Ordu; Kayıkçı kavgasından öteye gitmiyor

Çerkezköy'ün tanınan siyasetçilerinden Mustafa Ordu, 7 Haziran seçimleri öncesi değerlendirmede bulundu. Ordu düzenlediği basın toplantısında ayrıca AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin ve MHP İlçe Başkanı Koray Önsel'in Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı eleştirdikleri açıklamaların kayıkçı kavgasından öteye gidemediğini belirtti

Ordu; Kayıkçı kavgasından öteye gitmiyor
16 Nisan 2015 Perşembe 18:32

 Mustafa Ordu, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

KAYIKÇI KAVGASINDAN İLERİ GİTMİYOR

Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısında, AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’in, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yönelik eleştirileri hakkında konuşurken “İki ilçe başkanının da yapmış olduğu açıklamalar eksik ve yetersiz. Kısacası kayıkçı kavgasından ileri gitmiyor” ifadelerini kullandı.

BİR SORU ÖNERGESİ VERDİN Mİ?

Açıklamalarının devamında MHP İlçe Başkanı Koray Önsel'i kasteden Ordu “Sen Belediye Başkanını vaatlerini yerine getirmemekle suçluyorsun ancak senin Meclis Üyen de CHP’li meclis üyeleriyle birlikte hareket ediyor. Sen ilçe başkanı olarak bir gün olsun Belediye Meclisindeki üyen aracılığıyla bir soru önergesi verdin mi?” dedi.

ÖNÜNÜ AÇAN SENİN BAĞLI OLDUĞUN İKTİDAR PARTİSİDİR

AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin kimden şikayetçi olduğunun farkında olmadığını belirten Ordu “AKP İlçe Başkanı da çıkmış Belediyenin doğrudan temin ihalelerini eleştiriyor. İyi, güzel de bu ihalelerin bu yöntemle yapılmasının önünü açan senin bağlı bulunduğun iktidar partisidir. Sayın Öğe kimden şikayetçi olduğunun farkında bile değildir” şeklinde konuştu.

BAŞKAN AKAY GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKİYOR

Ordu, Belediye Başkanı Vahap Akay'ın yolsuzluklar hakkında araştırma yapmak yerine geçmişe sünger çekme yöntemini benimsediğini belirtirken “Kendisine şunu hatırlatmak istiyorum, geçmişe sünger çeken, geleceğe yön veremez” şeklinde konuştu. Ordu ayrıca Belediye Meclisi’nden davet gelmesi halinde geçmiş dönemde yaşanan yolsuzluklar hakkında tek tek Meclise bilgi verebileceğini de kaydetti.

CHP ÜYELERİ MEMNUNİYETSİZLİKLERİNİ GÖSTERDİ

CHP'li üyelerin ve vatandaşların Vahap Akay yönetimindeki Belediyeden memnun olmadığını iddia eden Ordu "Sayın Akay’ın geride bıraktığı 1 yıldan Çerkezköylü vatandaşlar memnun değil. Daha da vahimi CHP’liler de memnun değil. Üyeler memnuniyetsizliklerini CHP’nin 8 Mart’ta yaptığı ön seçimde açıkça gösterdiler. Vahap Akay ve Yönetiminin kesinlikle istemediği Candan Yüceer, CHP’li üyeler tarafından sandıkta birinci çıktı. Bu da CHP’lilerin Akay ve yönetiminden memnun olmadıklarının açıkça göstergesidir” ifadelerini kullandı.

SORUMLUSU SİZLER OLACAKSINIZ

Siyasi partilerin İlçe Başkanlarının, Çerkezköy'ün gerçek sorunlarını konuşmak yerine kayıkçı kavgasına tutuştuklarını yineleyen Ordu "5 yıldır tamamlanamayan bir Saray yolu var. Ne Sayın Önsel, ne Sayın Öğe, ne de Sayın Öztürk bu konu hakkında bir açıklama yapmış değil. AKP İlçe Başkanı’na sormak istiyorum, yol yaptık diyerek oy istemeyi biliyorsunuz da 20 kilometrelik bir yolun 5 yıldır neden tamamlanamadığını da biliyor musun? Yaz mevsiminde denize ya da mesire alanlarına gitmek için o yolu kullanan vatandaşlar trafik kazası geçirirse bunun sorumlusu sizler olacaksınız” diye konuştu.

TREN SEFERLERİ İLE İLGİLİ KİMSE AÇIKLAMA YAPMIYOR

Ordu, 3 yıldır bir türlü başlayamayan tren seferleri ile ilgilide açıklamalarda bulunurken "3 yıldır tren seferleri yapılamıyor. AKP İlçe Başkanı iktidar partisinin temsilcisi olarak bu konu hakkında neler yapmış? Diğer ilçe Başkanları bu konu hakkında neden açıklama yapmıyor? Bölgemizde yaşanan kanser vakaları neden ilçe başkanları tarafından gündeme getirilmiyor?” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI DEĞERLENDİRDİ

Siyasi partilerin Milletvekili adaylarını da değerlendiren Ordu “Öncelikle Candan Yüceer’i tebrik etmek istiyorum. Kendisi bileğinin hakkıyla adaylığını kazanmıştır. Halkın adayıdır. MHP ve AKP’nin adayları ise Genel Merkezin adaylarıdır. Ancak yine de Ayşe Doğan’ın AKP’den seçilebilecek bir sırada aday gösterilmesi Çerkezköy’ün faydasınadır” şeklinde konuştu.

BU ŞEKİLDE İKİSİ DE İKTİDAR OLAMAZ

CHP ve MHP'nin vatandaşların ayağına giderek projelerini sunması ve oy istemeleri gerektiğini savunan Ordu “Maalesef iki parti de bir kenarda AKP’nin kendi arasında kavga etmesini ve iktidarı kaybetmesini bekliyorlar. Bu şekilde ikisi de iktidar olamaz. Koskoca Çerkezköy’de 28 bin 500 oy alan AKP, kendi içinden bir İlçe Başkanı çıkaramıyor ve dışarıdan bir ilçe başkanı ithal ediyor, ancak buna rağmen bu 28 bin 500 kişiden 1 kişi bile itiraz etmiyorsa, bunlardan dışarı oy kaçması çok zor. Bu nedenle CHP ve MHP vatandaşların ayağına projeleri ile gidecek, oy isteyecekler” dedi.

“ÖĞE’NİN TECRÜBESİZLİĞİ ORTAYA ÇIKTI”

Mustafa Ordu ayrıca, geçtiğimiz günlerde gündeme oturan AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin İlçede haftalık olarak yayın yapmakta olan gazeteyi arayarak  tehditler savurmasını, siyasi açıdan yetersiz ve tecrübesiz olduğuna bağlarken "Birilerini tehdit edip daha sonra mahkemeye vermek AKP’nin iç tüzüğünde var galiba. Çünkü Öğe’den önceki AKP’li İlçe Başkanları ve Belediye Başkanları da beni tehdit edip mahkemeye vermişlerdi” şeklinde konuştu.

BAŞARILI OLURSA TEBRİK EDERİZ

Ordu toplantının sonunda basın mensuplarından gelen soru üzerine MHP Tekirdağ Milletvekili adaylarını değerlendirirken “Mevcut liste, günahıyla da sevabıyla da mevcut vekil ve MYK Üyesi Bülent Belen’e aittir. Çünkü liste MYK tarafından hazırlandı. Başarılı olursa kendisini tebrik ederiz. Aksi olursa da zaten kendisi bunun bedelini öder" ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş - 9 yıl önce
bunlar meclis üyesi olsun, parti başkanı olsun hiçbirisi çerkezköyü bilmiyor çerkezköyün sorunlarını bilmiyor. gazete haberlerinin de sadece yorum köşesine bakıyorlar. önce yorum köşelerine bir laf atıyor sonra attıkları lafı mecliste takip ediyorlar.çerkezköyn onca sıkıntısı var adamlar web sitesinde niye doğrudan alım yok geyiğini kovalamakla meşgul. sanki meclis toplantısında bunlara gelir gider raporu verilmiyor, sanki isteseler bunlara neyi niye kimden almışlar bunlara vermeyecekler. bir şaibe kuşkusu varsa gitsinler savcıya.web sitesinin ne resmiyeti varmış? mhp desen başka masal. hepsi uyuyor facebookta twitterde maşallah bayrak önü pozlar çiyköfte partileri... çerkezköyde olan biten hiçbirşeyde yoklar. oturmuş bekliyolar millet gelecek bunları iktidar yapacak. adamlar bütün okul müdürlerini toplamış vekil tanıtımı yapmış, mhp kayıp, ulusal gazetelere geçen okul müdürünün öğrencilere özgecan gibi olursunuz sözleri var mhp kayıp. bayrak salla kurt işareti yap o kadar mı?