Öztrak: Tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Öztrak: Tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum
01 Mayıs 2015 Cuma 16:37

 ÖZTRAK’IN 1 MAYIS MESAJI

Öztrak, paylaşmış olduğu mesajda;

“Mevcut iktidar 13 yıldır ülkemizi vicdansız bir büyüme modeline mahkum etmiştir. Bu vicdansız modelde servet en tepede toplanırken; borca batan vatandaşlar can güvenliği olmayan madenlerde ve rezidans inşaatlarında çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Bu anlayışın faturasını emekçilerimiz madenlerde, inşaatlarda, kamyon kasalarında canlarıyla ödemektedir. Yine bu vicdansız büyüme modelinde derelerimiz, ormanlarımız, geleceğimiz kısa vadeli bakış açısına ve kar hırsına kurban edilmektedir.

TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİ SON 12 YILDA SÜREKLİ DÜŞTÜ

Bu acımasız düzenin böyle devam etmeyeceği ortadadır. Kendi doğasına, kendi insanına kıyan bu model artık sınırlarına dayanmıştır. Bu model artık ekonomik büyümenin sürdürülebilirliğini de tehdit etmektedir. Türkiye’nin büyümesi son 12 yılda sürekli düşmüş, 2014 yılı itibariyle yüzde 3’ün de altına gerilemiştir.

İŞSİZLİK YÜZDE 11’İ AŞTI

Türkiye’yi yoksul sayısının 17 milyona ulaştığı, işsizliğin yüzde 11’i aştığı bir ülke haline getiren bu modelin bir özelliği de zengini daha zenginleştirirken yoksulu daha da yoksullaştırmasıdır. 2002’de Türkiye’nin en zengin yüzde 1'lik kesimi ülkedeki toplam servetin yüzde 39'una sahipken; 2014'te bu oran yüzde 54'e çıkmıştır. 4 milyon 800 bin vatandaşın asgari ücretle hayata tutunmaya çalıştığı Türkiye, 32 dolar milyarderiyle dünya sıralamasında ilk 10’dadır.

TÜRKİYE YANLIŞ YÖNETİLEN BİR ÜLKEDİR

Türkiye büyük ama yanlış yönetilen bir ülkedir. CHP, emekçinin canına kast eden bu vicdansız düzene son vermeyi taahhüt etmektedir. CHP, ülkenin kaynaklarını yandaşa değil vatandaşa aktarmaya söz vermektedir. CHP, tüm hesapları yapılmış, ülkede yaratılan refahı tabana yaymayı amaçlayan sosyal demokrat bir programla iktidara yürümektedir.

YAŞANACAK BİR TÜRKİYE

Emekçilerimizin alın terlerinin hakkını aldığı, yaratılan refahın hakça paylaşıldığı “Yaşanacak Bir Türkiye’nin” temelini 8 Haziran sabahında hep beraber atmak dileğiyle, tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”  ifadelerine yer verdi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.