Okuma-Yazma seferberliği başlıyor

Çerkezköy Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Çerkezköy'de okuma-yazma seferberliği başlatıldı. Halk Eğitimi Merkezinde yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy'de toplam bin 814 kişinin okuma-yazma bilmediği görülüyor, bu seferberlikle bu rakamı sıfıra indirmek için çok çalışacağız” dedi

Okuma-Yazma seferberliği başlıyor
23 Nisan 2015 Perşembe 17:40

 KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezinde ‘Okuma-Yazma’ seferberliği konusunda toplantı yapıldı. Toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ile İrfan Danışmaz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Çerkezköy SGK Çerkezköy Şube Müdürü İshak Marangoz, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Adem Pusaoğlu, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri ve Milli Eğitim Personeli katıldı.

440 KURSİYERE OKUMA-YAZMA ÖĞRETİLDİ

Toplantının sunumunu ve konuşmasını İlçe Kaymakamı Metin Kubilay yaparken, İlçe genelinde okuma-yazma oranlarını açıkladı. İlçede 2013 yılı güncellenmiş TÜİK verilerine göre 1814 kişinin okuma yazma bilmediğinin tespit edildiğini ifade eden Kubilay, “2014 yılı ve 2015 Nisan ayı itibari ile Halk Eğitm Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde 59 okuma-yazma kursu açılmış, bu kurslarda 440 kursiyere okuma ve yazma öğretilip sertifikaları verilmiştir” açıklamasında bulundu.

1 KİŞİ DAHİ OLSA KURS AÇILACAK

Kaymakam Metin Kubilay konuşmasının devamında ise, “Bu rakamla görülüyor ki Çerkezköy'de okuma yazma oranı yüzde 98,88'dir. Biz yapacağımız çalışmalara okuma ve yazma bilmeyen herkese ulaşarak bu oranı yüzde 100'e yükselteceğiz. Okuma-Yazma oranının yükseltilmesi için seferberlik başlattık. Okul Müdürlerimiz ve Muhtarlarla yapılacak çalışma sonucunda bölgede okuma-yazma bilmeyenler tespit edilecek. İlçe Müftülüğümüz ile de yapılacak çalışmada okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın taraması yapılacak. Tespit edilen vatandaşlarımız 1 kişi dahi olsa kurs açılacak ve okuma-yazma öğretilecek” dedi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.