Ordu: Engelleyemezsem istifa ederdim

Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısı ile Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Yönetim Kurulu'nu eleştirdi. Ordu yaptığı konuşmada, "Ak Parti İlçe Teşkilatı kendi yönetiminde bulunan ve 15 Temmuz sonrası tutuklanan yöneticilerini altı ay saklayarak internet sayfasında teşkilat başkanı olarak göstermiştir. Beni mahkemeye vereceğine, kendisinin entrika yaptığını söyleyen eski yönetimdeki partiliye cevap versin" dedi

Ordu: Engelleyemezsem istifa ederdim
20 Aralık 2017 Çarşamba 14:49

BİRİLERİNE GÖZDAĞI VERDİLER 
Salı günü saat 14.00'te basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ordu “ Yıllardır Çerkezköy’de siyaset yapıyoruz. En azından bin 500’e yakın yazılı ve 6 tane de görsel basın açıklamam olmuştur. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz tarihlerinde birileri ülkemizin bölünmesini ve bireylerimize zarar vermeye kalkışmışlardır. Bu kalkışmada sayın Cumhurbaşkanımız, bunların bölgesel olarak kimin eteğin altına girdilerse çıkartıp bunları deşifre etmeniz gerekiyor diyerek bahsetmiştir. Biz her ne olursa olsun ülkemize verilecek her zararı, ülkemin makamlarını temsil eden kişilere zarar verecek kişileri de vatan haini olarak görüyoruz. Bundan dolayı da kim olursa olsun bu vatan hainlerine kimse göz yumamaz. 15 Temmuz akşamı Çerkezköy Cumhuriyet meydanına çıkıp halay çekenlere ve protesto edenlere baktım. O gün bazı kişiler ülkeye sahip çıkmak için değil, birilerinin eteğine altına girip kendilerini kamufle etmeye çalıştılar. O gün yaptığım açıklamada ise, birileri pirince benzeyen beyaz taşları ayıklayın  diye çağrıda bulundum. O gün iktidar partisi ilçe teşkilatı başkanı o kişilere dokunmamış ve istediği gibi meydanlarda oynatmıştır. Birilerine de gözdağı vermiştir. Bu meydanda oynayanlar ise 15 Temmuz’dan  sonra Çorlu’da yargılanmıştır. Bazı sanayiciler ülkeyi terk etmiş sanayicileri yurt dışında ziyaret edip plaket vermesini kamuoyuna açıkladığımızda iktidar partisi İlçe Başkanı Abdullah Öğe bunları kamufle etmeye başladı. O gün Bosna Hersek gezisine giden kişiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekildiği fotoğrafları yerel basına vermiş ve birilerine bize dokunamazsınız diyerek gözdağı vermiştir” ifadelerini kullandı. 
HÜSRANA UĞRARSINIZ
Ordu "Biz bu açıklamaları yaptıktan sonra AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve yönetimi bize tacizlerde bulunmaya başlamıştır. Pirince beyaz taşlar dediğimiz zaman bize o bizde değildir. O bize karşıdır diye bahsettiler. Bosna Hersek gezisi için yaptığım açıklamalara istinaden ise Mustafa Ordu ile konuşmayın size fetöcü diyor diyerek baskı uygulamıştır. Bu cümlelerle bize karşı psikolojik tacize giriştiklerini görüyoruz. Bu konuda psikolojik, sosyal ve fiziksel taciz vardır. AK Parti seçmenine sesleniyorum. Eğer Teşkilat Başkanı ve yönetimi ile seçime giderseniz ilk seçimlerde Çerkezköy’de hüsrana uğrarsınız. Daha sonra seçimi kaybettikten sonra işinizi halletmek için Belediye Başkanı Vahap Başkan’a karşı ceketinizi iliklersiniz” dedi. 
SENİ ORAYA İSTİHBARAT MI YOLLADI? 
Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin kendisini mahkemeye verdiğini kaydeden Ordu "Kuzey Irak gezisindeki çantayı sorduğum için Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe beni mahkemeye vermiş. Kuzey Irak gezisine giden heyetin içersinde bulunan sekreter tutuklanmıştır. Kendisi de ben çantacı değilim diyor. Çantacı değilsen, neden senin hakkında tutuklama kararı çıkmadı. Yıllardır ÇESİAD üyesi olacaksınız, para toplayacaksınız, yurt dışında toplantılara da katılacaksınız sonra Çerkezköy’de AK Parti İlçe Başkanı olacaksınız. Böyle bir dünya yoktur. O zaman seni oraya istihbarat mı yolladı. Kısacası belgeler ortadadır. Öğe’nin avukatı 20 bin TL cebine para koyup bana teşekkür edeceğine  Mustafa Ordu gündem yaratmak için ve karizma yapmak için bu açıklamaları yapıyor ifadelerini kullanıyor. O avukatın ayağında ayakkabı yokken ben 1995 yılından bu yana Çerkezköy’e hizmet ediyorum. Allah yaptığım hizmetleri görüyor. Sen bugün hastaneye gidebiliyorsan, çocuğun Anadolu Lisesine gidiyor ise hepsi benim sayemdedir. Ben kısacası vatana ve Çerkezköy’e ihanet edenlerden bahsediyorum” açıklamasında bulundu. 
2015’DE BEN SÖYLEDİM
Çerkezköy ve Kapaklı’da kurulması planlanan termik santral konusuna da değinen Ordu “2015 yılında sokaklara çıkarak Çerkezköy’e termik santral kurulacak diyerek önleminizi alın dedim. Kimsenin kılı kıpırdamadı. Şimdi ise bakıyorum Kapaklı’da binler sokağa dökülmüş ve termik santrale karşıyız diyorlar. Bu saatten sonra bağırmaya gerek yok. Termik santral Çerkezköy’e kurulacak. 2015 yılında bu olaya birlikte gitseydik şuan kurulmayacaktı. Buna seyirci kalanlar yakınlarının ve kendilerinin başına geldiği zaman görecekler. Kısacası termik santrali desteklemelerini de garip buluyorum” dedi. 
ENGELLEYEMEZSEM DE İSTİFA EDERDİM
Basın mensuplarının "AK Parti İlçe Başkanı olsaydınız. Termik santralin yapılmasına izin verir miydiniz?" sorusuna Ordu, "Ben yaptırmazdım. Bunun yapılmasını engelleyemezsem de istifa ederdim diye konuştu.  Ordu,  Ak Parti İlçe Teşkilatı kendi yönetiminde bulunan ve 15 Temmuz sonrası tutuklanan yöneticilerini altı ay saklayarak internet sayfasında teşkilat başkanı olarak göstermiştir. Beni mahkemeye vereceğine, kendisinin entrika yaptığını söyleyen eski yönetimdeki partiliye cevap versin” diye konuştu. 
SEÇİLEN ARKADAŞLAR YETERLİ DEĞİLDİR
İlçe yönetimi belirlenen İYİ partinin çalışmalarını değerlendiren Ordu, “Daha önce yaptığımız açıklamada yeni oluşuma elimizden geldiğince destek olacağımızı söyledik. Şuanda kurulan teşkilat, AK Partinin yüzde 40 olan oy bandından oy alması gerekiyor. Bu seçilen arkadaşlarda bunun için yeterli değildir. İnşallah da bizi yanıltırlar. Biz her zaman yanlarındayız” diye konuştu. 
HİZMET YAPANIN ARKASINDAYIZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, Kızılpınar mahallesi ile ilgili tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e de göndermede bulunan Ordu, "Kızılpınar’a gitmeden birileri hizmet gelmedi diyor. Caddelere baktığınız zaman ve özellikle Çerkezköy-Veliköy arası ışıklandırmaları İstanbul’da yoktur. Tepe Emlak konutlarında yapılan hizmetlere, parklara baktığımız zaman ben nasıl Vahap Akay’a nankörlük yapayım. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a 2019 seçimlerinde tereddüt etmeden oyumu vereceğim. Bugün ki şartlara bakarak Tekirdağ’ın her yeri şantiyedir. Kadir Başkan yaptığı hizmetleri ve ekibini anlatamıyor. Kumbağ gibi beldenin altyapısı yokken, şimdi çalışmalar hızlandı. Kadir Albayrak bugüne kadar bin kilometre yol yaparken, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan ve daha sonra milletvekili olan Mustafa Yel ise karayollarına bağlı olan yollara kaç kilometre yapmışlardır. Biz her zaman hizmet yapanın arkasındayız” açıklamasında bulundu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.