Osmanlı Akıncıları Kapaklı’da buluştu

Osmanlı Akıncıları Motosiklet Kulübü Üyeleri, Kapaklı Şubesi’nin birinci yılını doldurması adına düzenlenen programda buluştu

Osmanlı Akıncıları Kapaklı’da buluştu
03 Nisan 2013 Çarşamba 08:16

Osmanlı Akıncıları Motosiklet Kulübü Üyeleri,  kulübün Kapaklı Şubesi’nin kuruluşunun birinci yılını düzenledikleri programla kutladı. Çeşitli sinevizyon gösterileri, video klipler, kulüp üyelerinin fotoğraflarından oluşan slayt gösterilerinin yer aldığı programa katılan yaklaşık 100 kulüp üyesi, birinci yılı geride bırakmanın coşkusunu hep birlikte yaşadı.
YENİ ŞEF MUSTFA ORDU!
Öte yandan, programa katılan MHP İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, bir ara park halindeki motorların yanına gelirken, Şef Yeleği’ni giyerek motora bindi ve Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol ile objektiflere poz verdi.
PROGRAMA İLGİ GÖSTERDİLER
Pazar günü Kapaklı Ege Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Osmanlı Akıncıları Kulübü Üyelerinin yanı sıra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, AKP Çerkezköy ve Kapaklı Belde Teşkilatı Üyeleri, MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, Kapaklı Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükkanlı, Osmanlı Akıncıları Kapaklı Şube Temsilcisi Sedat Arslan ve mahalle muhtarları da katıldı. 
AKINCILARA FESTİVAL DAVETİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptı.  Bu tür organizasyonların kendisini gururlandırdığını ve sevindirdiğini dile getiren Mandalı, “Sizlerin de aynı heyecan içinde olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonda arkadaşlarımız sakalından bıyığına, montundan yeleğine kadar Osmanlı akıncıları olduklarını ifade etmişler. Çeşitli kültürel dernekleri yaşattıkları için kutluyorum. Bizler elimizden gelen imkanlar çerçevesinde sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Organizasyonları da beraber yürütürüz” diye konuştu. Mandalı ayrıca,  önümüzdeki aylarda Kazak Gölü Mesire Alanı’nda bir haftalık festival düzenleyeceklerini kaydederek, “Bu festivalde de sizlerin motosiklet gösterisi yapmanızı istiyoruz” dedi. 
YELEĞİMİZ CANIMIZDAN DAHA DEĞERLİDİR
Mandalı’nın ardından söz alan Türkiye Osmanlı Akıncıları Motosiklet Kulübü Başkanı Özhan Özcan, ilk olarak katılımcılara teşekkür ederken, ardından kulüple ilgili bilgi vererek, “2009 yılında birkaç eski motorcu dostumla bir araya gelip, eskiden bir çatı altında beraber sürdürdüğümüz günleri hatırlarken, neden yeniden bir oluşum yapamadığımızı konuşmaya başladık. Konuşmamız da bir kardeşlik kulübüne dönüştü. Dünyanın her yerinde kulüplerin bir ismi, sembolleri ve renkleri vardır. Bizde dünyaya hükmetmiş kahramanları ve zaferleri ile tüm dünyaya nam salmış bir milletin torunları olarak rengimizi bayrağımızdan, amblemimizi devlet armamızdan, ismimizi ise Osmanlı’nın en seçkin birliği olan akıncılardan aldık. Akıncılar  özel harekat birimlerinde üstün yetenekli kişilerden oluşurdu. Fransa ve İngiltere gibi ülkeler özel istihbarat ve özel timleri kurarken akıncıların hayatından esinlendiklerini her zaman ifade etmişlerdir. Bizlerde bu şanlı tarihimizi yaşama ve yaşatmaktan onur ve şeref duyduk. Yeleğimiz bizim için canımızdan daha değerlidir” ifadelerini kullandı. 
KARDEŞLİĞİN BU KADAR BÜYÜK OLACAĞINI TAHMİN ETMEMİŞTİK
Özcan konuşmasında, Kapaklı Şubesi’nin açılış hikayesini de konuklara aktararak, “Bundan bir yıl önce, yıllardır tanıdığım eski bir üye kardeşimize yeleğimizi teslim edip onu kardeş bildik. Kendisi de Kapaklı’da ikamet ediyordu. Burada bu yeleği taşımak ve burada bunu genişletmek istediğini söyledi. Bizlerde ona inandık ve bu gün bu gurur tablosunu yaşıyoruz. Aramızda yollar olmasına rağmen bağlılıkları ve kardeşliklerinin bu kadar büyük olacağını tahmin edemedik. Ben Osmanlı Akıncılar Kulübü Başkanı olarak hepimizin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
“SAYGI” VAZGEÇİLMEZİMİZDİR
Konuşmasının devamında, kulübün amaçlarına değinen Özcan,  amaçlarının, motorcunun hayatının eğlence olmadığını insanlara anlatmak olduğuna dikkat çekerek, “Bizler, hayatı motoru üzerinde yaşamayı tercih edenleriz. Motosikletin aslında ülkemizde özellikle İstanbul’da yaşayanlar için çok büyük bir nimet olduğunu, eğitim alındığında bilinçli bir şekilde kullanıldığında hayatı ne kadar kolaylaştırdığını anlatmak istedik. Yeleğimizi kefalet karşısında veririz. Yeleğimiz bizler için çok önemlidir. Yelek alabilmek için iki sene boyunca üyelerimiz sınavlardan geçiyorlar. Saygı, her Türk evladı gibi vazgeçilmezimizdir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.