Ordu: Cumhuriyet Meydanının adının değiştirilmesi düşünülemez!

MHP Çerkezköy eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, geçtiğimiz günlerde MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel'in şahsi sosyal medya hesabından Belediye Başkanı Vahap Akay'a yazmış olduğu "Belediye Meydanının ismi Demokrasi Meydanı olarak değiştirilsin" sözlerine yaptığı yazılı basın açıklaması ile cevap vererek "Öncelikle bir düzeltme yaparak düşüncelerimi aktarmak isterim. Atatürk heykelinin bulunduğu meydanın adı Belediye Meydanı değil, Cumhuriyet Meydanıdır" dedi

Ordu: Cumhuriyet Meydanının adının değiştirilmesi düşünülemez!
24 Ağustos 2016 Çarşamba 17:20

ÖNERİNİN DEĞERLENDİRİLECEĞİNİ PAYLAŞTI
 
MHP Çerkezköy eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, yazılı basın açıklamasında, Önsel'in çağrısı üzerine Belediye Başkanı Vahap Akay'ın ilk meclis toplantısında bu önerinin değerlendirileceğini basın mensupları ile paylaştığını belirtirken "Bir siyasi parti ilçe başkanının sosyal medya üzerinden yaptığı “belediye meydanının ismi demokrasi meydanı olarak değiştirilsin” çağrısı üzerine Belediye başkanı ilk meclis toplantısında bu önerinin değerlendirileceğini basın mensuplarıyla paylaştı.
 
GERÇEĞİ BİLMEDİĞİ İÇİN ÖNERİDE BULUNDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
 
Öncelikle bir düzeltme yaparak düşüncelerimi aktarmak isterim. Atatürk heykelinin bulunduğu meydanın adı belediye meydanı değil, Cumhuriyet Meydanıdır. Bu meydanın adının değişmesini isteyen siyasi parti ilçe başkanının bu gerçeği bilmediği için böyle bir öneride bulunduğunu tahmin ediyorum. Yoksa hiçbir siyasi parti ilçe başkanı Cumhuriyet Meydanının isminin değiştirilmesini düşünemez, düşünmemeli" ifadelerine yer verdi.
 
CUMHURİYET ATATÜRKTÜR
 
Cumhuriyet'in, milletin varlık nedeni olduğunu sözlerine ekleyen Ordu şöyle devam etti: "Cumhuriyet, Atatürk’tür. Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı demektir. Cumhuriyet, emperyalist devletlere karşı dünya üzerinde kazanılan ilk bağımsızlık savaşının tescillenmiş sonucudur. Cumhuriyet, dünyadaki tüm mazlum milletlerin örnek aldığı emperyalizme başkaldırıdır. Cumhuriyet, Türkleri Anadolu topraklarından atmak için işgale girişmiş yedi düvele atılan, dünya tarihine mal olmuş bir şamardır. Cumhuriyet, canları ve kanları pahasına yaşadığımız toprakları vatan yaparak bizlere emanet eden kahraman şehitlerimiz, gazilerimizdir. Cumhuriyet, milleti kul olmaktan çıkaran ona eşit birey olma hakkı tanıyan demokrasinin ta kendisidir. Onun için Cumhuriyet Meydanının adını değiştirilmesi düşünülmemelidir, düşünülemez.
 
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ VERİLEBİLİR
 
Ama 15 Temmuz’da devlet içine yuvalanmış, devleti ele geçirmek için darbe yapmaya kalkışan meczup vatan hainlerine karşı örnek bir direniş sergileyerek gözünü kırpmadan canlarını feda eden kahramanların isimlerinin ölümsüzleştirilmesi gerektiğine de inanıyorum. Bu konuda benim bir önerim var. Mevcut Belediye kapalı spor salonlarından birinin ismi “15 Temmuz” diğerinin ismi de “Demokrasi Şehitleri” olarak değiştirilebilir. Hatta Çerkezköy genelinde sokak isimleri gözden geçirilerek tespit edilecek 246 sokağa 15 Temmuz’da şehit olan her bir kahramanımızın isimleri verilebilir.
 
DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ MAHALLESİ OLSUN
 
Hatta ben olsam Bağlık Mahallesi’nin ismini Demokrasi Şehitleri Mahallesi olarak değiştirir, bu mahalledeki tüm sokaklara 15 Temmuz şehitlerinin adını verirdim. Zaten Bağlık özel bir isim değil, bir bölgenin ismidir. Üstelik Çerkezköy’deki diğer mahalle isimleriyle pek uyumlu değil, değiştirilmesi toplumda bir kutuplaşmaya neden olmaz. Her bir sokağına 15 Temmuz şehitlerinin adının verilmesine kimsenin karşı çıkacağını zannetmiyorum.
 
DOST DÜŞMAN HERKESE GÖSTERMİŞ OLURUZ
 
Bu şekilde hem bizlere emanet edilen Cumhuriyetimize her zaman sahip çıkacağımızı hem de Cumhuriyeti yıkmak için sinsi emelleri olanlara karşı her zaman dikkatli olacağımızı, gerektiğinde Cumhuriyet ve demokrasi için severek canlarını veren kahramanlarımızı da unutmayacağımızı dost düşman herkese göstermiş oluruz"
 
Haber: Uğur Can Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
altmışbir - 8 yıl önce
mustafa ordunun önerilerini destekliyorum.çok güzel düşünmüş.
Misafir Avatar
altmısdokuz - 8 yıl önce @altmışbir
mustafa ordu ve mustafa ordunun dahıyane onerılerı