İstanbul Avrupa Yakasi Tuzla Öldüresiye dövüldüler ama şikayetçi değiller

Ak Parti Çerkezköy İlçe Abdullah Öğe, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın dün öne sürdüğü iddiaları yalanladı. Gerçekleştirdiği basın toplantısına olayın mağduru gençleri getiren Öğe, “Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’den özür bekliyorum” dedi. Öte yandan, dünkü olayda darp edilen gençler, “Bizi öldüresiye dövdüler. Ak Partili yetkililer bizi kurtardı ancak bize bunu yapanlardan şikayetçi olmayacağız.” şeklide açıklamada bulundular. Ak Parti iktidarı ile yönetilen Türkiye Cumhuriyeti’nde iktidar partisinin Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevini yürüten Abdullah Öğe darp edilen gençlere “Hukuk devletinde yaşıyoruz. Korkmayın, hakkınızı kanun önünde arayın” önerisinde dahi bulunmadı

İstanbul Avrupa Yakasi Tuzla Öldüresiye dövüldüler ama şikayetçi değiller
14 Mart 2017 Salı 16:32

CHP İDDİA ETTİ; AK PARTİ YALANLADI

Dün hatırlanacağı üzere, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı basın mensuplarıyla bir bildiri paylaşarak, Veliköy Mahallesi'nde yaptıkları 'Hayır' çalışmaları esnasında içlerinde Ak Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden birinin de bulunduğu yaklaşık 20 kişiden oluşan bir grubun sözlü tacizine uğradıklarını; ayrıca aynı grubun, o an orada bulunan iki genci referandumla ilgili bir tartışmanın ardından linç ettiğini iddia etmişlerdi. CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

CHP’NİN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDEYDİ

“13.03.2017 tarihinde CHP kadın kolları olarak Veliköy mahallesinde yapılan 'hayır' çalışmaları sırasında; saat 15.30-16.00 saatleri arasında yapılan Referandum çalışmaları sırasında İlçe Kadın Kolları üyelerimizin; Veliköy pazaryerinin girişinde AKP Çerkezköy Yönetim Kurulu Üyelerinden biri ve etrafındakiler önünü kesmişler; sözlü taciz etmişlerdir. CHP üyesi kadınları sözlü taciz ile yetinmeyen AKP İlçe Yöneticisi ve çevresindekiler; o an orada bulunan iki genci referandum oylamasına ilişkin olarak çıkan tartışma neticesinde linç ederek dövmüşlerdir. 20’ye yakın kişi tarafından dövülen 2 genç; AKP İlçe Yöneticisinin 'yeterli bu kadar bırakın' demesi üzerine durmuşlardır. Gençlerin dövülmesini yeterli bulan AKP İlçe Yöneticisinin talimatı ile gençler yine AKP’nin referandum aracına bindirilerek hastaneye götürülmüş ve hastanede şikayetçi olmamaları sağlanmaya çalışılmıştır.

CHP Çerkezköy İlçe Örgütü olarak kolluk kuvvetlerine gerekli tüm müracaat yapılmıştır. CHP Çerkezköy ilçe örgütü olarak hem siyasi hem vicdani hem de hukuki sürecin takipçisi olacağımızı tüm basın birimlerine bildiririz.” 

ÖZÜR BEKLİYORUM

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, yaşanan bu gelişmenin ardından bugün düzenlediği basın toplantısıyla Cumhuriyet Halk Partisi kanadına cevap verdi. Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in olayı araştırmadan açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’den özür bekliyorum” dedi.

SİYASİ ÇIKAR SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Öğe, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Dün Veliköy Mahallemizde üzücü bir olay meydana gelmiştir. Bizler de konuyla ilgili açıklama yapmayı gerekli bulduk ve sizlerle bir araya geldik. Halkımızı, kamuoyunu bilgilendirelim dedik. Çünkü bu olaydan kendine siyasi çıkar sağlamaya çalışan gruplar var.

NEZAKET KONUSUNDA EĞİTİLMİŞLER

10 gündür sahalardayız. Çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarını en nazik şekilde sürdüren taraf şu anda biziz. Çalışmalara başlamadan önce Genel Merkezimizin de üzerinde en çok durduğu durumlardan biri buydu. Bu konuda eğitimler de verildi.

NORMAL BİR DİLLE ‘EVET’ VE ‘HAYIR’ TARTIŞILIYOR

Dün, çalışmalarımız kapsamında Veliköy Mahallemizde ‘Evet’le alakalı açıklamalarda bulunurken, arkadaşlarımız bir kahvehane önünde CHP’li bir grupla karşılaşıyorlar. Bu iki grup birbirlerine ‘Evet’ ve ‘Hayır’ı normal bir dille anlatmaya başlıyor.

GENÇLER ÇIKAN KAVGADA YARALANIYOR

Bu esnada kalabalığın içindeki iki üniversite öğrencimiz, çıkan kavgada yaralanıyorlar. Parti yetkililerimiz, gençleri seçim arabamıza alıyor, hastaneye götürüyor ve tedavilerin yapılmasını sağlıyorlar. Zaten gençlerin ifadeleri de alındı.

CAMCI VE YÜCEER’E SORULAR YÖNELTTİ

Daha sonra CHP Çerkezköy İlçe Örgütü ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, darp edilen gençlerin CHP Gençlik Kollarından olduğunu söylüyorlar. Gençlerimiz açık yüreklilikle Ak Partili olduklarını ve halk oylamasında ‘Evet’ oyu kullanacaklarını ifade ettiler. Bu çocuklar CHP’liyse bizim aracımızda ne işleri var? Bizim partimizden olduklarını söylüyorlar. O zaman Engin Camcı ve Candan Yüceer nasıl oluyor da gençlerin kendi partilerinden olduklarını iddia ediyorlar?

KAVGANIN İÇERİSİNDE YER ALMADIK ALMAYACAĞIZ DA

Dün Engin Camcı beni aradı ve partililerine saldırdığımızı söyledi. ‘Biz böyle bir şey yapmayız. Biz Ak Parti olarak hiçbir zaman kavganın içerisinde yer almadık ve almayacağız da.’ dedim. Durumun gerçeğini öğrenince de Engin Camcı’yı arayıp olayı anlattım.

ÖĞE’DEN BÜYÜK GAF: ‘HAYIR’ ÇIKACAĞINI GAYET İYİ BİLİYORLAR

Buradan CHP’ye ekmek çıkmaz. ‘Hayır’ çıkacağını gayet iyi biliyorlar. Buradan ekmek çıkarmaya çalışıyorlar. Pardon. ‘Evet’ çıkacağını biliyorlar.

YÜCEER BİZE AÇIKLASIN

Olayı bu şekilde yansıtan CHP Çerkezköy İlçe Örgütü ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer bu açıklamaları bilmeden mi yaptılar yoksa kasten mi merak ediyorum. Görüşleri önemli değil ancak; bu gençler ‘Hayırcı’ değil. Bizlere, gönülden ‘Evet’ dediklerini söylediler. ‘Evetçi’ olan bu gençlerin nasıl CHP’li olduklarını Candan Yüceer bize açıklasın.

KANUNLARA DEĞİL; ALLAH’A HAVALE ETTİ

Genç arkadaşlarımızı darp edenleri şiddetle kınıyoruz. Gerçekten içim acıdı. Bunu yapanları Allah’a havale ediyoruz. Bu, acımasızca yapılan bir şey.”

DARP EDİLEN GENÇLER TOPLANTYA KATILDI

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin açıklamalarının ardından dünkü olayda fiziksel şiddete maruz kalan H. D. Ve U. E. toplantıya davet edilerek açıklamalarda bulundu. Okuldan çıkarken pazara doğru gittiklerini ifade eden gençler, kahvehanenin önünde seçim çalışması yapan iki grubu görünce kalabalığın bulunduğu bölüme doğru yaklaştıklarını ifade ettiler.

GENÇLERDEN ‘BİZ ASLINDA AK PARTİLİYİZ’ AÇIKLAMASI

Ak Parti ve CHP’li partililerin ‘Evet’ ve ‘Hayır’ üzerine gerçekleştirdikleri seviyeli tartışmayı izlerken ‘Evet’ diye bir ses yükseldiğini ifade eden gençlerden U. E., “Hayırcı kadınlara ‘yanlış yanlış bilgiler veriyorlar’ dedim. Sonra bir kadın bana ‘Senin bu yaptığın doğru mu?’ dedi. Ardından kalabalıkta bulunanlardan biri bana vurdu ve daha sonra da etrafındakiler gelip bizi dövdüler. Bizi bizzat Ak Partili yöneticiler kurtardı. Allah onlardan razı olsun. Bize burada ailemizmiş gibi davrandılar. Biz aslında Ak Partiliyiz.” ifadelerini kullandı.

CAN GÜVENLİKLERİNİN SAĞLANAMAYACAĞINDAN KORKUYORLAR

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunup bulunmayacakları sorulan gençler, “Kendi rızamızla şikayetçi olmadık ve olmayacağız da. Okulumuzun bitmesine 2 ay kaldı. Can güvenliğimiz yeniden tehlikeye girer diye korkuyoruz. Tehdit falan da etmişler. Bu yüzden şikayetçi olmayacağız.” cevabını verdiler.

SADECE DİNLEDİ

Gençlerin bu soruya çekinerek ve korkarak verdikleri cevabı dinleyen Ak Parti iktidarı ile yönetilen Türkiye Cumhuriyeti’nde iktidar partisinin Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevini yürüten Abdullah Öğe, darp edilen gençlere “Hukuk devletinde yaşıyoruz. Korkmayın, hakkınızı kanun önünde arayın” önerisinde dahi bulunmadı.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.