Ordu Öğe’ye yüklendi: Çerkezköy’e faydası yok

Tekirdağ Bağımsız Milletvekili adayı Mustafa Ordu, Çerkezköy’de kurulması planlanan termik santral hakkında basın açıklaması yaptı. Elektriğin ülkenin ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ordu, bu ihtiyacın alternatif yöntemlerle çözülebileceğini ifade etti. Termik santralin kurulmaması için başta iktidar partisi olmak üzere siyasi parti ilçe başkanları, Belediye Başkanları ve STK’ların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Ordu; “2 yıldır AKP ilçe başkanlığı yapan ancak 2 yıl boyunca Çerkezköy’e bir faydası olmayan Abdullah Öge, Çerkezköy’e kurulması planlanan termik santrali önlemesi gereken en önemli isimdir. Bu şahsın hem iktidar partisi ilçe başkanı hem de yerel gazete sahibi olması bir avantajdır. Ancak ‘haber değeri’ diyerekten toplumun faydasına olan olayları siyasi sebeplerle görmezden geliyorlar. Bu gazetenin manşetlerini gazete çalışanları mı atıyor, yoksa Öge mi?” dedi

Ordu Öğe’ye yüklendi: Çerkezköy’e faydası yok
28 Aralık 2016 Çarşamba 10:59

2 SENE ÖNCE SÖYLEMİŞTİM

Çerkezköy’e termik santral kurulacağını yaklaşık iki sene önce söylediğini ifade eden Ordu; “Ancak her ne hikmetse ben termik santral kurulması planlandığını açıklamama rağmen hiçbir kurumdan tepki gelmedi” dedi.

OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Çerkezköy ve civarına kurulacak olan termik santralin hayatı olumsuz etkileyeceğini ifade eden Ordu; “Eğer Çerkezköy’e termik santral kurulursa hem tarım ve hayvancılık, hem insan hayatı hem de doğa bu santralden olumsuz yönde etkilenir. Bu yüzden kurumlar ve vatandaşlar olarak hep birlikte termik santralin kurulmaması için mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

DAHA ÖNCE BUNU BAŞARDIK

2002 yılında Karlıköy’e kurulması planlanan cezaevi ve 2008 yılında Tepe Mevkiine kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisini önlediklerini söyleyen Ordu; “Ben 2002 yılında Karlıköy’e kurulması planlanan cezaevini ve 2008 yılında Tepe Mevkiine kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisini Ankara’daki yetkililerle konuşarak önledim. Bugün de Çerkezköy’e yapılması planlanan Termik Santrali önlemek iktidar partisi ilçe başkanı ve milletvekillerinin elindedir” ifadelerini kullandı.

KANSER VAKALARI DAHA DA ARTACAK

Olası termik santralin ardından kanser vakalarının daha da artacağını ifade eden Ordu; “Zaten Çerkezköy ve Çorlu’da vefat eden insanların dörtte üçü kanser nedeniyle hayata gözlerini yumuyor. Bu konuda abarttığımı düşünenler varsa her sabah Trakya Üniversitesi Onkoloji servisine giderek oraya tedavi olmaya gelen araçların plakalarına bakabilir. Bu insanların yarısı Çerkezköy ve Çorlu’dan geliyor. Eğer termik santral kurulursa kanser vakaları daha da artar” şeklinde konuştu.

HEM GAZETESİ VAR, HEM İLÇE BAŞKANI

AKP ilçe başkanı Abdullah Öge’nin hem iktidar partisi ilçe başkanı olması hem de yerel gazete sahibi olmasının bir avantaj olduğunu ifade eden vurgulayan Ordu; “2 yıldır AKP ilçe başkanlığı yapan ancak 2 yıl boyunca Çerkezköy’e bir faydası olmayan Abdullah Öge, Çerkezköy’e kurulması planlanan termik santrali önlemesi gereken en önemli isimdir. Bu şahsın hem iktidar partisi ilçe başkanı hem de yerel gazete sahibi olması bir avantajdır. Ancak ‘haber değeri’ diyerekten toplumun faydasına olan olayları siyasi sebeplerle görmezden geliyorlar. Bu gazetenin manşetlerini gazete çalışanları mı atıyor, yoksa Öge mi?” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.