Otogarda beklenen hareketlilik yok

Okulların kapanması ile birlikte yaz tatilin başlaması Çerkezköy Otogarı’na beklenen hareketliliği getirmedi. İşlerin önümüzdeki 15-20 günlük süre içinde canlanabileceğini belirten seyahat firmalarının yetkilileri, insanların ekonomik nedenlere bağlı olarak seyahat edemediklerini söylüyor.

Otogarda beklenen hareketlilik yok
02 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Yaz sıcaklarının iyice kendisini hissettirmesine bağlı olarak Çerkezköylülerin tatile çıkacağı beklentisi içine giren Seyahat firmaları, bu beklentilerinin gerçeğe dönüşmediğini dile getiriyor. Çerkezköylülerin otogara pek uğramadığını belirten seyahat firmalarının yetkilileri, hafta sonu yakın yerlere yapılan satışlarla ayakta durduklarını dile getiriyorlar.
DOLULUK ORANI %60’LARDA
Okulların kapanması ve tatil sezonunun başlaması ile taşımacılık sektöründe ufakta olsa bir hareketliliğin başladığını söyleyen Yeni Çarşamba Seyahat Bilet Satış Sorumlusu Sadık Özden, “Firmamızın yolcu taşımacılığı yaptığı Orta Karadeniz Bölgesi’ne, daha çok yıllık iznini memleketinde geçirmek isteyenler vatandaşlar gidiyor. Şuanda otobüslerdeki doluluk oranı %60’lar civarında. Bu oran fındık sezonuna doğru hızlı bir şekilde artacaktır. Ağustos başı gibi yoğunluk çok fazla aratacağı için sorun yaşamak istemeyen müşterilerimiz önceden bilet ayırtmaları doğru bir yaklaşım olur” dedi. .
ÖNCEKİ YILLARA GÖRE İŞLER DURGUN
Şuan işlerin orta kararda gittiğini söyleyen Truva Turizm Bilet Satış Sorumlusu Yunus Çalışkan ise, “Önceki yıllara göre kıyaslama yapmak gerekirse işlerimizin daha az olduğunu söylemek durumundayız. Bu duruma neden olan da doğal olarak insanlarımızın yaşadığı ekonomik sorunlardır. Her çalışanın ya kredi kartı yoluyla yada kredi yoluyla banklara borcu var. İnsanlarda borcu varken seyahat etmeyi, tatile çıkmayı göze alamıyorlar” dedi.
TATİL YÖRELERİNE YAPILAN SATIŞLARDA KIPIRDANMA VAR
Ufakta olsa tatil yörelerine yapılan satışlarda bir kıpırdanma olduğunu söyleyen Çalışkan, “Her şeye rağmen sıcakların artmasıyla birlikte insanlarımız tatil yerlerine gitmeye başladılar. Özellikle hafta sonlarına doğru tatil yörelerine yapılan satışlarda hareketlilik yaşanıyor. İnsanlarımız uzun tatiller yerine hafta sonu yapacakları kaçamaklar ile tatillerini değerlendirerek, ucuza tatil yapmanın yollarını arıyorlar” dedi.
YOLCU PROFİLİ NASIL?
“Geçen seneye göre işlerimizde bir değişim yok” diyen Yonca seyahat Bilet Satış Sorumlusu ise, “Bu dönemde yolculuk yapacak kişilerin profiline baktığımızda elleri kolları dolu, valizleri şişkin olan kişiler ön plana çıkıyor. Bu kişilerin varlığı bize uzun yol seyahatinin daha fazla yapıldığını gösteriyor. Çerkezköy’den bizim firmamızla seyahat edenler Esenler Otogarı ve Atatürk Havaalanı üzerinden gidecekleri yerlere ulaşıyorlar. Bunların dışında günübirlik olarak ta İstanbul’a giden yolcularımız yoğunluğu devam ettiriyorlar. Yolcu sayısına göre ek seferleri hızlıca hayata geçirdiğimiz için aşırı talep noktasında bir sıkıntı yaşamıyoruz” şeklinde konuştu.
ŞARKÖY VE ERİKLİ’YE YÖNELİM VAR
Ulaşım sektöründe yaşanan durgunluğu yazın geç gelmesine bağlayan Kale Birlik Bilet Satış Sorumlusu Semai Topçu ise, “Havaların daha fazla ısınmasıyla birlikte 15-20 günlük süreç içinde işlerimiz yoğunlaşacaktır. Kısa mesafede tatil yapmak isteyenlerin firmamıza talepleri de bu süreç içinde artmaya başlıyor. Zaten şu anda yakın tatil yerleri diyebileceğimiz Şarköy ve Erikli gibi bölgelere bir yönelim var. Bu yönelimin sıcaklığını daha fazla yükselmesine bağlı olarak artacağını söyleyebilirim” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.