OKULLARIN NE OLACAĞI AÇIKLANDI

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal 8 yıl kesintisiz zorunlu eğitimden 4+4+4 sistemine geçişin ardından ilçe genelindeki okullarda yapılan yeni düzenlemeler hakkında bir açıklama yaparak, okulların yeni statüleri hakkında bilgi verdi. Sistem değişikliğinin ardından Atatürk, Fevzipaşa ve Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulları ilkokula dönüştürülürken, 75. Yıl, Raif Dinçkök ve Yıldızkent İlköğretim okulları ise ortaokul statüsüne geçti. Bunların yanında bazı okullarda ise hem ortaokul hem de ilkokul olacak

OKULLARIN NE OLACAĞI AÇIKLANDI
13 Haziran 2012 Çarşamba 08:39

Sekiz yıllık zorunlu eğitimin 4+4+4 olarak değiştirilmesinin ardından Çerkezköy İlçe Eğitim Müdürlüğü ilçedeki okulların durumunun ne olacağı ile ilgili bir açıklama yaptı.
YENİ SİSTEM 4+4+4
Yapılan açıklamada, 2012 – 2013 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren zorunlu eğitim süresinin 8 yıldan 12 yıla çıkarıldığı hatırlatılırken, zorunlu eğitim 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsadığı, öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yılın ( 1., 2., 3., 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yılın ( 5., 6., 7., 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yılın ( 9., 10., 11., 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirileceği belirtildi. Ardından, fiziki şartların uygun olduğu durumlarda ilkokul, ortaokul ve liselerin bağımsız olarak düzenlenmesine öncelik verileceğinin de belirtildiği açıklamada ayrıca adı geçen kanunun 9. maddesinde ‘ilköğretim kurumları: dört yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile dört yıl süreli zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkân veren ortaokullar ile imam hatip ortaokullarından oluşur’ söylemi de yer aldı.
YAPILAN TOPLANTIDAN SONRA UYGULAMAYA KARAR VERİLDİ
Açıklamanın devamında, söz konusu kanun ve genelge doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Eğitim Denetmenleri tarafından gerekli çalışmaların yapıldığı kaydedilerek, "Bu çalışmalar sonunda 3 Mayıs tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü başkanlığında, Eğitim Denetmenleri Başkanı, Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve 8 İlçe Milli Eğitim Müdürünün katılımıyla toplantı yapılmıştır. Yapılan toplantıda, İlköğretim Okullarının dönüştürüleceği okulların isimlerinin ve öğrenim şekillerinin, Eğitim Denetmenlerinin inceleme raporları da dikkate alınarak ekteki çizelgede belirtilen şekilde uygulanmasına karar verilmiştir.
Toplantı sonunda alınan karar Tekirdağ Valiliğinin 05 Haziran 2012 Tarih ve 12254 Sayılı onayları ile uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi.
4. SINIFTAN 5. SINIFA GEÇEN ÖĞRENCİLERİN NAKLİ YAPILACAK
Açıklamanın devamında ise ilçedeki İlköğretim okullarında uygulanacak hususlar şu şekilde sıralandı:
"Bu okullarımızda 2012 -2013 Eğitim Öğretim Yılı'nda ilkokul olarak belirlenen okullarımızda; birinci sınıfa öğrenci kayıtları yapılacak ve 4. sınıftan 5. sınıfa geçen öğrenciler ise ortaokul olarak belirlenen okullara nakilleri yapılacaktır. Bu okullarımızda kayıtlı bulunan 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri isterlerse kayıtlı bulundukları okullarda okuya bilecekleri gibi ortaokul olarak belirlenen okullara da nakilleri yapılabilecektir. Nakillerde zorlama yapılmayacak olup velilerin istekleri halinde yapılacaktır.
ORTAOKULLARDA 1.SINIF KAYDI OLMAYACAK
Ortaokul olarak belirlenen okullarımızda 1.sınıfa öğrenci kaydı yapılmayacaktır. Bu okulda kayıtlı bulunan 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri bu okulda okuyabilecekleri gibi istemeleri halinde ilkokul olarak belirlenen okullara da nakilleri yapılacaktır.
İKİLİ ÖĞRETİM OLACAK
İlkokul ve Ortaokul olarak eğitime devam edecek okullarda ise 1.ve 8.sınıfa kadar olan öğrenciler bulunacaklardır. Bu okullarımızda 1. ve 4. sınıflar sabahcı olacaklar, 5. ve 8. sınıflar ise öğlenci olarak devam edeceklerdir.
OKULLARIN DURUMUNDA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK
İlçemizde kayıt bölgeleri tespit edilerek hangi öğrencinin hangi okula kayıt olacağı okullarda görülecektir. Okulların durumları kesinleşmiş olup bundan sonra herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Okullarımızın öğrenci alacakları yerler belirlenerek hangi okullara kayıt olacakları belli olacaktır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hertan - 12 yıl önce
sanayiiciler ilkögretim okul ne olacak
Avatar
ece büyüksoy - 12 yıl önce @hertan
hertancım ilköğretimlerin bazıları aynı kalacak,bazıları ise ortaokul olacak.hangi okul ortaokul ve ilköğretim olacak benim de bir bilgim yok.en yakın zamanda internette yayınlanır galiba..