Özel insanların özel günü

Kapaklı Belediye Başkanlığı ile Kapaklı Kent Konseyi 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Kapaklı Hawthorn Suites by Wyndham Otel’de yemekli program düzenledi. Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kapaklı ve Çerkezköy Şube üyelerinin doyasıya eğlendiği gecede TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Sevim Seçkin sahne aldı

Özel insanların özel günü
03 Aralık 2016 Cumartesi 11:34

KAPAKLI HAWTHORN SUITES BY WYNDHAM OTEL’DE DÜZENLEDİ
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlamak amacıyla Kapaklı Belediye Başkanlığı ve Kapaklı Konseyi işbirliği ile Kapaklı Hawthorn Suites by Wyndham Otel’de düzenlenen programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir, TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve Şube Üyeleri, TSD Çerkezköy Şube Üyeleri ile aileleri katıldı.
CENGİZ CAN ÇİL ŞİİR OKUDU
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, TSD Kapaklı Şube üyelerinden Cengiz Can Çil’in şiiri ile devam etti. Kapaklı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu Engelliler Günü temalı videonun, katılımcıların beğenisine sunulmasının ardından TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.
MİSAFİRLERİ SELAMLADI
Kürsüye çıktıktan sonra tüm katılımcıları selamlayarak konuşmalarına başlayan TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati çakan, şu ifadeleri aktardı: “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bizleri yalnız bırakmayarak davetimize teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, gecemize hoş geldiniz diyorum.
BAŞKAN MANDALI’YA TEŞEKKÜLER
Öncelikle ifade etmek isterim ki, bizleri buluşturan, bu imkanları sağlayan başta Belediyemize, Kapaklı Kent Konseyimize ve engellerimize her konuda sonsuz destek olan ve kapısını her çaldığımızda bizlerin her zaman yanında olduğunu hissettiren Belediye Başkanımız Sayın İrfan Mandalı’ya huzurlarınızda bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ
Şunu da özellikle vurgulamak istiyorum ki İlçemizdeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin bizlere daha fazla destek olmalarını canı gönülden istiyoruz. Çünkü sizlerin desteği bizim için çok önemli. Maddi ve manevi destekleriniz ile hayata bir o kadar daha fazla bağlanıyoruz. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın neyle karşılaşacağımızın hiçbir garantisi yok. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.
HAYIRLARA VESİLE OLSUN
Ben bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı da hepinize tekrar teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”
ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ
TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan’ın ardından bir konuşma da Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir yaptı. Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür’ün annesinin rahatsızlığı nedeniyle programa katılamadığını ve tüm katılımcılara selam söylediğini ileten Arzu Özdemir, “31 Aralık engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlar gibi eşit ölçüde sağlanması amacı ile çalışılması gereken bir gün olarak kabul edilmiştir. Engelli kardeşlerimizin önündeki engellerin kaldırılması, kendileri ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevinçlerinin arttırılması umuduyla biz de Kent Konseyi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.
SAĞLIKLI BİR HAYAT DİLERİM
Konuşmalarımı, bir gözü protez olan ulusal yüzme hakemimiz Cem Korkmaz’ın bir sözüyle bitirmek istiyorum: ‘Benim için önemli olan toplumsal bakış açısı; eğer toplum engelliye bakış açısını değiştirirse o zaman engel kalmaz.’ Bu söz çok doğru. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar; bizim, onlara engel çıkarmadığımız sağlıklı bir hayat dilerim.”
KORO DİNLETİSİ
Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir’in konuşmalarının ardından Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu’nun dinletisi gerçekleşti. Birbirinden güzel parçaların seslendirildiği dinletinin ardından ise Kapaklı Belediyesi’nin faaliyet videosu sunuldu.
BİZLERİ DUYGULANDIRMAKTA VE MUTLU KILMAKTADIR
Sunumun tamamlanmasından sonra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşması başladı. Başkan Mandalı, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Kapaklı Sakatlar Derneği üyeleri olarak sizler, yaşamın ağır koşullarına ve içinde bulunduğunuz olumsuzluklara rağmen, yılmadan gösterdiğiniz çabalarla, diğer engelli vatandaşlarımıza da yol gösterici oluyor, onlara umut aşılıyorsunuz. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Yaşama sıkı sıkı bağlanmanız, güçlüklere direnmeniz, kimi sorunları kendi çabalarınızla aşabilmeniz ve toplumla kaynaşma başarınız, bizleri duygulandırmakta ve mutlu kılmaktadır. Ben, başta Kapaklı Sakatlar Derneği Başkanımızı ve tüm üyelerini, engellilerin topluma kazandırılması, seslerinin duyurulması, sorunlarının gündeme taşınması ve çözümü konusunda yürüttüğü çalışmalar için tekrar kutluyorum.
HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİDİR
Hepimiz biliyoruz ki bizlerde potansiyel bir engelli adayıyız. Önemli olan toplum olarak bu durumu kabullenmek, sizlerin yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak sizlere yönelik girişim ve çabaları ortaya koyabilmektir. Sizleri anlamak, anlatmak, duygularınıza tercüman olmak, sorunlarınıza çözüm bulmak, sosyal hayatımızla kaynaştırmak, duygusal ve sosyal gelişmelerinize katkıda bulunmak, dayanışmalarınızı geliştirmek, günlük yaşamlarınızı kolaylaştırmak, hayatlarınızı anlamlı hale getirmek hepimizin ortak görevidir. Yapmamız gereken, dünyayı sizler için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştığınız zorlukları en aza indirgemek; sizlerin hayata sıkı sıkı tutunmanızı, içinizde yatan yaşama sevincini, yetenek ve becerilerinizi ortaya çıkarmayı sağlamaktır. Ancak bu sayede tüm bireylerin temel hakkı olan yaşama hakkına saygı göstermiş, bu haklarını sonuna kadar kullanmaları için uygun ortamı sağlamış oluruz.
GÖNÜLDEN GÖNLE OLUŞTURDUĞUMUZ KÖPRÜLER BİZİ BİRBİRİMİZE BAĞLIYOR
Ben de sizin ailenizin bir evladıyım. Şahsım başta olmak üzere Kapaklı Belediyesi olarak sizlerin her zaman yanınızdayız ve her zaman da yanınızda olamaya devam edeceğiz. Yılda bir günün sadece sembolik bir gün olduğunun farkındayız. Biz, sizin ihtiyacınız olduğu her zaman, her yerde hizmetinizde ve emrinizdeyiz. Görüyorum ki içinizin güzelliği ve sıcaklığı yüzlerinize yansımış. Belki birbirimizi tam olarak anlayamasak da gönülden gönle oluşturduğumuz köprüler bizi birbirimize bağlıyor. Ben, bu bağların daimi olmasını diliyor, katılımlarından dolayı herkese tekrar teşekkür ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
SEVİM SEÇKİN SAHNE ALDI
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, konuşmalarını tamamladıktan sonra engelliler için yazılmış bir de şiir okudu. Katılımcılardan büyük alkış alan Başkan Mandalı, teşekkürlerini sunarak kürsüden indi. Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Sevim Seçkin sahne aldı ve katılımcılara unutulmaz güzellikte,  eğlenceli bir gece yaşattı.
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.