PERYÖN EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

PERYÖN Trakya Şubesi Çerkezköy'de düzenlediği seminerlere bir yenisini ekledi. Simit Sarayı'ndaki 'Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ve İşçi Sağlığı Güvenliği Birimi' adlı seminerde İş Güvenliği Uzmanı Özgen Özden çok sayıda işçiye son uygulamalar hakkında bilgi verdi

PERYÖN EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
29 Mart 2011 Salı 00:00

PERYÖN (Türkiye Personel Yönetimi Derneği) Çerkezköy'de "Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ve İşçi Sağlığı Güvenliği Birimi" konusunda eğitim semineri düzenledi. Çalışanlara yönelik düzenlenen seminerde İş Güvenliği Uzmanı Özgen Özden son uygulamalar hakkında bilgi verdi.
İŞÇİ SAĞLIĞI GÜVENLİK BİRİMİ
Çerkezköy Simit Sarayı Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ve İşçi Sağlığı Güvenliği Birimi" konulu eğitim seminerine A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Özgen Özden konuşmacı olarak katıldı. Özgen, seminerde '27 Kasım 2010 Yönetmeliği kapsamı nedir? 2-  Firmaların sorumlulukları ve yapması gerekenler nedir? 3- İş güvenliği uzmanı görev, yetki ve sorumlulukları nedir? 4- İşyeri hekimi görev, yetki ve sorumlulukları nedir? 5- Görev süreleri ne kadar olmalıdır?' başlıklarını ele aldı. Eğitime Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan çok sayıda işçi ile birlikte Çerkezköy İşkur Şube Müdürü Ercan Sözen ile PERYÖN Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özber Çetin de katıldı. Seminerin açılış konuşmasını ise PERYÖN Trakya Şube Başkanı Ercan Gülseren yaptı.
HER YIL 250 FABRİKA YANIYOR
Akşam 19.00'da düzenlenen seminerde işçilere 27 Kasım 2010'da yürürlüğe giren İşyeri Sağlığı ve Güvenliği ile İşyeri Hekimlerine yönelik yönetmelik hakkında sunum yapan A Sınıfı İş Güvenliği Uzman Özgen Özden 4857 sayılı İş Kanunu'na göre düzenlemeleri aktardı. İlk olarak işyerinin hangi sınıfa girdiğinin tespit edilmesi gerektiğini anlatan Özden, daha sonra iş sağlığı ve iş güvenliği bakımından bir işyerinde bulunması gerekenleri anlattı. Özden, "Bir işyerinde toplanma yeri belirlenmemişse, bu örgütlenme zayıftır.
Her yıl Türkiye'de 250 fabrika yanıyor. O halde acil durumlarda yangın, deprem gibi olaylarda acil olarak iş kollarında çok iyi örgütlenmeliyiz. Bunun içinde işyerinde bir toplanma yerine ihtiyaç vardır."dedi. Tehlike sınıflarının tespitini anlatan Özden, "Hangi tehlike sınıfındayız önce kanun ve yönetmeliklere göre bunu belirlemeliyiz. Daha sonra bu tehlike sınıfına göre alınacak önlemler belirlenmeli. Bunların işyerinde olup olmadığını kontrol etmeliyiz" açıklamasında bulundu.
İş güvenliğinde işverenin yükümlülüğünün önemine dikkat çeken Özden, daha sonra bunları tek tek anlattı. İşverinin İSGB oluşturması gerektiğini aktaran Özber, bir işyerinde iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi; hemşire, sağlık görevlisi  bulunması gerektiğinin altını çizdi. İş Güvenliği Uzmanı Özgen Özden seminerin sonunda soruları yanıtladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.