Öztrak: Sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Öztrak: Sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum
29 Aralık 2017 Cuma 17:26


2018’İN HUZURA VE REFAHA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM
 
“Ülkemiz ve bölgemiz için sıkıntılı bir yılı daha geride bıraktık.
 
OHAL şartları altında demokrasinin yıpratıldığı 2017 yılının sonunda, Sarayın vatandaşlara yılbaşı hediyesi, hukuk devleti ve hatta vatandaşların can güvenliği konusunda ciddi şüpheler uyandıran bir Kanun Hükmünde Kararname oldu.
 
7 Haziran 2015 seçimlerinde millet iradesinin gasp edilmesiyle başlayan süreç, seçimlerin iptal edilmesi ve terör dalgasının oluşturduğu ortamda yapılan 1 Kasım seçimleriyle devam etti. Ardından gelen 15 Temmuz hain darbe girişimi ve ilan edilen olağanüstü hal vatandaşlarımızda ağız tadı bırakmadı. Ülkemizin huzura, normalleşmeye en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde yapılan OHAL düzenlemeleri demokrasimizin geleceği, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlüklere dönük kaygıları artırdı. Türkiye, millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi devre dışı bırakılarak KHK’larla yönetilen bir ülke durumuna geldi.
 
Bugüne kadar uygulanan yanlış ekonomi politikalarıyla zayıflayan ekonomi, olağanüstü halin yarattığı belirsizlikle daha da yıprandı. Vatandaş çift haneli enflasyon ve çift haneli işsizlik arasında sıkıştı. Oysa borçları altında ezilen vatandaşlarımızın aradığı sorun değil çözüm, kavga değil huzurdur. Huzurun olmadığı, hukuk güvencesinin kalmadığı, olağanüstü şartların yaşandığı ülkelerde yatırım olmaz. Yatırım olmazsa iş, iş olmazsa aş olmaz. Bu nedenle önümüzdeki dönemin önceliği ülkenin derhal normal şartlara döndürülmesi, OHAL’e son verilmesidir.
 
Bu düşüncelerle yeni yılın ülkemizde huzura ve refaha vesile olmasını diliyor, tüm Tekirdağlı hemşerilerime sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.