Özgör: Belediye envanterine kayıtlı değil; numune

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, geçtiğimiz gün bir yerel gazetede ‘İmdaaat Başkan!’ başlığıyla çıkan habere ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Özgör, Çerkezköy Belediyesi’ne ait çöp konteynerlerinin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı köyünde olduğunu iddia eden habere belgelerle yanıt vererek; konteynerlerin Çerkezköy Belediyesi envanterinde yer almadığını, üretici firmanın numune konteynerleri köy muhtarlığından gelen yazılı talep üzerine köye hibe ettiğini belirtti

Özgör: Belediye envanterine kayıtlı değil; numune
30 Mayıs 2017 Salı 15:25

İDDİALARA CEVAP VERDİ
Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, ‘Çerkezköy Belediyesi’ne ait olan çok sayıda çöp konteynerinin Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör’ün Edirne’nin Uzunköprü İlçesindeki köyünde çıktığını’ iddia eden habere ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
KONTEYNERLER ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ ENVANTERİNE KAYITLI DEĞİL
“Söz konusu çöp konteynerleri iddia edildiği gibi Belediyemiz envanterinde kayıtlı olan çöp konteynerleri değildir. Belediyemize, aşağıda adı geçen köy muhtarlığı tarafından talep yazıları verilmiş olup, belirtilen yerlerin İlçemizin mücavir alanının dışında kaldığından ilgili talepler çeşitli tarihlerde Belediyemiz tarafından çöp konteyneri alımı yapılan üretici firmalara iletilmiştir.
MUHTARLIKLARDAN GELEN TALEPLER
Gazete haberine göre Ufuk GÖKMEN adlı temizlik şirketinin eski çalışanı, Çerkezköy Belediyesine ait çok sayıda çöp konteynerinin Edirne’nin Uzunköprü İlçesine bağlı Bıldır Köyüne götürüldüğünü iddia etmektedir. Ancak bahse konu olan çöp konteynerlerinin üretimini yapan firmalardan alınan somut delillerde de belirtildiği üzere; Ak Metal firmasına ait “numune amacıyla üretilen” 2 adet, Set Metal firmasına ait “numune amacıyla üretilen” 3 adet çöp konteynerinin Bıldırköy Muhtarlığına, kamu yararı adına genel kullanım amacıyla, herhangi bir bedel karşılığı olmadan, ücretsiz olarak, konteyner üretimi yapan firmalar tarafından hibe edildiği anlaşılmıştır.
SOMUT DELİLLERLE TESPİT EDİLMİŞTİR
Ayrıca ekte sunulan belgelerde çeşitli dönemlerde Belediyemize verilen talep yazılarında belirtilen civar ilçelere ait köylerin, İlçemizin mücavir alanının dışında kaldığından ilgili talepler çeşitli tarihlerde Belediyemiz tarafından çöp konteyneri alımı yapılan üretici firmalara iletilmiş, üretici firmalar tarafından bu tür hibe destekleri devam etmiş, Dev Metal adlı firmanın civar ilçe köylerine çeşitli tarihlerde 10 adet çöp konteynerini kamu yararı adına hibe ettiği somut delillerle tespit edilmiştir.
BU ANLAYIŞI KINIYORUM
Sonuç olarak; İlgili habere konu olan çöp konteynerleri Belediyemiz envanterine kayıtlı olmayıp, üretici firmaların numune amacıyla ürettiği ve bedelsiz olarak adı geçen muhtarlığa hibe ettiği çöp konteynerleridir. Ülkemizin birçok yerinde benzer örnekleri olan bu hususu, kamu yararı amaçlı yapılan bu hibe desteklerini çok vehametli bir olay gibi yansıtan bu anlayışı kınıyor ve Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.