Okulun kapısı KAYBOLDU

Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan tadilat çalışmaları kapsamında okulun bahçe kapısı söküldü. Tadilatın tamamlanmış olmasına rağmen okula yeni kapı takılmazken; okulun güvenlik görevlisi de olmadığı için güvenlik şimdilik kameralarla sağlanıyor. Bazı velilerin yeni kapı için kendilerinden ücret talep edildiğini iddia etmesi ve çocukların güvenliğinin sağlanamadığını söylemesi üzerine Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Okul Müdürü Yusuf Budak’tan alınan bilgilere göre yeni kapının yapımı hızlandırıldı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinden kapı için 3 bin TL’lik ödenek aktarıldı. Güvenlik görevlisi için henüz bir çözüm bulunamazken, Okul Müdürü Budak’tan alınan bilgilere göre, bahçenin eski kapısı ise geçtiğimiz günlerde ortadan ‘kayboldu’.

Okulun kapısı KAYBOLDU
20 Aralık 2017 Çarşamba 15:08

DIŞ CEPHE TADİLATI NEDENİYLE KAPI SÖKÜLDÜ
Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan dış cephe tadilatı nedeniyle yaklaşık 1 ay önce çalışmalar başladı. Okula malzemeleri getiren tır, okulun bahçe kapısında geçirilemeyince, kullanılamaz durumda olduğu belirtilen bahçe kapısı söküldü ve tadilata başlandı.
KAPI HENÜZ TAKILMADI
Okul Müdürü Yusuf Budak’tan edinilen bilgilere göre, dış cephe çalışmaları başladıktan sonra bahçe kapısı için ölçü alındı fakat kapının takılma işlemi henüz gerçekleşemedi. Çalışmaların hızlandırıldığını belirten Budak, kısa sürede kapının yerine takılacağını ifade etti.
ESKİ KAPI ‘KAYBOLDU’
Bahçenin eski kapısının ortalıkta görünmemesi üzerine Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Budak, “Eski kapı geçtiğimiz günlerde ortadan kayboldu” açıklamasında bulundu.
NE KAPI VAR NE DE GÜVENLİK GÖREVLİSİ
Okulun güvenlik görevlisi kadrosu olmadığını da kaydeden Müdür Budak, “Veliler tedirgin olmakta haklılar. Sonuçta çocuklarını buraya emanet ediyorlar. İŞKUR’dan okulumuza güvenlik görevlisi gönderilecekti ancak şu anda sisteme kayıtlı ve boşta sertifikalı güvenlik görevlisi yokmuş.” açıklamasında bulundu.
YÖNETİM VELİLERE DEĞİL; VELİLER YÖNETİME PARA TEKLİF ETMİŞ
Okul bahçesine yaptırılacak kapı için, okul yönetiminin velilerden para teklif ettiği iddialarını da yalanlayan Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Budak, “Veli toplantısında Okul Aile Birliği Yönetimi ve velilerimiz, yeni kapı için aralarında para toplamayı teklif ettiler. Bizim para istemek gibi bir durumumuz olmadı” dedi.
HÜSEYİN GÜMÜŞ 3 BİN TL ÖDENEK AYIRDI
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ten de konuya ilişkin edindiğimiz bilgilere göre, kapının yapımı hızlandırıldı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinin 3 bin TL’lik bölümü bu kapı için ayrıldı. Okulun etrafına MOBESE kameralarının da takılacağını belirten Gümüş, çalışmaların birbirine entegre bir şekilde ilerleyeceğini kaydetti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.