Ordu, ücretli otopark için dilekçe yazdı

Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar gereği Çerkezköy de bazı caddelerde yol kenarına park eden araçlardan otopark parası tahsil edilmeye başlamasının ardından Çerkezköy siyasetinin duayen isimlerinden Mustafa Ordu, Büyükşehir Belediye Başkanlığına itiraz dilekçesi yazdığını ifade etti

Ordu, ücretli otopark için dilekçe yazdı
30 Haziran 2015 Salı 20:01

 DAVA KONUSU İŞLEMİN İPTALİNE KARAR VERMİŞTİR

MHP Çerkezköy eski İlçe Başkanlarından Mustafa Ordu, bürosunda basın toplantısı düzenledi. Ordu düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy gündemini meşgul eden ücretli otopark uygulaması hakkında konuşarak, “26 Haziran tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisinin aldığı kararın tekrar değerlendirilmesi için dilekçe yazdım. Toplumun menfaati için biz bunun üzerine gidiyoruz. İnanıyoruz ki bu caddelerinden belediyeler para talep edemeyecek. 2012 yılında Çerkezköy Belediye Meclisi benzer bir kararla belirlenen caddelere park eden araçlardan otopark parası tahsil etme kararı almıştı. Bu karar tarafımdan Tekirdağ idare mahkemesinde yargıya taşınmış ve Tekirdağ İdare Mahkemesinin 2012/1158 esas,2013/1275 nolu kararıyla Çerkezköy Belediye Meclisinin kararında hukuka uyarlılık bulunmadığından dava konusu işlemin iptaline karar vermiştir” diye konuştu.

BİR YANLIŞLIK VAR

Ordu konuşmasının devamında ise, “Yeni belediye sorgu sualsiz emri vaki gibi Ali Ertem’in yaptığı düzenleme doğrultusunda para tahsil etmeye başladı. Benim elimde mahkeme kararı olduğu için büyükşehir belediye başkanlığına almış oldukları kararın, Tekirdağ idare mahkemesinin kararını göz önünde bulundurarak tekrar görüşmesini talep ediyorum. Eğer kendileri Çerkezköy’de ki caddelerde hala para talep ederlerse, bize gelecek cevaba göre mahkemeye başvuracağız. Burada muhakkak ki bir yanlış vardır. Ya belediyenin parklardan aldığı paranın yanlışlığı var yada mahkemenin vermiş olduğu kararın yanlışlığı vardır” açıklamasında bulundu.

MAHKEME KARARI GÖZ ÖNÜNE ALINDI MI?

Çerkezköy’de ki caddelerin imar planında belli olduğunu sözlerine ekleyen Mustafa Ordu, “Otoyol ve yaya kaldırım yolu ölçülerine göre bellidir. Biz tekrar belediye yetkililerine bu kararlarını görüşmelerini talep ediyoruz. Caddeye giren araçların hangi siyasi partilinin olursa olsun toplumun menfaati için bu konunun üzerinde duruyoruz. İnşallah ilçe için hayırlısı olur. Benim elimde mahkeme kararı var. Ali Ertem o kadar masraf yaptığına göre bu karara uymuştur, para talep etmemiştir. Bu kararı alırken mahkeme kararını göz önüne aldınız mı? CHP olarak hukukun üstünlüğünü savunuyordunuz. AK Parti yapıyor diye isyan ediyorlardı” dedi.

MUSTAFA ORDU’NUN DİLEKÇESİ

Mustafa Ordu’nun Büyükşehir Belediyesine sunduğu dilekçe ise şu şekilde; “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar gereği Çerkezköy de bazı caddelerde yol kenarına pak eden araçlardan otopark parası tahsil edilmeye başlanmıştır. 2012 yılında Çerkezköy Belediye Meclisi benzer bir kararla belirlenen caddelere park eden araçlardan otopark parası tahsil etme kararı almıştı. Bu karar tarafımdan Tekirdağ idare mahkemesinde yargıya taşınmış ve Tekirdağ İdare Mahkemesinin 2012/1158 esas,2013/1275 nolu kararıyla Çerkezköy Belediye Meclisinin kararında hukuka uyarlılık bulunmadığından dava konusu işlemin iptaline karar vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasada tarif edildiği şekliyle ”Demokratik, laik bir hukuk devletidir.” Hukuk devleti olmanın gereği mahkeme kararlarına her vatandaşın uyacağı gibi idarenin de uyması ve uygulaması gerekir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı kararla mahkeme kararını tanımadığını ilan etmiştir. Bunun sonucu; Çerkezköy de yol kenarına park eden araçlardan para toplamaya başlanmıştır.Bu uygulama, mevcut mahkeme kararına rağmen açıkça suç teşkil etmektedir. Büyükşehir Belediye Meclisi Tekirdağ idare mahkemesinin kararını bilinmediği için yol kenarına park eden araçlardan para toplanması kararı alındığını düşünerek, Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan ilgili kararın Tekirdağ idare mahkemesi kararını göz önüne alarak tekrar görüşülmesini talep ediyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim” 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.