Okul kıyafetlerinde dükkandan dükkana farklı satış

Okulların açılmasına kısa bir süre kala öğrenciler kadar velileride okul telaşı sarmış durumda

Okul kıyafetlerinde dükkandan dükkana farklı satış
08 Eylül 2015 Salı 16:31

Okulların belirledikleri kıyafetlere göre alışverişini yapmak isteyen veliler kimi zaman yaşadıkları sıkıntılardan dolayı ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Bunun sebebi ise Türkiye Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcıları Federasyonuna bağlı mağazalarda okul kıyafetleri 1-5 ve 9’uncu sınıflar için tek paket halinde satılırken, derneğe üye olmayan iki mağazada da her ürün isteğe bağlı olarak tek parça halinde satılıyor

ÖĞRENCİLER KADAR VELİLERDE TELAŞ İÇİNDE

Öğrenciler kadar öğrenci velileride okulların açılmasına kısa bir süre kala alışveriş telaşına düştü. Bazı veliler Çerkezköy’de okul kıyafetleriyle alakalı olarak haksız politikaların uygulandığını belirterek, kıyafet satışlarının dükkandan dükkana farklılık gösterdiğini ifade ettiler. Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Türkiye Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcıları Federasyonu Başkan Yardımcısı Yaşar Yılmaz, “vatandaşlarımızın şikayeti bir mağaza okul kıyafeti işinin bıraktığı için elinde ki malları tek tek satıyor. Ama bizler yıllardır belirlenen satış doğrultusunda vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

SATIŞ KURALI BUDUR VE DÜNYADA DA AYNI ŞEKİLDE UYGULANIR

Okul kıyafetlerinin satışı hakkında bilgi veren Yılmaz, “okul kıyafetlerimiz 1-5 ve 9’uncu sınıf öğrencilerine paket halinde satılıyor. Diğer sınıflara ise istedikleri gibi tek parça halinde de satılabiliyor. Sivillikten resmiyete dönülünce ahenk vardı. Geçen sene de paket veriyorduk. Yıllardır bu böyle. Bu durum satış kuralı ve dünyada da böyle uygulanıyor” açıklamasında bulundu.

BAKANLIK TARAFINDAN DENETLENİYORUZ

Ürünlerinin kanserojen madde içermediğini de sözlerine ekleyen Yaşar Yılmaz, “vatandaşlarımız hangi ürünü alırsa alsın üzerinde kanserojen madde içermez ibaresi yer alıyor ve buna dair de belgelerimiz bulunuyor. Bilim ve teknoloji Bakanlığından denetleniyoruz. İstenilen belgeleri sunamadığımız da her ürün için 9 bin TL para cezası uygulanıyor. Bizde tek firmanın kumaşı vardır, ikinci bir firma kumaşı kullanmayız. Mallar yüzde 45 zamlandı ve esnafın çoğu kepenk kapatmış durumda. Bu durumun okullarla alakası yok, doların etkisi var diyebiliriz” diye konuştu.

FİYATLARIMIZ 5 YILDIR AYNI

Okul kıyafetlerinin fiyatları hakkında da bilgi veren Yaşar Yılmaz, “İlkokullar için erkeklerde dört parça 110 dört parça, kızlar için 120 TL, Ortaokul da erkeklerin 120, kızların ise 125 TL ve Lise de ise 130 TL tek fiyat uygulanıyor. Bu fiyatlar beşinci yıldır aynı. Bu da federasyon olmamızın sebebidir” ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİ NASIL İSTİYORSA ÖYLE OLMALI

Türkiye Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcıları Federasyonu Başkan Yardımcısı Yaşar Yılmaz’ın ardından bilgisine başvurduğumuz dernek üyesi olmayan Nazar Giyim İşletmecisi Salih Öngün ise, “derneğe üye olan arkadaşlarımıza vatandaşlarımız alışverişe gittikleri zaman benim okul kıyafeti işini bıraktığım söylenerek, elimde ki malları tüketmek adına tek tek sattığım ifade ediliyor. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Ben bu işi bırakmadım ve ticaret nasıl bırakılır. Bizde  müşteri hangi parçayı isterse öyle veriyoruz. Bu müşteridir ve istediği gibi olur. Yoksa hırkası pantolonu tişörtü var zorlama yok” dedi.

ZORLA DAYATMA OLMAZ

Müşteri nasıl isterse kıyafetleri o şekilde verdiklerini ifade eden Öngün, “Fiyatlar her zamanki gibi aynı. Ben bu okul kıyafetini işini Çerkezköy de yapan ilk kişiyim. İkincisi ben kendi malımı kendim imal ediyorum. Diğer arkadaşlarımız müşterileri zorluyorlar. Müşteri almıyorsa ne yapabiliriz ki. Öğrenci tişörtünü yazılı değil de yazısız da giyer. Milli eğitim de illa yazılı olacak diye bir zorlama yok. Renk uyuyorsa yeter diyor. Fiyatlarımız birbirine yakın. Ben ve bir dükkan daha dernekten ayrıyız. Derneğe bağlı dört dükkan var biz ise iki kişi ayrıyız. Yapılan şeyin yanlış olduğunu düşünüyorum. Zorla daymatmayla olmaz. Benimde elimde bir sürü mal var ama dayatma ile bu iş yapılmaz. Kimini üste kiminin alta ihtiyacı var” diye konuştu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.