Öztrak: Büyük bir gururla kutluyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Özrak, CHP’nin 94. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Öztrak: Büyük bir gururla kutluyoruz
08 Eylül 2017 Cuma 10:49

BÜYÜK BİR GURURLA KUTLUYORUZ
CHP’li Öztrak, mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’Bu yıl Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94. kuruluş yıl dönümünü yine büyük bir gururla kutluyoruz.
İKİ BÜYÜK ESERİMDEN BİRİ
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘iki büyük eserimden biri’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi; Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin savunucusu, milletimizin emperyalizme karşı verdiği büyük savaşla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma’ yolundaki örgütlü hareketidir.
KURUCU DEĞERLERE SAHİP ÇIKMA SORUMLULUĞU
Bu çerçevede, CHP’nin çatısı altında bulunmak bizlere hem bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu hem de Türkiye Cumhuriyeti’ni bir arada tutan kurucu değerlere sahip çıkma sorumluluğunu vermektedir. Bu temel değerler, CHP’nin de mayasında bulunan emperyalizme direnme gücü, özgürlük aşkı, ülkemizi bir ve beraber tutma kararlılığı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusudur.
CUMHURİYET’İ KURAN PARTİ
Türk siyasetinin asırlık çınarı CHP, sadece Cumhuriyet’i kuran parti olarak kalmamış, dalları ve filizleriyle her dönem aktif bir güç olarak ülke siyasetine yön vermiştir. Nitekim, Türkiye’nin çok partili hayata geçişini sağlayan ve ülkemizi sosyal demokrasiyle tanıştıran CHP, Türk siyasal hayatını şekillendiren üç büyük devrime imza atmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenlere düşen görev, Kurtuluş Savaşı’na uzanan köklerinden ve bu üç büyük devrimden gelen mirası özümseyerek ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için yılmadan çalışmaktır. Bunun için ihtiyaç duyulacak güç, CHP’nin ve Atatürk ilkelerinin simgesi altı okun ışığındadır.
KUTLU OLSUN
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.