Oran: Sandıklara sahip çıkarsak seçimi kaybetme ihtimalimiz yok

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem İstanbul 3. Bölge Eski Milletvekili Umut Oran, Çerkezköy’e gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretleri sırasında konuşan Oran, “Yani Türkiye’de büyük bir yangın var”, “17 Nisan sabahı kendi kazdıkları kuyuya düşecekler”, “Sandıklara sahip çıkarsak seçimi kaybetme ihtimalimizin olmadığına inanıyorum” gibi ifadeler kullandı

Oran: Sandıklara sahip çıkarsak seçimi kaybetme ihtimalimiz yok
29 Mart 2017 Çarşamba 12:23

CHP İLÇE TEŞKİLATI’NI ZİYARET ETTİ
Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem İstanbul 3. Bölge Eski Milletvekili Umut Oran, Çerkezköy’e gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Oran, Çerkezköy’deki ilk ziyaretini CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na yaparken CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, “Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem Milletvekilimiz Umut Oran’ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biz sokaklarda neden ‘Hayır’ dediğimizi yüksek sesle anlatıyoruz. Sayın Oran da bugün bizlere neden ‘Hayır’ dememiz gerektiğini anlatacak.” dedi.
BU BASİT BİR ‘EVET’ – ‘HAYIR’ MESELESİ DEĞİL
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı’nın ardından konuşan Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Keşke başka bir vesile ile buluşsaydık. Ama maalesef delinin biri bir kuyuya bir taş atıyor, 80 milyon o taşı çıkarmaya çalışıyor. Referanduma 19 gün kaldı. Bu mesele basit bir evet-hayır meselesi değil. Bu, olmak ya da olmamak mücadelesi. Hepimiz uzun zamandan beri sokaklarda elimizden geldiği kadarıyla Türkiye’nin gerçeklerini anlatmaya çalışıyoruz. Ben 20’ye yakın ile gittim. Türkiye’nin gerçek gündemi çok acı aslında. Çok acil çözüm bekleyen sorunlarımız var. Bu sorunları bırakıp bir tek adam dayatmasını konuşmak çok acı, çok büyük zaman kaybı. Ama maalesef böyle bir gerçekle karşı karşıyayız.” dedi.
TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANI YANGIN YERİ
Türkiye’nin dört bir yanının yangın yeri olduğunu söyleyen Oran, “İşsizlik almış başını gidiyor. Rakamları söylemek canımı acıtıyor. 7 milyon işsizimiz var. İnanılmaz bir rakam, inanılmaz bir dram. Üniversiteli gençlerimizle sohbet ettiğim zaman birçoğunun mezun olmaktan imtina ettiğini görüyorum. Mezun olduklarında iş yok. Endişe içindeler. 4 milyonu geçkin Suriyeli var. Onların da yaşadıkları çok acı. Ama sonuçta 4 milyon Türkiye’nin kaldırabileceği bir rakam değil. 4 tane Tekirdağ yapar bu. Onun dışında çok hızlı bir nüfus artışı var, doğum kontrolü yok. Bursa’da bir kadın doğum uzmanı 24 yaşında bir kadının 8. çocuğunu doğurduğunu söyledi. Bu büyük bir sorumluluk. 10 sene sonra daha da büyük bir sorun haline gelecek.” ifadelerini kullandı.
İKTİDAR YANGINA KÖRÜKLE GİDİYOR
Terör hakkında artık söylenecek bir şeyin kalmadığını dile getiren Umut Oran, “Sadece geçtiğimiz yıl 2 bin tane insanımız hayatını kaybetti. Bunun yarısı sivil halk. Mehmetçiğimiz sınır ötesinde, nedeni ve ne zaman biteceği, kimin kontrolünde ve kimin çıkarında olduğu belli olmayan bir operasyon içerisinde. Yani Türkiye’de büyük bir yangın var. Bu yangını söndürmesi gereken iktidarsa yangına körükle gidiyor, toplumu daha da bölüyor. Çok kötü bir sürecin içindeyiz. Ama her şerde bir hayır vardır. Öyle bir tuzak kurdular ki Cumhuriyetimize, 17 Nisan sabahı kendi kazdıkları kuyuya düşecekler. Buna inanıyorum.” diye konuştu.
SANDIKLARA SAHİP ÇIKARSAK SEÇİMİ KAYBETME İHTİMALİMİZ YOK
Yapılması gereken en önemli şeyin sandıklara sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Oran, “Sandıklarda sıfır toleransımızın olması lazım. Denetlemelerimizin iyi olması lazım. Hukuk konusunda bilinçli olmak lazım. Sandıklara sahip çıkarsak seçimi kaybetme ihtimalimizin olmadığına inanıyorum. İkinci önemli olan ise sandığa gitmeyen seçmenleri ikna etmek. Türkiye genelinde sandığa gitmeyen seçmen oranı yüzde 26. Bizim yapmamız gerek en önemli şey. Kimseden talimat beklemeden, çevremizdeki insanları sandığa gitmeye ikna etmek. Bu Cumhuriyet adına, demokrasi adına çok önemli bir görev. Söz konusu vatan, millet, bayrak, birlik ve beraberlik. Cumhuriyetin neferleri, Mustafa Kemal’in askerleri olarak mutlaka sandıklarımıza, oyumuza sahip çıkmamız lazım. Bunların olması halinde ‘Hayır’ çıkmama ihtimali yok.” dedi.
TÜRKİYE BUNLAR HAK EDİYOR MU?
CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın ardından Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası’nı (ÇTSO) ziyaret eden ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Akın ile ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin ile görüşen Sosyalist Enternasyonel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Çiftçi, sanayici, ihracatçı, turizmci, Türkiye’de herkes sıkıntılı. Dünya dijital devrimi, Mars’ı, gezegenleri konuşuyor. Türkiye bu mu? Türkiye bunları hak ediyor mu? Bunları görmek beni çok üzüyor. Bu kısır döngü ülkeyi daha da bölüyor. Her tarafımızda bir cephe var.” diye konuştu.
SON ZİYARETİNİ ÇOSB’YE GERÇEKLEŞTİRDİ
Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem İstanbul 3. Bölge Eski Milletvekili Umut Oran, Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası’nın ardından Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nü ziyaretti. Oran, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur ile bir araya gelerek gündeme dair sohbet ettikten sonra Çerkezköy’deki ziyaretlerini sonlandırdı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haydar k. - 7 yıl önce
hep aynı muhabbet,değiştirin bu siyaset anlayışınızı artık..
Avatar
serdar baba - 7 yıl önce
sandıkla bereber yatsan bile evet çıkacak bunu çok iyi biliyosun fakat siyasetçisin ya seçmeni oyala dur bakalım