Ordu iddia etti Kozuva yalanladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve aynı zamanda Karaağaç Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun geçtiğimiz hafta kendisi hakkında ileri sürdüğü iddialara yanıt verdi. Süleyman Kozuva’nın FETÖ operasyonları kapsamında soruşturulduğunu, malvarlıklarına el konduğunu ve Kozuva’ya yurtdışına çıkma yasağı getirildiğini iddia eden Mustafa Ordu’ya cevap veren Kozuva, “Burada herkes bizim de kimin de ne olduğunu çok iyi bilmektedir. Ve çok şükür hayatımın hiçbir döneminde işimden başka hiçbir işle ilgilenmedim. Şunu da açık ve net söyleyeyim ki devletimiz istediği zaman, çok şükür verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Hiçbir mal varlığımıza herhangi bir tedbir falan da konulmamıştır.” diye konuştu.

Ordu iddia etti Kozuva yalanladı
26 Eylül 2016 Pazartesi 13:19

HAKKINDAKİ İDDİALARA YANIT VERDİ
 
26 Ekim Pazartesi günü saat 11.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık Makamı’nda bir basın toplantısı düzenleyen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, MHP Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun şahsına ve makamına yönelik ileri sürdüğü iddiaları yanıtladı. Kozuva yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
KAFA BULANDIRMASI YAPILMAK İSTENMEKTEDİR
 
“Biliyorsunuz 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi ile Sayın Cumhurbaşkanımızın canına kast eden, meclisimize, polisimize, sivil halkımıza silah sıkan, milletin iradesine darbe yapmak isteyen bu alçak örgütün üyelerinin ve onlarla bağlantısı olanların ortaya çıkartılarak yargılanmasına yönelik bir çalışma başlatılmıştır. OHAL yasası da bu süreçte devletin elini güçlendirmek için çıkartılmıştır. Ancak bu hain örgütün illegal yapılanması dolayısıyla, bu örgütle gizli bir şekilde ilgisi ve bağlantısı olanlarla ilgili bilgi ve belgeye dayalı olanların dışında ister istemez ihbarların da değerlendirileceği bir hassas süreç ortaya çıkmıştır. Ve bu süreçte, yine hain örgütün algı operasyonuyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi at izini it izine karıştırmak suretiyle yine bu FETÖ örgütünün işini kolaylaştıracak şekilde kafa bulandırması yapılmak istenmektedir.
 
ŞAHSIMA YÖNELİK DE DEDİKODU VE LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTIR
 
Bu kafa bulanıklığı sürecinde, bulanık suda balık avlamak isteyen troller olduğu gibi ülke genelinde de kişisel çıkar için gönüllü tetikçiliğine soyunan, halkın arasında hiçbir değeri olmayan, kimi isimleri kullanarak rakibine namertçe saldırılarda bulunmak isteyen fırsatçılar da türemiştir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmam sebebiyle fırsat bu fırsat denilerek ne acıdır ki şahsıma yönelik de dedikodu ve linç kampanyası başlatılmıştır.
 
RASTGELE BİRÇOK DUYUMU BASIN AÇIKLAMASI DİYE DİLE GETİRMİŞTİR
 
Çerkezköy’de eski bir siyasetçi olduğunu belirten bir isim, nereden ve kimden ne duydu ise şahsımla ilgili, söylediğim şekilde rastgele birçok duyumu basın açıklaması diye dile getirmiştir. Dedikodudan başka hiçbir değeri olmayan bu açıklamalar, bölgemizin değerli basın mensubu arkadaşlar tarafından yayın öncesinde bizi arayıp doğruluğu sorgulanmıştır. Hakkımızda öyle herhangi bir takibat falan olmadığını söylediğimizde de açıklamada haber değeri görülmediği için dikkate alınmamıştır. Ancak ne acıdır ki basın halkla ilişkiler sorumlusu olmak üzere Odamıza müracaat eden ama 5 yıldızlı akredite Oda’nın istediği gazetecilik özelliklerine sahip olmadığı için müracaatı kabul edilmeyen bir şahıs, duyumdan ibaret bu açıklamayı, sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü memleketlisi olan bir yerel ajansta yayımlatmıştır.
 
 HERKES BİZİM DE KİMİN DE NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR
 
Ben bu ilçede doğup aranızda büyümüş Çerkezköy’ün çocuğu olan bir kardeşinizim. Burada herkes bizim de kimin de ne olduğunu çok iyi bilmektedir. Ve çok şükür hayatımın hiçbir döneminde işimden başka hiçbir işle ilgilenmedim. Bu vesileyle bir kez daha belirteyim ki 15 Temmuz gecesi FETÖ darbe girişimine nasıl anında tepkimizi koydu isek, yine bu alçak örgüt ve diğer terör örgütleri ile ilgili mücadelede devletimizin emrindeyiz.
 
DEVLETİMİZİN VE HÜKÜMETİMİZİN YANINDAYIZ
 
Şunu da açık ve net bir şekilde söyleyeyim ki devletimiz istediği zaman, çok şükür verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Hiçbir mal varlığımıza herhangi bir tedbir falan da konulmamıştır. Biz zaten demokrasi nöbetlerinde gerektiğinde canımızı ülkemiz için feda edeceğimizi ilan ettiğimiz gibi malımızı da gerektiğinde devletimize feda edecek vatanperver bir ailenin evladıyız. Bu vesileyle çok şükür görevimizin başında, iş dünyamızın ve değerli üyelerimizin hizmetinde, devletimizin ve hükümetimizin yanındayız.
 
KANUNİ HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ
 
Her türlü darbe girişimine, ihanete, iftiralara karşı olduğumuz gibi ayrıca kurumumuzu ve kişiliğimizi kamuoyunda yaralamaya yönelik bu tür açıklama ve haberler sebebiyle de müteselsil olarak kanuni haklarımızı kullanacağımızı siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyuna arz ederim.
 
ŞEHİTLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLEDİ
 
Yine bu vesileyle bugün Derik'teki hain saldırıda verdiğimiz şehitlerimiz de olmak üzere, 15 Temmuz şehitlerimize ve vatan için can veren tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”
 
İFADEYE ÇAĞIRILIRSAM KOŞA KOŞA GİDERİM
 
Basın mensuplarının sorularına da yanıt veren Süleyman Kozuva, “Pasaportuma el konulma diye bir şey yok. Yurtdışı yasağım da yok. İstediğim gibi yurtdışına giriş-çıkış yapabilirim. Malvarlığımda herhangi bir tedbir kararı varsa bunu çıkarıp göstersinler ki biz de bilelim. Kesinlikle emniyet tarafından ifadeye de çağırılmadım. Çağrılırsam koşa koşa gider ifademi veririm.” dedi.
 
2013’ÜN SONUNDA ÇESİAD’A İSTİFA DİLEKÇEMİZİ VERDİK
 
Bir basın mensubunun, “Bir dönem FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen bir derneğe Çerkezköy’deki yüzlerce esnaf gibi siz de üyeydiniz. Bununla ilgili bir açıklama yapabilir misiniz?” sorusunu yanıtlayan Kozuva, “Biz 2011 yılında ÇESİAD diye bir derneğe burada üyeydik. Bu dernekte üye olmamızın sebebi rahmetli Zübeyir Kebelek Valimizin vasıtasıydı. Biz sonuçta Çerkezköy’ün sayılan sevilen ailelerinden, sayılan sevilen esnaflarındanız. Zamanında rahmetlinin dediği gibi ‘Burada olup olmamanız önemli değil fakat siz ne olursa olsun burada sizin isminizin geçmesi gerekiyor.’ Biz 2013’ün sonunda o derneğe istifamızı verdik. Dilekçemiz de elimizde mevcut. O zaman hepimizin olduğu gibi, ÇESİAD denen dernekte Çerkezköy’ün önde gelen esnafları, ağabeyleri, kardeşleri, herkes oradaydı.  O gün o dernekte olmak zaten ayrıcalıktı. Bunu hepimiz çok net bir şekilde biliyoruz. Bu ayrıcalığın içinde biz de vardık. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle istifamızı verdik. Şu anda ismimin geçmesinin nedeninin de geçmişte ÇESİAD’a olan üyeliğim olduğunu düşünüyorum. Ya da düşmanımın çok fazla. Az önce net bir şekilde ifade ettim. Ben Çerkezköy’de sevilen sayılan bir ailenin evladıyım. Bundan da çok fazla gurur duyuyorum. Bu Oda’ya seçilirken de 10 – 0’lık gibi bir galibiyetle geldim. Ezici bir çoğunlukla buraya seçildiğim için bazı arkadaşlar gocunuyor olabilirler. Şu anda ismini vermediğim bu arkadaşlarla ilgili de ilerleyen zamanlarda farklı açıklamalar da yapacağım.” diye konuştu.

E-DEVLET VERİLERİNİ PAYLAŞTI

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, açıklamalarını tamamladıktan sonra telefonunda e-devlet uygulamasına girerek, malvarlıklarında herhangi bir el koyulma durumu olmadığını basın mensuplarıyla paylaştı.

İŞTE MUSTAFA ORDUNUN AÇIKLAMASI

Ordu, Hisarcıklıoğlu’nu göreve çağırdı

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu ofisinde bir basın toplantısı düzenledi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na başkanlık yapan kişinin şu anda FETÖ/PYD kapsamında incelendiğini, hesaplarına el konduğunu ve yurtdışına çıkma yasağı getirildiğini dile getiren Ordu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu göreve davet etti.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Ordu İş Merkezi’nde bulunan ofisinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, dönem dönem yaptığı açıklamaları topluma faydalı olmak adına yaptığını belirterek, “Daha önce Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı Çerkezköy’e büyük mücadeleler sonucunda getirdiğimizi söylemiştim. Şimdi, ÇTSO’yu yöneten, başkanlık yapan kişinin yaklaşık 1 hafta önce FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında mallarına, şirketlerine el konulmuş, kendisine yurtdışına çıkma yasağı getirilmiştir.” dedi.
“BU ARKADAŞIN GÖREVDEN ALINMASI GEREKİYOR”

Kendi şirketlerinde dahi imza yetkisi olmayan birinin ÇTSO’ya bağlı yaklaşık 2 bin 700 şirkette nasıl yetki sahibi olacağını merak ettiğini belirten Ordu, “Bu memlekette bulunan siyasi parti ilçe başkanlarının bu konuda hassas olmaları gerekiyor ancak onların sesleri çıkmıyor. Ben burada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na sesleniyorum. Bu arkadaşın görevden alınması gerekiyor.” dedi.

“KARAAĞAÇ OSB BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN DE ALINMASINI TALEP EDİYORUM”

Bahsi geçen kişinin aynı zamanda Karaağaç Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı görevini de yaptığını belirten Ordu, “Tekirdağ’da organize sanayi bölgelerinden sorumlu yetkililere de sesleniyorum. Bu şahsın Karaağaç Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı görevinden de alınmasını talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“YETKİLİLERİ GÖREVEÇAĞIRIYORUM”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulmasında emeği geçen 3 kişiden biri olarak, Çerkezköy’deki siyasi geçmişine dayanarak bu açıklamaları yaptığını dile getiren Ordu, “ÇTSO’nun başında böyle birinin olmasını ÇTSO’ya yakıştırmıyorum. Bu yüzden Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ve Tekirdağ’da bulunan yetkilileri göreve çağırıyorum.” açıklamalarında bulundu.

Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
uyanık - 8 yıl önce
daha neler duyulacak neler helede en yakınları konuşmaya başlasın bir bu insanların ateş var duman var
Avatar
Çerkezköylü - 8 yıl önce
Mustafa Ordu bu işleri bırak, senin siyasi geleceğin yok.Bu tartışmaların Çerkezköy'e ne faydası var?