Ordu: Para kasaya girdiyse bunu açıklamaları gerekiyor

26’ncı Dönem Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, Ali Ertem Başkanlığındaki Çerkezköy Belediyesi yönetiminin 2005 yılında 5 buçuk milyon TL’ye sattığını açıkladığı 15 minibüs hattından elde edilen tutarın Belediye kasasına girdiğine dair Çerkezköy Belediyesi’nden belge istediğini; bu belgelerin kendisine verilmediği gerekçesiyle de Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Ordu: Para kasaya girdiyse bunu açıklamaları gerekiyor
09 Mayıs 2018 Çarşamba 13:08

15 HAT 5 BUÇUK MİLYON TL’YE SATILDI
Yapmış olduğu suç duyurusu ve bunun gerekçeleri hakkında açıklamalarda bulunan Ordu, “2005 yılında Çerkezköy Belediyesi’nin o günkü yönetimi, yerel basına bir açıklama yaparak 15 tane minibüs hattını 5 buçuk milyon TL’ye sattığını kamuoyuna duyurmuştu. Bu parayla da Atatürk Viyadüğü’nün yapılacağı ifade edilmişti. Bu hatlar o zamanki Belediye yetkilileri tarafından satıldı ve parası da Çerkezköy Muhasebe Müdürlüğü yetkililerince tahsis edildi.” dedi.

İKİ YÖNETİM DE KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMADI
Aradan yıllar geçtiğini ve şimdilerde yapmış olduğu araştırmalar sonucunda minibüs hatlarının satışından elde edilen gelirin Belediye kasasına girmediği kanaatine vardığını söyleyen Mustafa Ordu, “Kimseyi zan altında bırakmamak için Çerkezköy Belediyesi’ne yazılı talepte bulundum. Bugünkü değeri 30 milyon TL olan hatların paralarının Belediye kasasına girip girmediğini sordum. Bu konuda bana resmi bir belge sunmadılar. 2005’teki yönetim de şimdiki yönetim de bu konuyu açıklamıyor.” ifadelerini kullandı.

ŞÜPHE DUYMAYA BAŞLADIM
Para, resmi olarak Belediye kasasına girdiyse bunun açıklanması gerektiğini savunan Ordu, “Bu belgeyi ısrarla vermedikleri için şüphe duymaya başladım. Kripto bir örgütlenmeye gidilmiş olabilir mi? Konuyla ilgili şu anki Belediye Başkanı’nın daha duyarlı olması gerekir. Sadece bağımsız milletvekili adayı değil; herhangi bir vatandaş da bunu sorabilir. Şimdiki Belediye yönetiminin, burada koltuğa geçerken verdiği şeffaflık sözünü yerine getirmesi gerekiyor.” açıklamalarında bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM
Belediye’ye yaptığı yazılı başvurunun karşılığını alamadığını kaydeden 26’ncı Dönem Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, “Yasalarımız gereği Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum.” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çerkezli - 6 yıl önce
nasıl yani??????????YOK ARTık!!!!!!!!!!!!!!!!