Pazar piyasası durgun

Kış meyve ve sebzeleri tezgahlardaki yerini almaya başladı. Yaz gıdaları yerlerini sera ürünlerine bırakıyor

Pazar piyasası durgun
20 Kasım 2015 Cuma 16:24

KIŞ GIDALARI YERLERİNİ ALIYOR

Kış mevsiminin kendini yavaş yavaş hissettirmesiyle birlikte kış meyve ve sebzeleri de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Pırasa, ıspanak, lahana, havuç, turp, brokoli, kereviz ve karnabahar daha çok tüketilen bitkiler olmaya başladı.

FİYATLAR NORMALE YAKIN

Yaz meyvesi üzüm yavaş yavaş tezgahlardan kalkmaya başlarken tezgahlar mandalina, portakal, greyfurt ve ayva gibi meyvelerle doluyor. Fiyatlar mevsim normallerine yakın ama geçim sıkıntısı vatandaşa pazarı bile kıt kanaat yaptırıyor.

ÇETİNKAYA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Pazar esnaflarından aynı zamanda Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya pazar piyayası hakkında bilgi vererek Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri hakkında şikayetlerini dile getirdi.

“PİYASA NORMALE DÖNECEKTİR”

Piyasanın durgun olduğunu kaydeden Çetinkaya, “Vatandaşlar ay sonunu nasıl getireceklerini düşünürken Pazar ihtiyaçlarını da ya ucu ucuna karşılıyorlar ya da bazı ürünlerden feragat ederek evlerine dönüyorlar. Fiyatlar biraz daha düştüğü zaman piyasa normale dönecektir. Vatandaş yakın zamanda aradığı fiyatlara kavuşacaktır.” ifadelerini kullandı.

“KİRA ALIYORLAR, HİZMET VERMİYORLAR”

Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri hakkındaki şikayetlerini de dile getiren Çetinkaya, “Çatıdan aşağı otlar sarkmaya başladı artık. Ot toprakta yetişir. Çatının üstü toprak dolu. Orayı temizlemek zor bir şey değil ama kimse ilgilenmiyor. Her hafta 22 TL kira almayı biliyorlar ama bir temizlik bile yapmıyorlar. Bu soruna bir çözüm bulunmalı.” diye konuştu.

PAZAR FİYATLARI ŞU ŞEKİLDE

Öte yandan Pazar tezgahlarını dolduran meyve ve sebzelerin kilogram fiyatları ortalama olarak şu şekilde: Soğan 2 TL, Patates 2 TL, Dolmalık Biber 4 TL, Çarliston Biber 3 TL, Patlıcan 3 TL, Domates 2,5 TL, Taze Fasulye 4 TL, Kabak 3,5 TL, Havuç 2 TL, Salatalık 3 TL, Ispanak 3,5 TL, Lahana 1,5 TL, Havuç 2 TL, Turp 2 TL, Karnabahar 3,5 TL; Üzüm 4 TL, Portakal 3,5 TL, Armut 4 TL, Ayva 4 TL, Nar 3 TL, Elma 3 TL, Greyfurt 3 TL ve mandalina 3 TL.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.