Ordu, Kozuva hakkındaki iddialarını sürdürdü

ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ile Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu arasındaki tartışma devam ediyor. Ordu, düzenlediği basın toplantısı ile Kozuva'nın yaptığı açıklamalara cevap verirken " Geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklamasının ardından Kozuva yerel gazeteleri arayarak haberi yazmamaları yönünde ricada bulundu. Yarası yoksa neden gocunuyor? Demek ki bir sıkıntısı var. Benim yaptığım basın açıklamasını yayınlamayan yerel gazetelere sesleniyorum, sizler de bilerek ya da bilmeyerek FETÖ’ye yardım ve yataklık ediyorsunuz" dedi

Ordu, Kozuva hakkındaki iddialarını sürdürdü
28 Eylül 2016 Çarşamba 10:00

Mustafa Ordu'nun geçtiğimiz hafta yaptığı ve ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva'nın hakkında ileri sürdüğü iddialar üzerine Kozuva da bir basın açıklaması yaparak bu iddiaları yalanlamıştı. Ordu Salı günü yaptığı basın açıklaması ile Kozuva hakkındaki iddiaları sürdürdü.

ONLARCA İŞ ADAMI YARGILANIYOR KOZUVADA ONLARDAN BİRİSİ

Ofisinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Kozuva'nın pasaportuna ve mallarına FETÖ soruşturması kapsamında el konulduğunu iddia eden Ordu "Ortada bir soruşturma var ve Çerkezköy’den onlarca işadamı bu soruşturma kapsamında yargılanıyor. Süleyman Kozuva da bunlardan birisi. Üstelik bunu ben de herkes gibi Çerkezköy Haber Gazetesinden öğrendim. Ama benim için önemli olan yargılanan insanların herhangi bir kurumun makamında olup olmamalarıdır. Kozuva’nın da soruşturmanın selameti açısından o koltuğu bırakması, aklandıktan sonra tekrar görevine geri gelmesi gerekmektedir" diye konuştu.

TEMİZ KAĞIDINI ALIP AÇIKLAMA YAPSAYDI

Kozuva’nın yaptığı basın açıklamasında mallarına tedbir konduğu ve pasaportuna el konduğu iddialarını yalanladığını hatırlatan Ordu; "Kendisi ÇTSO Başkanı. Yani Ticaret Sicil Müdürlüğü’de kendisine bağlı. Madem şirketlerine tedbir konulmadığını iddia ediyor, o zaman temiz kağıdı alıp da basın açıklaması yapsaydı. Ya da pasaportunu yanına alsaydı" dedi.

BAŞKA İŞ ADAMLARI ÇIKSIN AÇIKLASIN

Mustafa Ordu açıklamalarının devamında Kozuva’nın, ‘Rahmetli Vali Zübeyir Kemelek’in ricasıyla ÇESİAD’a üye olmuştum’ ifadelerini yorumlarken "Ölmüş bir valinin arkasından bu şekilde konuşmak inandırıcı değil. Acaba o vali sadece Süleyman Kozuva’dan mı ricada bulunmuş? Başka işadamlarından ricada bulunmamış mı? Eğer varsa başka işadamı çıksın açıklasın" ifadelerini kullandı.

NE DİYE BANA VERİLEN CEVABI YAZIYORSUN?

Ordu, yerel basını da eleştirirken "Bazı basın organları benim yaptığım açıklamayı yazmıyor ama Süleyman Kozuva’nın yaptığı açıklamayı ‘Kozuva iddialara cevap verdi’ başlığıyla yayınlıyor. Mesela Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı’nın sahibi olduğu Bakış Gazetesi. Sen benim haberlerimi yazmadın ki? Ya da Çerkezköy Haber Gazetesi. Sen de benim haberlerimi yazmadın ki. Ne diye bana verilen cevabı yazıyorsun? Ayrıca Süleyman Kozuva’nın soruşturma geçirdiğini deşifre eden de Çerkezköy Haber Gazetesi’dir" şeklinde konuştu.

SORUMLU OLMAYACAK MISINIZ?

Ordu açıklamalarının devamında "Eğer önümüzdeki günlerde Süleyman Kozuva yargılanırsa, siz de gazete olarak paralel yapıya hizmet etmiş adama yataklıktan sorumlu olmayacak mısınız? Sizin yaptığınız da yardım ve yataklık değil mi?" dedi.

AĞIZLARINI BIÇAK AÇMIYOR

Mustafa Ordu açıklamalarının devamında MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel'e de cevap verirken kendisinin Koray Önsel’in elini rahatlatmak adına MHP’den istifa ettiğini belirtti. Ordu, "Ben istifa ettiğim günden bu yana MHP’nin adını kullanarak bir açıklama yapmadım. Ben açıklamalarımı bağımsız milletvekili adayı olarak yapıyorum. Normalde benim yaptığım açıklamaları asıl yapması gerekenler siyasi partilerin ilçe başkanlarıdır ancak ne hikmetse o arkadaşların ağızlarını bıçak açmıyor" diye konuştu.

BEYAZ TAŞLAR AÇIĞA ÇIKIYOR

Ordu daha önce yaptığı açıklamaya da atıfta bulunarak; "Demokrasi mitingleri esnasında bir açıklama yapmış ve pirinçlerin arasına karışan beyaz taşlar olduğunu ifade etmiştim. İşte bu taşlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ NE OLDU DA SÜLEYMANCI OLDUN?

Tahir Eke’nin Süleyman Kozuva’yı savunmasına anlam veremediğini ifade eden Ordu; ‘Sayın Tahir Eke Süleyman Kozuva’yı savunacağına doktor olan kardeşini paralel yapının elinden kurtarsın. Ayrıca düne kadar ÇTSO seçimlerinde sen değil miydin Dursun Ali Tever’i destekleyen? Sen değil miydin ofisime gelerek, ‘Bu Süleyman yaramaz adam. Bize destek ver, Dursun Ali Tever başkan olsun’ diyen? Şimdi ne oldu da Süleyman’cı oldun? Yoksa Süleyman’ın şirketlerinde asılı olan ciğerlere mi göz diktin?’ şeklinde konuştu.

Haber: Uğur Can Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇERKEZKÖYLÜ - 8 yıl önce
Mustafa Ordu sen savcı mısın?
Misafir Avatar
angaralı - 8 yıl önce @ÇERKEZKÖYLÜ
m.ordu hem savcı hem avukat hem hakim hem katip hem bilirkişi hem gerekli hem gereksiz. anlayacağınız her türlü :)
Avatar
Son Kral - 8 yıl önce
Alemin Kralısın Mustafa Amca