Özürlüler Derneği burs verecek

Bir süre önce kurulan ve geçtiğimiz hafta ilk kongresini yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Derneğe Üye öğrencilerine şimdi de burs imkanı sunuyor.

Özürlüler Derneği burs verecek
28 Temmuz 2007 Cumartesi 08:31

Sakatlar Derneğine Üye olan öğrencilere verilecek olan bursun sürekli olması yönünde çalıştıklarını belirten Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, kısa bir süre içerisinde konuyla ilgili altyapı çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

AMACIMIZA UYGUN HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Yeni bir oluşumun içerisinde olduklarını ve Dernek kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen üyelerine yönelik hizmetlerini arttırmaya çalıştıklarını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Henüz yeni bir Derneğiz, ancak üyelerimize ve özürlü arkadaşlarımıza yönelik her türlü faaliyeti, hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Dernek olarak bizim amacımız öncelikle özürlü arkadaşlarımıza kanuni ve yasal hakları ile ilgili bilgi edinmelerini sağlamak. Daha sonra ise varsa mağduriyetlerini gidermeye yardımcı olmaya çalışmak ve her türlü hakkımızı aramak, korumak. Daha sonra ise sosyal, kültürel ve gücümüz yettiğince maddi destekler sunulabilmesinde ön ayak olabilmek.

NETLİK KAZANMAK ÜZERE

Üyelerimiz için gerekli seminerlere katılmalarını sağlamak, onların yasal hakları ile ilgili gerekli araştırmaları kendilerine gerekli şekilde aktarabilmek için üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz. Derneğimize üye olan özürlü öğrencilerimiz için burs kampanyası düzenleyeceğiz. Öğrenci olan ve özürlü olup Derneğimize üye olan öğrenci kardeşlerimize küçükte olsa okul masraflarına yardımcı olabilecek şekilde burs vereceğiz.

Tabii, Dernek olarak bizimde mali durumumuz ekonomik seviyemizin durumu ortada. Bu yüzden Derneğimizin yapacağı araştırmalar ile tespit edilecek öğrenci kardeşlerimize burs sağlayabilecek iş adamları, esnaflar ve hayır severler ile temas halindeyiz. Burs ile ilgili olarak öğrenci tespiti ve diğer çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısa bir süre sonra burs durumu netlik kazanacak ve bunu sürekli hale getireceğiz, çalışmalarımızı bu yönde geliştiriyoruz.

ÜYE OLMAK ŞART

Ancak burslardan faydalanmak isteyenler mutlak derneğimize üye olmak zorundalar. Bu sadece burs için değil aynı zamanda diğer tüm faaliyetlerimiz için de geçerli. Çünkü biz ancak o zaman üyelerimize hizmet edebilir, amacımıza uygun faaliyetlerde bulunabiliriz, zaten Derneğimize üye olmanın maddi bir yükümlülüğü yok. Aylık sadece 2 YTL bir aidatımız var o da sembolik olarak. Bizim amacımız dernek çatısı altında toplanmak ve burada hep birlikte kanuni haklarımızı, yükümlülüklerimizi takip ederek birbirimize yardımcı olabilmek. Ancak bu şekilde Derneğimiz tam anlamı ile amacına uygun bir halde çalışmalarını sürdürebilir" dedi.

Sakatlar Derneğine üye olan öğrencilere verilecek olan bursun sürekli olması yönünde çalıştıklarını belirten Dernek Başkanı Çetinkaya, kısa bir süre içerisinde çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.