Özel güvenlikçilere yönelik eğitimler iki gün sürdü

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan eğitimler çerçevesinde, Tekirdağ Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü organizasyonuyla Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Konferans Salonunda da özel güvenlik görevlilerine yönelik eğitim düzenlendi. Yüzlerce güvenlik görevlisinin katıldığı ve iki gün süren eğitimler, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişleri Cengiz Kırmızıgül ve Mustafa Ay tarafından verildi.

Özel güvenlikçilere yönelik eğitimler iki gün sürdü
24 Ocak 2018 Çarşamba 17:08

ÜLKEDE 1.556.250 KİŞİNİN ÖZEL GÜVENLİK SERTİFİKASI VAR
Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi’nin yanı sıra üst düzey emniyet yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantılarda, şu görüşlere yer verildi: “Türkiye genelinde, 1435 özel güvenlik şirketi, 444 özel güvenlik eğitim kurumu, 239 alarm izleme merkezi var. Bunun yanı sıra, 95.577 özel güvenlik izni verilen yer, 291 kişi koruması, 283.431 çalışan özel güvenlik görevlisi, 29.383 silahlı özel güvenlik görevlisi ve 1.556.250 özel güvenlik sertifikası bulunan kişiyle, 1.058.626 özel güvenlik kimlik kartı verilen kişinin olduğu görülmektedir.
EĞİTİM PROGRAMLARINA BAŞLANDI
2018 yılı içerisinde Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı olarak, bir taraftan denetim görevini ifa ederken diğer taraftan da temel hak ve hürriyetlerin korunması ve kolluk hizmetlerinin tamamlayıcısı olan özel güvenlik hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik eğitim programlarına başlanmıştır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile başlatılan bu proje çerçevesinde ülkemiz genelinde güvenlik personeline yönelik bir eğitim programı ifa edilmektedir. Bu program çerçevesinde ülkemiz genelinde görev yapan tüm özel güvenlik görevlilerinin bilgi, beceri, tecrübe ve sunulan güvenlik hizmetlerinin kalitesinin arttırılması amacıyla, etkili iletişim, genel kollukla ilişkiler ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi, güvenlik tedbirleri ve özel güvenlik hukuku alanlarında eğitim planı hazırlanmıştır.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.