Okul yeri çok hayırsever yok

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi İş Okulu'nu ziyaret etti. Başkan Akay, ziyaret esnasında bir konuşma gerçekleştirerek Serkan ve Müjgan Karagöz'ün ilçeye yeni bir okul kazandırılması konusunda talep ettikleri yer için çalışmaların Belediye tarafından olumlu olarak sona erdiğini belirterek "Yeni okul yeri konusunda çalışmalarımızı tamamlayıp Büyükşehir'e gönderdik. Büyükşehir'den onay geldiği anda Ocak veya Şubat gibi okul için tamamen masaya oturmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

Okul yeri çok hayırsever yok
08 Aralık 2014 Pazartesi 08:02

 Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi İş Okulu'nu ziyaret etti.

ÖZEL ÇOCUKLAR İLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi İş Okulu Ercan Taş, Hayırseverler Müjgan ve Serkan Karagöz çifti Başkan Vahap Akay'ı kapıda karşılarken okulda bulunan Atölye sınıfını gezdirdi. Atölye sınıfı öğretmeni Başkan Vahap Akay'a sınıfta yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verirken Başkan Akay ise yapılan çalışmaları hayranlıkla izlediğini belirterek özel çocuklar ile yakından ilgilendi. Başkan Akay daha sonra okulda bulunan diğer sınıfları da gezerek özel çocuklar ile sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

HER GÜN HATIRLAMAMIZ GEREKİYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaptığı ziyarette bir konuşma gerçekleştirirken "Okulumuza en son 14 Eylül'de gelmiştik. Şimdi ikinci defa geliyoruz. Engelliler günü dolayısıyla ziyaret etmek istedim. Engelli vatandaşlarımızı sadece 3 Aralık günü değil her gün hatırlamamız gerekiyor. İlçemizde yapılan Engelliler Günü programında duygulu anlar yaşadık. Engelli vatandaşlarımıza ve çocuklarımızın yanında olacağız. Onlara her zaman destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

ÖZEL ÇOCUKLARI SOSYAL HAYATA SOKABİLMEK ÖNEMLİ BİR BAŞARI

Çerkezköy Sakatlar Derneği ve Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin varlıklarının önemli olduğunu dile getiren Başkan Akay "Trakya'da önemli yerlerden birisi de bu okulumuzdur. Özel çocuklarımız burada çalışmalar gerçekleştiriyor. Onları bu noktalara taşıyabilmek çok önemlidir. Sosyal hayatın içerisine sokabilmek çok önemlidir. Burada görev yapmakta olan herkese bu vefakarca davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Tekrardan Dünya Engelliler Gününüz kutlu olsun" şeklinde konuştu.

BİR DEDİĞİMİZ İKİ EDİLMİYOR

Hayırsever Serkan Karagöz de Başkan Vahap Akay'a ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sunarken "Seçimlerden önce bizlere bir söz vermiştiniz. Seçildiğim zaman her zaman yanımızda olacaktınız. Sözünüzde duruyorsunuz. Bir dediğimizi iki etmiyorsunuz. Teşekkür ediyoruz" dedi.

ÜÇ BÖLÜM OLARAK EĞİTİM GÖRÜLÜYOR

Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde özel çocuklara iyi şekilde eğitim verildiğini dile getiren Karagöz "Bu okulun yükünü bizlerden çok burada görev yapan öğretmenler ve çalışanlar çekiyor. Onlardan Allah razı olsun. Bu okul özel çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Anaokul, İlköğretim ve Lise şeklinde 3 bölüm olarak eğitim görülüyor. Burası önemli bir okul" ifadelerini kullandı.

OKUL YERİ İÇİN BÜYÜKŞEHİR ONAYINI BEKLİYORUZ

Belediye Başkanı Vahap Akay'ın kendilerine ikinci bir okul konusunda sözü olduğunu dile getirmesi üzerine Başkan Vahap Akay "Kaymakam Bey ile yeni okul yeri konusunda görüşmelerimiz oldu. Belediye olarak çalışmalarımızı tamamladık. Talebimizi Büyükşehir'e yolladık. Kendilerinden onay bekliyoruz. Onay geldiği anda yeni okul yerimiz çözüme kavuşacak. Ocak Şubat gibi de masaya oturur hale geliriz. Şu anda her şey yolunda gidiyor" dedi.

OKUL YERİ ÇOK HAYIRSEVER YOK

Hayırsever Serkan Karagöz'ün 'Okul yeri bulmak zor' sözleri üzerine Başkan Akay "Hayır aslında okul yeri bulmak kolay ama hayırsever bulmak zor. Çerkezköy'ün hayırseverlere ihtiyacı var. Sizler bir kez daha önemli bir adım attınız" dedi.

BİZİM İŞİMİZ REKLAM DEĞİL

Serkan Karagöz de, bu davranışlarının diğer hayırseverlere örnek olmasını dilediğini belirtirken "Bizim işimiz reklam değil. Reklama da ihtiyacımız yok. Kaymakam Bey ve siz çok çaba gösteriyorsunuz. İnşallah İlçemizde bulunan fabrikatörlerde hayırlı işlere imza atarlar. Yeni okul projemiz inşallah örnek teşkil eder" şeklinde konuştu ve ardından Başkan Akay'ın ziyareti sona erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.