Öztrak: Gazi Meclisimiz ülkemizin en büyük güvencesidir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 98. kuruluş yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öztrak: Gazi Meclisimiz ülkemizin en büyük güvencesidir
23 Nisan 2018 Pazartesi 16:34

TÜRK MİLLETİ, TÜM DÜNYAYA BİRLİK RUHUYLA NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERMİŞTİR
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak: “Ulusumuzun emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı gücünü halktan almış, ulaştığı zafer tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan tek vücut olan Türk milleti, tüm dünyaya birlik ruhuyla neler yapabileceğini göstermiştir. Bu onurlu mücadelesinin kalbi, ulusumuzun bağrından çıkan ve 23 Nisan 1920’de Ankara’da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi olmuştur.

MİLLET İRADESİNİN VÜCUT BULDUĞU YER TBMM’DİR
Atamızın ifadesiyle, ülkemizin yazgısında tek yetki ve güç sahibi, millet iradesinin vücut bulduğu yer Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Gazi Meclisimiz, tüm büyük milli sorunların kesin çözüm adresi ve ülkemizin en büyük güvencesidir.

BU BÜYÜK ÇATIDA DELİKLER AÇILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR
Buna karşın, ülkemizin kuruluşunu ve medeniyet mücadelesini yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu niteliği mevcut iktidar tarafından zayıflatılmakta, bu büyük çatıda delikler açılmaya çalışılmaktadır. Fakat milletimiz, tek bir kişinin iradesini millet iradesinin yerine koymaya çalışan bu zihniyetin ülkemizi hangi badirelere sürüklediğini üstün ferasetiyle açık şekilde görmektedir. Şüphe yok ki Türk milleti, ulusun mücadelesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderinin tek bir kişi tarafından belirlenmesine izin vermeyecektir.

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLUYORUM
Bu düşüncelerle, Atamızın çocuklara armağan ettiği bu büyük günün yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı mücadelesine baş koyan ve ülkenin birliği ve bütünlüğü için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Bütün çocuklarımızın, saygıdeğer Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.