Parası olanlar mı kazanacak, yüreği olanlar mı?

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen seçim bürosunda Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın kendisine yönelik bütçe eleştirilerine cevap verdi. Akay, Kozuva’ya seslenerek “Parası olanlar mı kazanacak yüreği olanlar mı hep birlikte göreceğiz” dedi.

Parası olanlar mı kazanacak, yüreği olanlar mı?
19 Şubat 2019 Salı 10:57

“50 MİLYON BORÇ VAR GÖZÜN AYDIN”
Seçim bürosunun açılışında Kozuva’ya seslenen Akay, “Senin arkadaşın, eski belediye başkanı yakın arkadaşın, kankan, 2005 yılından 2013 yılına kadar Çerkezköy Belediyesi’nin vergi dairesine, SSK’sına, Kalkınma Ajansı’na, kamuya 1 lira para ödemeden 30 Mart’ta anahtarı bize teslim etti; 50 milyon kamu borcun var, gözün aydın dedi” ifadelerini kullandı. 

ÖMÜRLÜK YATIRIM TAMAMLANDI
Kızılpınar Mahallesi’nde yer alan seçim bürosunun açılışına katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 30 Mart 2014’te adaylığı sürecinde Kızılpınar’daki seçim çalışmaları esnasında çamur ile karşılaştıklarını belirtti. Başkan Akay ile birlikte ortak bir söz verdiklerini ifade eden Albayrak, “Biz Kızılpınar’ın makus talihini değiştireceğiz dedik. 10 yıl boyunca hep iktidar partisi aynı partiden, hem de belediye başkanları aynı partiden olan bir yörede Kızılpınar’ın ve Çerkezköy’ün durumu böyle olmamalı dedik. Ve geldiğimiz noktada şöyle bir geriye bakıyorum, gerçekten güzel şeyler olmuş. Yani kolay değil; Kızılpınarlılar bu duruma gelene kadar epey bir zahmet çektiler. Ama Kızılpınar’ın şuanda 50 bine yaklaşan nüfusuyla Tekirdağ’ın 354 mahallesi içerisinde en yüksek potansiyel ve en yüksek nüfusa sahip bir mahallemiz. Buranın 200 bin nüfus olmasını planlayarak bir altyapı hamlesi yaptık. Herkesi rahatsız ettik. Herkes sıkıntı çekti, doğrudur. Ama artık sizin çocuklarınız dahi sıkıntı çekmeyecek. İşte işin güzelliği bu” diye konuştu.

“BIRAK GÖREVİ DERLERSE NE YAPACAKSIN?”
Projelerine dair açıklamalarda bulunan Albayrak, “Hepsini hazırladık. Biz sadece Kızılpınarlılardan yetki istiyoruz. Bu yetkiyi de Kızılpınarlıların bugünkü heyecanından, bugünkü kalabalığından istiyoruz. Önemli olan yetkiyi aldıktan sonra o yetkiyi 5 yıl taşımak. AK Parti adayına bir soru sordum; Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilirsen, sana derlerse ki yukarıdan bir yerlerden, ‘bırak bu görevi’ diye, ne yapacaksın, dedim. Daha cevap alamadım. Ben kendi cevabımı kendim vereyim, bana Kızılpınar, Çerkezköy, Tekirdağ halkı bu görevi verdiği zaman, dürüst bir şekilde yapıyorsam, gayet güçlü bir şekilde, başarılı hizmet yapıyorsam, bana genel başkanım bırak derse, bırakmam, diyorum. Bu görevi halk verir, halk alır. 19 Şubat tarihinde meydana iniyorum. Hepsine şimdiden hodri meydan diyorum. Biz hem hesap vereceğiz, hem de yetki isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

ALT YAPI KUMARINDAN KAZANÇLI ÇIKTILAR
Geçtiğimiz 5 yılda Çerkezköy‘de yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, “Kızılpınar Mahallemizde yeni bir mücadele verdik. Bizler 2014 yılının 30 Mart’ında hor kullanılmış bir Kızılpınar teslim aldık. Maalesef, üzülerek söylüyorum. Ancak bunları bahane etmeden, Çerkezköy’ün, Kızılpınar’ın yeni 5 yıllık geleceğine söz vermiştik. Bu sözlere, Kızılpınar’da içme suyu hattı geçtikten sonra teslim aldığımız çamurlu yolları için 2015 yılında bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya hiç altyapıya dokunmadan üst yapıya başlayacaktık, ya da zor olanı tercih edecektik. Büyükşehir Belediye Başkanım dedi ki, ‘Bizim Çerkezköy’ün çocuklarına, Kızılpınar’ın geleceğine sözümüz var. Korkmayacağız, altyapıya gireceğiz’ dedi. Korkmadan Kasım 2016 tarihinde ilk kepçeyi vurduğumuz Kızılpınar Mahallemizde Kızılpınar’ın 17 caddesi, 310 sokağında 85 kilometre kanalizasyon, 90 kilometre altyapı yatırımı ile son yılların en büyük altyapı yatırımlarını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum.” dedi.

KIZILPINAR’A HİZMET SÖZÜ
Kızılpınar Mahallesi için projelerinden söz eden Akay, “Yeni 5 yılda, Kızılpınar’ın 22 ayrı noktasında projelerini hazırlayıp ortaya koyduğumuz parklarımızı, bahçelerimizi Kızılpınarlı hemşerilerimizle buluşturacağız. Spor salonu, düğün salonu yapacağız. Çerkezköy’de gerçekleştirdiğimiz bütün hizmetleri Kızılpınar’da da yapacağız.” ifadelerini kullandı. 

“KANKANDAN KALAN BORÇLARI ÖDEDİK”
Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Sülyman Kozuva’yı eleştiren Akay, “Çerkezköy’ü bilmeyenler, Kızılpınar’ı tanımıyanlar, Veliköy’ü bilmeyenler, çıktılar, dediler ki,  ‘Vahap Akay hiçbir şey yapmadı…’ Demiş ki adayımız, ‘Çerkezköy Belediyesi bütçesi 166 milyon, Büyükşehir’den de 120 milyon geliyormuş. Başkanım Allah razı olsun. Böyle para yok. Büyükşehir Belediye Yasası’nı okuyacaksın, ilçe belediyesinden yüzde 40 kesintinin Büyükşehir’e gittiğini bileceksin. Bu 166 milyonun hepsinin yatırım bütçesi olduğunu pek ala da biliyorsun. Ancak Vahap Akay bunları konuşmasın diye milletin kafasını karıştıracaksın. Bak sana bir hikaye anlatayım; senin arkadaşın, eski belediye başkanı yakın arkadaşın, kankan, 2005 yılından 2013 yılına kadar Çerkezköy Belediyesi’nin vergi dairesine, SSK’sına, Kalkınma Ajansı’na, kamuya 1 lira para ödemeden 30 Mart’ta anahtarı bize teslim etti, 50 milyon kamu borcun var, gözün aydın dedi. Biz son 5 yılda hem Çerkezköy Belediyesi’nin kamu borçlarını aksatmadan ödedik, hem de 2005-2013 döneminin 50 milyonluk kamu borcunun yüzde 80’nini ödedik, ödemeye devam ediyoruz. 40 milyonu aşkın bir ödeme yaptık. 40 milyon ne demek; yani aşağıdaki 29 Ekim Spor Kompleksi’nin bedeli yaklaşık 5 milyon. Yani, Çerkezköy’ün 10 mahallesine de o spor komplekslerinden yapardım, senin yüzünden yapamadım demektir bu. Yani kafaları karıştırma, hesabı da şaşırtma” diye konuştu. Akay satır arasında verdiği demeçte ise Kozuva’ya karşın “Parası olanlar mı yoksa yüreği olanlar mı kazanacak hep birlikte göreceğiz sözleri” büyük alkış topladı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.