektrik ve su faturası da istiyoruz. Bunu istememizdeki sebep merkezi okullarda oluşabilecek olan yığılmaların önüne geçebilmek. Bunun velilerden isteğimiz, ikamet ettikleri bölgeye en yakın okula çocuklarının kayıtlarını yaptırması. Hem okullarda yığılmaların önüne geçilmiş olur, hem de bütün öğrencilerimiz aynı oranda eğitim almış olurlar.

NAKİL İŞLEMLERİ DE ZORLAŞIYOR

Özellikle merkezi okullar olan Atatürk İlköğretim Okulu, 75. Yıl İlköğretim Okulu ve Fevzipaşa İlköğretim Okulu'na nakil alınmayacak. Mevlana ve Raif Dinçkök İlköğretim Okulları'na yapılan nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

OKULLAR AÇILINCA KONTROLLER YAPILACAK

Bu sene ilköğretim okullarına kayıt olan öğrencilerimizin okulların açılmasıyla birlikte kontrolleri yapılarak bölge dışından kayıtları yaptırılan öğrencilerimizin kayıtları bölgelerinde bulunan okullara gönderilecek. Bu yüzden veliler çocuklarını kendi bölgelerine en yakın okula kayıt ettirsinler" dedi.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kullanıcı - 8 yıl önce
yemin ediyorum koleje kayıt yaptırmak için bu kadar belge bile istenmiyor. sanane benim elektrik su faturamdan. üzerime almadıysam ne olacak doğalgaz kullanmıyorum su kontrörlü elektrik ev sahibi üzerine kime ne.
Avatar
murat - 7 yıl önce
parası olanın çocuğu istediği yerde istediği semtde okuya biliyoor ne ala memleket yaa ..böyle geldi böyle gidiyor iştee vurun garibanın çocuğunaaaa
Avatar
- 6 yıl önce
parayı veren düdüğü çalar