Ortaklarımız mağdur edilmeyecek

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, Trakya Birlik'e güvennerek, ürününü kooperatife teslim eden ortakların asla mağdur edilmeyeceklerini belirterek, "0,680 YTL/Kg.olarak açıklanan fiyat AVANS FİYAT olup, kesin fiyat bilahare borsalarda ve piyasada oluşacak fiyatların ortalamaları alınarak açıklanacaktır" dedi.

Ortaklarımız mağdur edilmeyecek
04 Eylül 2007 Salı 08:53

"Trakya Birlik olarak çok net ve açık bir şekilde ortaklarımızı bugüne kadar olduğu gibi bu kampanya döneminde de mağdur etmeyeceğimizi gönül rahatlığı ile ürünlerini kendi kooperatiflerine teslim etmelerini öneriyoruz" diyen Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, devamlı ortakların yanında olduklarını ifade etti.

                             Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen ayçiçek üreticisinin asla mağdur edilmeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Trakya Birlik ayçiçeği üreticisinin birliğidir. Temel amacı, ayçiçeği üreticisinin alın terini değerlendirmek ve kazancını arttırmaktır. Birliğimizce üreticinin piyasadaki fiyat yükselişlerinden yararlanmasını sağlamak amacıyla, son altı yıldır avans fiyat açıklanmış ve bilahare alım kampanyasının bitimini müteakip, kesin fiyat açıklanarak ortağımızın memnuniyeti sağlanmıştır.

2004/2005 ayçiçeği hasat döneminde 197.470 ton ayçiçeği mübayaası gerçekleştirilip 01.09.2004 tarihinde, 2005/2006 ayçiçeği hasat döneminde 301.517 ton ayçiçeği mübaayası gerçekleştirilip 06.09.2005 tarihinde, 2006/2007 ayçiçeği hasat döneminde 73.556 ton ayçiçeği mübayaası gerçekleştirilip, 29.08.2006 tarihinde avans fiyat açıklanmıştır.

İçinde bulunduğumuz 2007 ayçiçeği alım döneminde, yaşanan kuraklığa bağlı olarak erken hasattan dolayı avans fiyat 15.08.2007 tarihinde açıklanmıştır. 0,680 YTL/Kg.olarak açıklanan fiyat AVANS FİYAT olup, kesin fiyat bilahare borsalarda ve piyasada oluşacak fiyatların ortalamaları alınarak açıklanacaktır. Birliğimizce bugün itibarı ile 18.585 ton ayçiçeği ürünü mübaayası gerçekleştirilmiş olup, 48 Kooperatifimize ait 133 alım merkezinde mübayaalar devam etmektedir. Bugün itibarı ile Birliğimiz faaliyet bölgesinde hasat oranı Trakya`da %10-15 seviyelerinde olup, Anadolu yakasında henüz başlangıç aşamasındadır.

Son günlerde piyasalarda ayçiçeği ürünü fiyatlarında meydana gelen fiyat yükselişlerinden dolayı ürününü hasat eden ortağımızın ürününü Kooperatife mi piyasaya mı satacağı konusunda tereddüt yaşadığını, ürününü daha önce piyasaya düşük fiyatla satan ortaklarımızın da da pişmanlık duyduğunu görüyoruz.

Trakya Birlik olarak çok net ve açık bir şekilde ortaklarımızı bugüne kadar olduğu gibi bu kampanya döneminde de mağdur etmeyeceğimizi gönül rahatlığı ile ürünlerini kendi kooperatiflerine teslim etmelerini öneriyoruz. Kampanya dönemi sonunda Kooperatifine ürününü teslim eden ortağımız fiyat yönünden kesinlikle memnun edilecektir. Ayrıca tüm yıl boyunca her türlü Birlik hizmetinden yararlandırılacaktır. Ortaklarımızın Rekolte Beyannamelerini tamamlamaları da büyük önem arz etmektedir. 1 Eylül 2007 tarihi itibarı ile yükümlülüklerini yerine getiren ortaklarımıza uzun vadeli kredili yem ve küspe satışlarına başlanacaktır" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.