Örnek eğitim üssünde eğitim ve öğretim başladı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi inşaatı bitti. Okul 2015-2016 eğitim ve öğretim dönemine 483 öğrenci ile ders başı yaptı

Örnek eğitim üssünde eğitim ve öğretim başladı
12 Ekim 2015 Pazartesi 17:38

ÖRNEK EĞİTİM ÜSSÜ

ÇOSB’nin daha modern ve kaliteli bir eğitim için yeni okul binasının çalışmalarının bittiğinin altını çizen ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “Okulumuz giriş kat ve artı 3 kat olmak üzere 4 katlı ve 40 dersliklidir. Okulumuzda ayrıca 21 atölye ve laboratuvar, 300 kişilik konferans salonu, kütüphane, kantin, yemekhane, kapalı spor salonu ve açık spor alanları bulunmaktadır” dedi. Özdoğan okul ile ilgili şunları söyledi: “13.780 m2 kapalı alana sahip, 15.000 m2 alan üzerine kurulmuş olan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kapasitesi 1200 öğrencidir. Okulumuzda; Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı, Makina Teknolojileri Alanı, Tekstil Teknolojileri Alanı, Kimya Teknoloji Alanı olmak üzere 5 alan ve 7 dal bulunmaktadır.” 

BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK

Okulun 483 öğrenciyle eğitim ve öğretime başladığını ifade eden Özdoğan “Her zaman ilklerin öncülüğünü yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgemiz örnek okul projesiyle de hem ÇOSB sanayicisine hem de eğitime büyük katkı sağlayacak” dedi.

MASRAFLARI OSB KARŞILIYOR

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin özel okul olmasına rağmen öğrencilerden ücret almadığını da dile getiren Özdoğan, öğrencilerin tüm masraflarının ÇOSB tarafından karşılandığını belirtti. Okulun şimdiye kadar ÇOSB Bölge Müdürlüğü eski binasında eğitim veriyordu. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi modern binasıyla adeta göz dolduruyor. Kolej seviyesinde eğitim veren ve iş garantili Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni binasında modern dersliklerde ve son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarda eğitim-öğretim kalitesini daha da artıracaktır. Gelişmiş atölyelerde yetkinleşecek öğrenciler ara eleman sıkıntısına çözüm olacak.

ARA ELEMAN SIKINTISI ORTADAN KALKACAK

ÇOSB’de üretim yapan fabrikaların uzun bir süredir yetişmiş ara eleman sıkıntısı çektiğini ifade eden Özdoğan şunları söyledi: “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak hem sanayicinin talebine cevap vermek hem de Çerkezköy’de yaşayan gençlerimize meslek kazandırmak amacıyla okul projesini hayata üç yıl önce geçirdik. Bölgemizdeki ara eleman sıkıntısı bu okul ile birlikte ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.”

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.