Pazarcılar denetimden geçti

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, semt pazarında pazarcı esnafları dolaşarak, ilçede bulunan semt ve üretici pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, pazar esnafı ile vatandaşın daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

Pazarcılar denetimden geçti
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Temmuz 2019 Çarşamba 19:00

TERAZİ VE ETİKETLER KONTROL EDİLDİ
Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı pazar denetim ekipleri, ilçede kurulan halk pazarlarında tezgahlardaki teraziler ve etiketler kontrol edildi. Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptıkları denetimlerde, satışa sunulan ürünlerin etiket kontrolünü, pazarcıların satış yaptıkları tezgahların belirlenen mevcut çizgi dışına taşırmaması, pazarın ve tezgahların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığını kontrol ediyor. Ayrıca ekipler terazileri denetleyerek etiket kontrolü yapıyor.
AYNI HATAYI TEKRAR EDENE CEZA
 Tezgahları dolaşarak fiyat etiketlerini denetleyen zabıta ekipleri, tezgahlara çürük sebze ve meyve yer alıp almadığını da kontrol etti.  Rutin denetimlerin devam ettiğini belirten ekipler “Yaptığımız denetimler kapsamında vatandaşlarımızın daha bilinçli ve sağlıklı alışverişlerini sağlayabilmek amacı ile pazarda fiyat etiketi başta olmak üzere çürük mal satıp satmadıklarını kontrol ediyoruz. Yapılan denetimlerde esnafımız hem bilinçlendiriliyor hem de eksikliklerini giderme konusunda uyarılıyor. Önce uyarılan esnaf daha sonra yapılan kontrollerde aynı hatayı tekrar etmişse o zaman cezai işlem uygulanıyor. Hedefimiz ceza kesmek değil ancak vatandaşımızın hakkı ve sağlığı her şeyden önemlidir” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.