Önsel Türkçülük gününü unutmadı

3 Mayıs Türkçülük günü dolayısıyla MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, basın açıklaması yaptı. Önsel yaptığı konuşmada, “Adriyatik'ten Çin seddine kadar 350 milyon soydaşı bir arada görme arzusuna 71 yıl önce gem vurmaya çalışan zihniyetin günümüzdeki versiyon değişikliğine uğramış yansımalarının anlam veremediği bu özel gün her geçen zaman dilimi içerisinde anlamını yoğunlaştırmış, etki alanını genişleterek idrak edilmeye başlanmıştır. Türkçülük hassasiyeti, Kosova olmadan, Kerkük olmadan, Sincan olmadan, Bakü olmadan, Selanik olmadan, bizde olmayız düsturuyla, bugün de Türkiyelilik kavramıyla denge tahtası kurmaya çalışan işbirlikçi maşalarına karşı mücadele vermektedir” dedi

Önsel Türkçülük gününü unutmadı
06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:25

71 YILLIK İSYAN ÇIĞLIĞI BUGÜN DAHİ DUYULMAKTADIR

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, 3 Mayıs Türkçülük dünü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Önsel yaptığı açıklamada, “3 Mayıs 1944'te Alpaslan Türkeş, Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan, Fethi Tevetoğlu gibi büyük Türk düşünürlerinin fikirlerinden ötürü yargılanmasına, işkence ile sindirilme gayretlerine gösterilen sivil tepkinin, 71. yıl dönümünü pazar günü idrak ettik. Dünya üzerindeki tüm Türkler ile soydaşlık temelinde buluşmayı arzulayan Türkçülük fikri, Tanzimat döneminden bu günümüze her geçen gün etkisini artırmış ve bu doğrultuda ortaya konulan eserler Türk düşünce tarihine kıvam vermiştir. 3 Mayıs 1944'te şovenizm ve ırkçılık temelinde yapılan iftiralar ile tabutluklarda yapılan işkence ve hapislerle yıpratılmaya çalışılan Türkçülük fikrinin 71 yıllık isyan çığlığı bugün dahi duyulmaktadır” diye konuştu.

TEZGAHLARIN BAŞLARINA YIKILACAĞINI BİLMELERİ GEREKMEKTEDİR

Koray Önsel konuşmasının devamında ise, “Adriyatik'ten Çin seddine kadar 350 milyon soydaşı bir arada görme arzusuna 71 yıl önce gem vurmaya çalışan zihniyetin günümüzdeki versiyon değişikliğine uğramış yansımalarının anlam veremediği bu özel gün her geçen zaman dilimi içerisinde anlamını yoğunlaştırmış, etki alanını genişleterek idrak edilmeye başlanmıştır. Türkçülük hassasiyeti, Kosova olmadan, Kerkük olmadan, Sincan olmadan, Bakü olmadan, Selanik olmadan, bizde olmayız düsturuyla, bugün de Türkiyelilik kavramıyla denge tahtası kurmaya çalışan işbirlikçi maşalarına karşı mücadele vermektedir. Bu işbirlikçi maşalarının 3 Mayıs'ları yaşayan bu çileli yolun seyyahları var oldukça, kurulan tüm tezgahların başlarına yıkılacağını bilmeleri gerekmektedir” dedi.

TÜM BÜYÜKLERİ SAYGI İLE YAD ETTİ

Bu uğurda can vermiş bütün büyükleri saygı ile yad ettiklerini ifade eden Önsel, “3 mayıs bir bayram değildir milli şuurun ayaklanmasıdır diyen Nihal Atsız ve 10 arkadaşı, mensubiyetinden utananlara inat ilk defa 3 Mayıs'ın 3. yıl dönümünde hapishanede bugünü yadetmişler ve bugün milyonların etkilendiği bir seferberlikte yol gösterici olmuşlardır. Bu bağlamda Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Türkçülerden Mustafa Kemal Atatürk ve 1944 davasında işkenceler ile yıldırılmaya çalışılan merhum liderimiz Alpaslan Türkeş olmak üzere bu uğurda bayrak olmuş tüm büyüklerimizi saygı ile yad ediyoruz” açıklamasında bulundu.
 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.