Okul öncesi eğitimde ücretsiz dönem

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, okul öncesi eğitim almış olan öğrencilerin eğitim öğretim hayatındaki ilk senelerinin daha uyumlu ve dersleri konusunda daha başarılı oldukları istatistiksel olarak kanıtlandığı belirtilerek, okul öncesi eğitimde velilerden ücret talebinde bulunulmayacağı ifade edildi.

Okul öncesi eğitimde ücretsiz dönem
07 Temmuz 2014 Pazartesi 07:27

 
İSTATİSTİKİ BİLGİLER BAŞARI SEVİYESİNİ ORTAYA KOYUYOR
Birinci sınıfa başlamadan önce okul öncesi eğitim almış olan öğrencilerin eğitim öğretim hayatındaki ilk senelerin daha uyumlu ve dersleri konusunda daha başarılı olduğu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan istatistiksel bilgiler arasında yer aldığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yaklaşık 3200 öğrenci ilkokul birinci sınıfa başlarken bu öğrencilerden sadece 2 bin tanesi okul öncesi eğitim aldı. Geriye kalan 1500 civarında olan öğrenciler okul öncesi eğitimi ile tanışamadılar. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu istatistiksel bilgilerde okul öncesi eğitim almış öğrencilerin birinci sınıfa okula ve derslere daha kolay adapte olduğu gözlenmiştir” denildi.
KATILIMLARI YÜZDE YÜZE ÇIKARMAK İSTİYORUZ
Çerkezköy’de okul öncesi eğitim için fiziksel olarak yeterlilik kapasitesinin yüzde yüz olduğunu kaydeden yetkililer “Fiziksel yeterlilikle beraber öğrencilerin katılımlarını da yüzde yüze çıkarmak istiyoruz” açıklamasında bulunuldu. Diğer yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ücretsiz olarak verilecek okul öncesi eğitim hizmetinde öğrencilere kahvaltı ve beslenme ihtiyaçları verilmeyeceğini ifade ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.