Ordu’dan Öğe’ye: Lay lay lomla siyaset olmaz

26. Dönem Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin yapmış olduğu basın açıklamasında kullandığı söylemleri eleştirdi. Öğe’nin çevreci söylemlerine karşı, “Sen bunu düşünüyor olsaydın termik santrali durdururdun” ifadelerini kullanan Ordu, Öğe’ye “Lay lay lomla siyaset olmaz” dedi

Ordu’dan Öğe’ye: Lay lay lomla siyaset olmaz
01 Ağustos 2017 Salı 15:01

SİRKÜLASYON PROJESİNİ DEĞERLENDİRDİ
Ordu, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’deki trafik sıkışıklığına çözüm bulmak adına uygulamaya koyduğu bir proje ve bu kapsamda gerçekleştirilen bir çevre düzenlemesi var. Bu süreçte kaldırım yıkımları, ağaç sökümleri yapılmalı ki trafik rahatlasın. Şu an gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında güzel bir kavşak oluşumu yapılırsa Çerkezköy 15 – 20 yıl trafik sorunu çekmez.
UĞRAŞ DÖNEMİNDE BAŞLADI, ERTEM DÖNEMİNDE ZİRVE YAPTI
Bu trafik sıkışıklığının sebebi, rahmetli Belediye Başkanı Hikmet Uğraş’ın 1990 yılında yapmış olduğu imar değişikliğidir. 94 – 99 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Remzi Garip de 2 kat daha imar vererek bu trafik sıkışıklığının yüzde 30 oranında artmasına neden olmuştur. Daha sonra göreve gelen Mehmet Uz trafiği rahatlatmak için imar vermemeye başladı ama Ali Ertem’in Belediye Başkanı olmasıyla Ertem Mehmet Uz’un önlemlerini iptal etti ve trafik yeniden sıkışık dönemlerine geri döndü. Eğer Mehmet Uz’un politikası uygulanmaya devam etseydi daha o zamanlarda Ambardere, Tepe, Kızılpınar gibi mevkilerde yerleşim artacak ve merkezde bu kadar insan toplanmayacaktı.
AĞAÇLARA SAHİP ÇIKTIKLARINI SÖYLÜYORLAR
Geçtiğimiz günlerde gördük ki, kamuoyunun en hassas olduğu konuda AKP İlçe Yönetimi barutun üzerine ateşle gidiyor. İlçe Başkanı şimdi ağaçlara sahip çıktığını söyleyerek 2019’da Belediye’yi alacağını düşünüyor.
SİZİN ELİNİZE BİRİLERİ BİR KAĞIT VERMİŞ
Çerkezköy’de bu düzenleme kapsamında 200 ağaç kesilecekse termik santral yapımında 50 – 60 bin ağaç kesilecek, çevre talan edilecek, insan sağlığı hiçe sayılacak. Lay lay lomla siyaset olmaz. Sen bunu düşünüyor olsaydın termik santrali durdururdun. Sizin elinize birileri bir kağıt vermiş, siz de bu kağıt üzerinde açıklama yapmaya çalışıyorsunuz.
O KOLTUĞU HAK ETMİYORSUN
3 senedir İlçe Başkanlığı görevindesin ama tırnak boşluğunu dolduracak kadar hizmet yapmadın Çerkezköy’e. O koltuğu hak etmiyorsun.  Ortada Şam şeytanı gibi İlçe Başkanı varsa o başkanın topluma hizmeti olmaz. Yakında kongreleri var. Kongrede pirince benzeyen beyaz taşlar onun dişini kırar.
PİRİNCE BENZEYEN BEYAZ TAŞLAR DİŞİNİZİ KIRACAK
15 Temmuz’da nasıl ki FETÖ’cüleri gizlediniz, bu yıl kutlamalarda da aynını yaptınız. Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ’cülerin ifşa edilmesini istemsine rağmen yapmıyorsunuz. Daha önce de söyledim. Aranızda pirince benzeyen beyaz taşlar var. Bunlar bertaraf etmeniz gerektiğini söyledim. Nasıl ki pilav yapıldığında çiğnerken içinden taş çıkarsa dişiniz kırılır; bu arkadaşlar da sizin dişinizi kıracak.
10 KİLOMETRELİK YOLU YAPAMADILAR
İktidarın İlçe Başkanlarının getireceği hizmetler vardır. Yepyeni hastanenin su basması sonucu asma tavanı çöktü. Tren seferlerinin düzenlenmesi için adım atılmalı. Tren 8, otobüs 25 TL. İnsanlar treni daha sık kullanabilmeli, bunun için girişimlerde bulunulmalı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 500 – 600 kilometre yol yaptıysa; sizin vekilleriniz 10 kilometrelik Saray yolunu yapamadı."
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
karakaş - 7 yıl önce
bu adam da durup durup gündem olmak için saçmalamaya bayılıyor