Osmanlı'dan günümüze hat ve ebru koleksiyonu Orion’da

Orion, tanınmış hat ve ebru sanatçılarının eserlerinden oluşan Galeri Osmanlı’dan Günümüze sergisine ev sahipliği yapıyor. Ünlü koleksiyoner Adil Menemencioğlu koleksiyonunda yer alan 100’e yakın eserden oluşan sergide ödüllü ve antika değere sahip eserler de bulunuyor

Osmanlı'dan günümüze hat ve ebru koleksiyonu Orion’da
25 Aralık 2014 Perşembe 18:15

 Ünlü Koleksiyoner Adil Menemencioğlu’nun, dünyaca tanınmış hat ve ebru sanatçılarının eserlerinden oluşan `Galeri Osmanlı’dan Günümüze’ adını verdiği sergisi Çarşamba günü Orion Alışveriş Merkezi’nde başladı. Sergide hat sanatçıları Fuat Başar, Gürkan Pehlivan, Faruk Dinçer Eratlı, Levent Karaduman, Turan Sevgili’nin, ebru sanatçıları Firdevs Çalkanoğlu, Alparslan Babaoğlu, Hatice Ünal’ın, minyatür sanatçıları Hasan Kale, Taner Alakuş, Gürsoy Uğurlu’nun eserleri yer alıyor. Hat, ebru ve minyatür çalışmalarının ağırlıkta olduğu sergide çeşitli Osmanlı gravürleri de görülebilir.

200 YILLIK TARİHİ YAPILAR

Orion giriş katında sanatseverlerin beğenisine sunulan sergideki eserler arasında 200 yıllık tarihi yapıtlar ve ödül kazanmış çalışmalar da bulunuyor. Orion ziyaretçilerinin ilgiyle gezdikleri, eserleri tek tek büyük bir merakla inceledikleri sergide dileyen sanatseverler eserlerden satın alma imkanına da sahip. Bunun için Orion Danışma’ya başvurmaları yeterli.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.