Okul öncesi eğitim için yürüdüler

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Senin de yaşın 6 ise gel bize katıl bize’ projesinin ikinci etkinliği kapsamında okul öncesi eğitim yürüyüşü düzenlendi. Okul öncesi eğitimi alan öğrencileri Pera Pastanesi önünden Cumhuriyet meydanına kadar yürüyerek farkındalık yarattılar

Okul öncesi eğitim için yürüdüler
21 Mayıs 2015 Perşembe 17:20

 FARKINDALIK YARATMAK İÇİN YÜRÜDÜLER

‘Senin de yaşın 6 ise gel bize katıl bize’ projesi kapsamında minik öğrencilik farkındalık yaratmak adına yürüdüler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında düzenlenen okul öncesi eğitim yürüyüşüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ile Abdullah Nayır, anasınıfı müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

HEDEF YÜZDE 100’E ULAŞMAK

Pera Pastanesi önünden başlayan yürüyüşte minik öğrenciler düdük ve fülüt çalarak ellerinde ki pankartlarla Cumhuriyet meydanına kadar yürüdüler. Yürüyüş hakkında açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “sayın Kaymakamımız Metin Kubilay’ın 21 Nisan tarihi itibari ile okul öncesi eğitim oranının artması için çalışmalar başlamıştır. İlçemizde 21 Nisan tarihinde yüzde 71 olan 6 yaş okul öncesi eğitim gören öğrenci oranı yüzde 74,5 oranına çıkarılmıştır. Yapılan okul öncesi eğitim yürüyüşü ile 6 yaş okullaşma oranının yüzde 100’e ulaşması hedeflenmektedir” dedi.

4 HAZİRAN TARİHİNDE TOPLANTI YAPILACAK

Erdoğan konuşmasının sonunda ise, “Yürüyüş sırasında okul öncesi eğitim öğrencileri bu eğitimin önemi ve gerekliliğini içeren broşürleri halkımıza, cadde üzerindeki dükkanlara dağıtarak farkındalık oluşturduk. Projenin ilk etkinliği olarak Kızılpınar mahallesinde veli bilgilendirme toplantısı yaptık. 4 Haziran tarihinde ise Çerkezköy’de okul öncesi eğitim yaşında olan tüm velilerimizin davetli olacağı eğitim toplantısı yapılarak proje kapsamındaki etkinlikler tamamlanacaktır” açıklamasında bulundu.


Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.