Palyatif Ünitesi açıldı

Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne 10 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Ünitesi açıldı. Palyatif Bakım Ünitesi'nde ağrılı kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarına hizmet verilecek

Palyatif Ünitesi açıldı
28 Ekim 2016 Cuma 09:53

PROGRAM DÜZENLENDİ

Çerkezköy Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi'nde düzenlenen programa Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mustafa Sönmez, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Gülay Sarıçam, Başhekim Yardımcısı Dr.Ali Cengiz Kalkan, Hastane Yönetimi ile hastane personeli katıldı.

ÖNEMLİ BİR İHTİYACI GİDERECEK

Düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gülay Sarıçam, Palyatif Bakım Ünitesi’nin Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin katkılarıyla Çerkezköy’e kazandırıldığını söyleyerek, Palyatif Bakım Ünitesinin bölge için önemli bir ihtiyacı gidereceğini belirtti.

ŞUANDA 5 YATAK AKTİF KULLANILIYOR

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mustafa Sönmez ise Palyatif Bakım Ünitesi’nin 10 yatak kapasiteli olduğunu ifade ederek “Şu an için 5 yatak aktif olarak kullanılıyor. Ünitemizde hasta ve hasta yakınlarının dinlenme amacıyla kullanabilecekleri çok amaçlı salon ve meşguliyet odası, hekimin hastasına müdahale edebildiği, aile görüşmeleri, psikolojik ve sosyal hizmetler gibi hizmetlerin de verilebileceği girişim ve muayene odası bulunmaktadır. Sorumlu doktorumuz Anestezi Uzmanı Uz. Dr. Adnan Veli Şenol ve tecrübeli hemşirelerimiz burada hizmet vermektedir.  Palyatif Bakım Ünitesi Çerkezköy başta olmak üzere Kapaklı, Saray ve İstanbul’un yakın ilçelerine hizmet verecek.” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Düzenlenen programda Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da bir konuşma gerçekleştirirken " Palyatif Bakım Ünitesi Çerkezköy ve bölge için hayırlı olsun. Çerkezköy’e sağlık hizmetleri içim devletimize, Sağlık Bakanlığımıza, teşekkür ediyoruz. Ayrıca ilçemizin taleplerini ilgili birimlere aktararak Çerkezköy’ün hizmet almasına katkı sağlayan milletvekillerimize, ilçe başkamıza ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Programda son olarak AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan bir konuşma yaptı. Ayşe Doğan "AK Parti hükümetinin göreve geldiği ilk günden itibaren sağlıkta çok önemli adımlar atıldı, atılmaya devam ediliyor. Bugün de burada açılışını yaptığımız Palyatif Ünitesi, hükümetimizin sağlığa verdiği önemi göstermektedir. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara fayda sağlayandır’ anlayışı çerçevesinde AK Parti hükümeti olarak sağlıkta yatırım yapmaya devam edeceğiz. Katkısı olanlara teşekkür ediyoruz” dedi. Kurdelenin kesilmesi sonrasında protokol, hasta ziyaretlerinde bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.