Öztrak, İhsanoğlu’na destek istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamlarında hayırlı olsun temennisinde bulundu ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Öztrak, İhsanoğlu’na destek istedi
02 Temmuz 2014 Çarşamba 07:44

Ziyarette Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Öztrak, “Cumhurbaşkanı demek halkın başkanı demektir bu sebeple önceden insanlara rant sağlamamış, patronaj olmayan, parlementer demokrasiden yana, kavgacı olmayan bir aday belirledik. Dış politikalarda Türkiye’yi girmiş olduğu bataklıktan çıkarabilecek, Ortadoğu’da Türkiye’yi yeniden bir abi ve lider ülke yapabilecek, mezhep çatışmalarının içerisine ülkemizi sürüklemeyecek bir aday çıkardık ve sunduk” dedi.
 
 
 
CHP İÇİNDE BİZLERE EN FAZLA SAHİP ÇIKAN VEKİLLERİMİZDEN BİRİSİDİR
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “DSP’den Belediye başkanlığı yaptığım dönemde de CHP Genel Başkanımızın Faik Öztrak birkaç kez ziyaretime geldi. Biz tabi ona ayrıca teşekkür ederiz. Hukuğumuz hiçbir zaman kopmadı ve bize belki CHP içinde en fazla sahip çıkan vekillerimizden bir tanesiydi. Bizi ayrıştırma yapmadı ve bu konularla ilgili bölge unsuruna da sahip olmadı. Bize eşit şekilde belediye başkanlığı sıfatımızla ilgili Ankara’da ne yapılması gerekiyorsa önderlik etti” diye konuştu.
ÜÇ KİŞİ SİYASİ KİMLİĞİMDE YER YAPMIŞ İSİMLERDİR
Mandalı konuşmasının devamında ise, “CHP tarihini araştırdığımızda Öztrak ailesi bu partiye genel sekreterlik yapmış olan bir aile periyodundan geliyor. Hem memurluk kadrosuyla ilgili hem de siyasi unsur itibariyle, hem CHP’ye, hem Bülent Ecevit’e, hem de aynı zamanda İsmet İnönü’ye sahip çıkan Atatürk’e kadar beraber bu yolda yürüyen büyüğümüzdür. Faik Öztrak milletvekillikten ziyade bir devlet adamıdır. Siyasi hayatımda Trakya’da üç kişiyi tanımışımdır. Bunlar Çerkezköy’de Hikmet Uğraş, Babaeski’den Gündüz Arat ve Tekirdağ’da da Vekil sıfatıyla Faik Öztrak’tır. Bunlar benim siyasi kimliğimde yer yapmış olan kişilerdir” dedi.
KAPAKLI’NIN İLÇE OLMASINDA İRFAN MANDALI’NIN ÇOK BÜYÜK EMEĞİ VAR
İrfan Mandalı’nın konuşmasını tamamlamasının ardından yaptığı güzel konuşmalardan dolayı kendisine teşekkür eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben siyasete başladığımın ikinci yılıydı sanırım İrfan Mandalı ile tanıştım ve beraber siyaset yapalım dedim. Nihayet aynı partide bu dönem nasip oldu. Birlikte hizmet yapma konusunda elimden geldiği kadarıyla ayrım yapmadan kendisine yardımcı olmaya çalıştım. Kapaklının ilçe olması konusunda İrfan Manalı’nın çok büyük emeği var. Belediye Başkanlığını da hak etmiştir” açıklamasında bulundu.
TEKİRDAĞ VE KAPAKLIYA EN İYİ HİZMETİ VERMEK ZORUNDAYIZ
İrfan Mandalı’nın örgütüyle birlikte uyum içinde çalıştığını sözlerine ekleyen Öztrak, “Seçimlerden üç ay sonra ancak hayırlı olsun geldim. Ancak demeyim de biraz da bilerek yaptım. Çünkü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra Belediye Başkanlarımızın bir taahhüdü oldu. Yüz gün geçsin büyükşehir otursun ve ondan sonra tam olarak ne olacak ne bitecek ondan sonra ortaya çıkacaktı. Dolayısıyla benim bugünkü bu ziyaretim hem nezaket ziyareti hem de bir değerlendirme. 100 gün geçti büyükşehir ve ilçe belediyesi burada kuruldu. Neyimiz eksik neyimiz fazla bunları görelim dedik. Tekirdağ da 12-0 yaptık ve bu büyük bir sorumluluk. Tekirdağlıya da Kapaklılıya da en iyi hizmeti vermek zorundayız. Hedefimiz ve amacımız bu tür çalışmalar yönündedir” ifadelerini kullandı.
CHP OLARAK ÖNEMLİ BİR YOL KAT ETTİK
Önümüzde ki hafta sonunda da Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle alakalı olarak çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Faik Öztrak, “CHP olarak çok önemli bir yolu kat ettik. Neden CHP’li bir adayı çıkartıp cumhurbaşkanı adayı yapmadınız diye konuşuluyor. Baştan itibaren CHP olarak bir projeden bahsediyoruz, diyoruz ki cumhurbaşkanı kucaklayışı olmalı partili olmamalıdır. Türkiye’yi kucaklamalı, parlementer sistemi inanmalı, Başkanlık hayali olmamalı. Halkın başkanını seçeceğiz, Cumhurbaşkanı demek halkın başkanı demektir bu sebeple önceden insanlara rant sağlamamış, patronaj olmayan bir aday belirledik. Dış politikalarda Türkiye’yi girmiş olduğu bataklıktan çıkarabilecek, Ortadoğu’da kırmızı çizgilerden ileriye götürebilecek bir aday çıkardık ve sunduk” dedi.
İSTEĞİMİZ TEK NOKTADA BİRLEŞMEK
Faik Öztrak’ın konuşmasını tamamlamasının ardından yeniden söz alan İrfan Mandalı, şunları söyledi; “Ekmeleddin İhsanoğlu çok dolu bir insan. İyi bir aday belirlendi, aslında elimizde malzeme kısıtlıydı ortak bir malzeme ile en güzel şekle getirmek lazım. AK Partili olsun, MHP’li olsun ya da başka bir partili olsun bizim vurguladığımız tek nokta birleşmektir.”
Kapaklı ziyaretinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret eden CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak, genç yaşta Belediye Başkanı seçilen Vahap Akay’ın genç, dinamik ve dünyayı bilen bir aydın olduğunu belirterek, “Gerçi sıkıntılı bir bütçe ve borç ile devir ardı ama bunlar sorun değil. Üstesinden gelecektir” dedi.
ÖNERGE VERECEĞİZ
Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte ilçe belediyelere gelen İller Bankası ödeneğinin azalması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Faik Öztrak, gelen paranın azalmasının nedenini tam olarak anlamaya çalıştıklarını, yetkililerin Haziran ayında düzelecek yönünde görüş bildirmesine rağmen bir düzelmenin olmadığını belirterek, “Meclis’te görüşülen ve kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen düzenlemeye CHP Milletvekilleri olarak Büyükşehir İlçe Belediyelerinin gelirlerinin arttırılması için önerge vereceği. Bu öneriye AKP grubunun da sıcak bakacağını tahmin ediyoruz. İnşallah yeni bir düzenleme yapılır ve gelirler artar” değerlendirmesini yaptı.
SORUMLULUĞUMUZ ARTTI
29 Mart Yerel Seçimlerinde Tekirdağ’da CHP’nin 12-0 yaptığını vurgulayan CHP Milletvekili Öztrak. Vatandaşın CHP’ye büyük bir sorumluluk yüklediğini ve bu sorumluluğa CHP’li Belediyelerin hizmet ve proje üreterek karşılık vermeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Sosyal demokrat Belediyecilik anlayışını tüm Tekirdağ’a ve ülkemize en iyi şekilde göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.
HER ŞEY DAHA İYİ OLACAK
Faik Öztrak’ın ziyaretinden dolayı son derece memnun olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Seçimlerin üzerinden 90 gün gibi bir zaman geçti. Bize bağlanan Veliköy ve Kızılpınar’ı teslim aldık. Borçlarımız ve sıkıntılarımız var ama bunlar mazeret değil. Her şey daha iyi olacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte güzel projeler hayata geçireceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.