Ordu: 5 buçuk Milyon'u nereye kullandınız?

26. Dönem Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, ofisinde düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mustafa Ordu, eski Belediye Başkanı Ali Ertem'in döneminde satışı gerçekleştirilen minibüs hatları ile ilgili de konuşurken "2005'te bu hatlar 25 No'lu Çerkezköy Akarsu minibüslerine verilmiş. Bu parayı hangi kalemde Belediye'ye aldınız. Bu parayı nereye kullandınız? Viyadük ihale ile yapıldığı için parası Belediye kasasından istihkak çıkarılarak alınmış. Gelen parayı Belediye kasasına nasıl aktardınız?" dedi

Ordu: 5 buçuk Milyon'u nereye kullandınız?
12 Ekim 2016 Çarşamba 16:53

ADALETE HEPİMİZ İNANMALIYIZ

26. Dönem Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu ofisinde bir basın açıklaması yaptı. Geçmişe de değinerek gerçeklerin ortaya çıkması için açıklama yaptığını belirten Ordu "Çerkezköy kamuoyuna bilgilendirme amaçlı yapmış olduğum açıklamalarda kimseye iftira  atmadım. Türkiye'nin her yanında gelerek Çerkezköy'de vergi veren vatandaşlarımızın verdiği bu vergilerin nereye ve nasıl gittiğini bilmeye hakkı vardır. Şu ana kadar yaptığım açıklamalara hiçbir şekilde iftira dilekçesi bana dilekçe gelmedi. Yanlarında arkadaşlarını toplayarak hakkımızda açıklamalarda bulunuyorlar. Hakikaten bu işlerin içerisinde yoksanız açıklama yapın ya da gidip şahsıma dava açın. Adalete hepimiz inanmalıyız" dedi.

BİZE İFTİRA ATIYOR DİYEMEDİLER

Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem ve aralarında birim müdürleri ile belediye meclis üyelerinin bulunduğu, 23 sanıklı ‘İhaleye fesat karıştırma’ davası hakkında da konuşan Ordu  "Bize iftira atıyor diyemediler. Eski makamları ve müfettişleri suçluyorlar. Onlara FETÖ'cü diyorlar. 2009'da bu rapor hazırlandı. Çay bahçeleri, büfeler talan yapılıyor. Spor kulübü öne çıkarılıyor. İhale şartları uygun değildir usule aykırıdır dedik. Vatandaşlara kiralıyorlar ve onları da zan altında bırakıyorlar. Spor için gençler için yaptık diyorlar. O günkü futbol, voleybol, güreş takımları kapandı. Hangi spora hizmet yapıyordunuz? Bu saydıklarım spor branşı değil mi? Şimdi şahsım için böyle böyle yapıyor diyorsunuz" dedi.

FETÖ OLAYINI BEN ÇIKARMADIM

Geçtiğimiz hafta FETÖ olaylarından dolayı şirketlerine tedbir konulduğunu iddia ettiği ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva'nın o koltukta oturmaması gerektiğini belirten Ordu "Oradaki meclis üyesi arkadaşlarıma sesleniyorum. O şahsın o koltukta oturmaması gerekiyor. Birileri kalkıp iyi iş adamı diyor. FETÖ olayını ben çıkarmadım. Cumhuriyetimize, Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize yapılan bir kalkışma olduğu için bunu seslendiriyoruz. İzmit ÇTSO Başkanı bu konudan tutuklandı" dedi.

BİR OKUL MU YAPTI?

ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva'nın iş adamlığına herhangi bir itirazda bulunmadığını belirten Ordu "Bir kaç tane iş adamı ismi vereceğim. Cemal Sivri, Rize'den geldi. Organize'de bir camii yaptırdı. Dizi vecibeler yerine getirilsin diye. Serkan Karagöz Çerkezköy'de doğmuş. Özel insanlar için bir eğitim okulu yapılmasına destek vermiş. Ergun Gabralı Babaeski'den gelip Çerkezköy'de okul yaptırmış. Ahmet Çetin Vize'den gelmiş şimdi okul yaptırıyor. Kemalettin Nalcı Tepe Emlak Konutları'nın orada okul yeri vermiş. Peki bu bahsedilen iş adamı da Tepe'de konut yaptı. Bir Sağlık Ocağı, bir Okul mu yaptı? Birilerinin sayesinde gelip de o koltukta oturmasın. Biz gerekli açıklamalarımızı yaptık. Kimseye hakaret etmeden yaptık" ifadelerini kullandı.

5 BUÇUK TRİLYON (MİLYON) PARAYI NEREYE HARCADILAR?

Ordu açıklamalarının devamında 2005 yılında Çerkezköy Belediyesi tarafından satışı gerçekleştirilen 15 tane minibüs hattı ile ilgili de bilgiler verirken "2005 yılında Çerkezköy Belediyesi bir açıklama yaptı. Ben 15 tane minibüs hattını satıyorum. 5 buçuk Trilyona (Milyona). Bu parayla Çerkezköy'e viyadük yapacağız. Bazı kesimler tarafından takdir de aldı. Arşivlerde var. Konu ile ilgili Belediye'ye müracaat ettik. 2005'te bu hatlar 25 No'lu Çerkezköy Akarsu minibüslerine verilmiş. Bu parayı hangi kalemde Belediye'ye aldınız. Bu parayı nereye kullandınız? Viyadük ihale ile yapıldığı için parası Belediye kasasından istihkak çıkarılarak alınmış. Gelen parayı Belediye kasasına nasıl aktardınız diye sorduk. Bize 2 tane yazı geldi. Zabıta'dan gelen yazıda bu konu hakkında Müdürlüğümüz tarafından herhangi bir işlem yapılmadı yazıyor. Muhasebe ise bilmem ne kanununa göre 2004-2009 yıllarını kapsadığı ve Devlet Arşivi Yönetimliğine göre evraklar zaman aşımını kapsayabileceğinden ilgili talebiniz yerine getirilememiştir diyor. Ben kalkıpta ondan 1930'ların arşivini istemedim. Değerli arkadaşımız bunları bilmiyorsa gazete arşivlerini incelesin. Biz şu parayı aldık desin buraya harcadık desin bizde kamuoyunu bilgilendirelim. Sanki sokaktaki çocuk gibi nane şekeri verip gidin diyorlar. Bu işin peşini bırakmamak için bir yazı daha yazdım. Belediye Meclis ve Encümen kararlarını verin dedim. Sayın Belediye Başkanına da açık ve net soruyorum. Eğer bu yazılardan sonuç alamazsam biz bu bilgileri Bilgi Edindirme ve Değerlendirme Kurumu Ankara'dan isteyeceğiz. Bu 5 buçuk Trilyon (Milyon) parayı aldılarsa nereye harcadılar hangi kaleme aldılar?" ifadelerini kullandı.
"Çerkezköy'de yaşayan vatandaşların bir kısmı domuz etinin haram olduğunu vatandaşlara bahsederken neden tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek haram demiyor. Bu iş haram demiyor. Kimse bunun altından başka bir şey çıkarmasın" diyerek sözlerine devam eden Ordu "Bu konu senin işin mi?" diyenlere de cevap verdi. Ordu "Bir dahaki seçimlere kadar ben Bağımsız Milletvekili adayıyım. Bu açıklamaları yapmaya mecburum.  Biz Anadolu, Süper Lisesi, Yüksekokul, Devlet Hastanesi'ni buraya getirirken ayağımızda ayakkabı yoktu. O yüzden müsaade ederseniz bu kadar hakkım olsun. O zaman İlçe Başkanıydık. Tekirdağ'da vekilleri olan partiler, Saray yolu 7 yıldır yapılamıyorsa buradakilerin suçudur. 4 yıllık Diş Hekimliği Bölümü istedim. Kimse destek vermedi. İhtiyaç var diyemediniz. Birileri bana inanmıyorsa bahsettiğim konular ortadadır" dedi.

Bazı gazetelerin açıklamalarını yazmadığını belirten Ordu "Ben yazılı basına açıklama yapıyorum. Ben onların matbaasına haber vermiyorum. Matbaa'ya sipariş vermiyorum. Benim verdiğim Çerkezköy halkına hakkı olan konuları duyurmaktır. Bunu da gazete birikimi olan arkadaşlar yazıyorlar. Onlara da gazetecilik anlayışları için buradan teşekkür ediyorum" dedi ve açıklamalarını sonlandırdı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şark kurnazı mustafa - 8 yıl önce
bu adam tam bi şark kurnazı, bu soruyu sormak için neden 11 yıl sonra zaman aşımına uğramasını beklemiş acaba?
Avatar
birileri - 8 yıl önce
ya Allah bismillah neler oluyor yarap ne günlere geldik heryer karanlık şarkısını söyleyelim