Pazar Yeri'nde fiyatlarda ayarlama yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi Pazar Yeri'ndeki kira fiyatları ile ilgili yeni bir düzenleme yaparak, birçok bölgedeki kira fiyatlarını indirdi.

Pazar Yeri'nde fiyatlarda ayarlama yapıldı
07 Temmuz 2007 Cumartesi 08:55

Pazarcılar Derneği'nin 21.06.2007 gün ve bila sayılı Kapalı Halk Pazarı'nda yeniden fiyat tespitinin yapılması hakkındaki dilekçesinin müzakeresi Belediye Meclisi'nde görüşülerek karara bağlandı.

TALEPLER GELDİ

Kapalı Halk Pazarı'nda 4 ceşit kira alındığını ve Pazar Yeri'nin kırmızı, yeşil, sarı ve beyaz bölge diye 4 bölgeye ayrıldığını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Geçtiğimiz günlerde Kapalı Pazar Yerimizde yaptığımız gezide bazı noktalardaki kira bedellerinin yüksek olduğu ifade edilerek, bazı bölümlerin yeşil bölgeden, sarı bölgeye ve sarı bölgeden de beyaz bölgeye çevrilmesi yönünde talepler oldu.

DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Bu talepleri incelediğimizde esanfımızın haklı olduğu noktalar olduğunu tespit ettik ve Pazar Yeri'nde yeni düzenlemeler yaptık. Yaptığımız düzenlemelerin ardından bazı bölgeleri yeşilden sarıya, bazılarını da sarıdan beyaza çevirdik. Köşebaşları ve işlek yerlerde ise herhangi bir değişiklik olmadı" dedi.

KAYIP GÖZE ALINDI

Belediye Başkanı Ali Ertem'in konuşmasının ardından söz alan Bütçe Komisyon Başkanı Vehbi Demirtaş, yapılan yeni düzenleme ile Belediye'nin yıllık 40-45 bin YTL arasında bir kaybının olacağını ifade etti.

KABUL EDİLDİ

Komisyon Başkanı Vehbi Demirtaş'ın konuşmasının ardından Pazarcılar Derneği'nin 21.06.2007 gün ve bila sayılı Kapalı Halk Pazarı'nda yeniden fiyat tespitinin yapılması hakkındaki dilekçesinin müzakeresi oy birliği ile kabul edildi.

PLAN NOTLARINA İLAVE YAPILMASI KABUL EDİLDİ

Daha sonra Belediye Meclisi'nin 2. gündem maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 02.07.2007 gün ve M.59.6.ÇER.0.13/73 sayılı plan notları hakkındaki müzekkeresinin görüşülmesine geçildi. Söz konusu gündem maddesi ile ilgili İmar Komisyonu'nun görüşünün okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem, Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parkın daha önce ticaret alanı olduğunu belirterek, "Planda burada 11 tane farklı ebatlarda blok şeklinde iş yerleri vardı. Biz bunu değiştirerek, park yaptık ve önüne de 5 adet dükkan koyduk. Şimdi bu dükkanlara ruhsat alabilmek için plan notlarında değişiklik yapılması söz konusu" dedi.

Başkanın konuşmasının ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 02.07.2007 gün ve M.59.6.ÇER.0.13/73 sayılı plan notları hakkındaki müzekkeresi oy birliği ile kabul edildi.

SEÇİMLER HAYIRLI OLSUN

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından dilek ve temennilere geçildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Meclis Üyesi Yaşar Keleşoğlu, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerin başta çerkezköy ve Tekirdağ olmak üzere tüm Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, siyasi partilerin centilmence bir propaganda süresi geçirmelerini temenni etti.

Dilek ve temennilerin de tamamlanması ile birlikte Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı Meclis toplantıları sona erdi. Önümüzdeki ay toplanmayacak olan Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını 3 Eylül Pazartesi günü yapacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.