Petrol-İş üyeleri grevde

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde ilaç sektöründe faaliyet gösteren bir fabrikada iddiaya göre Petrol-İş Sendikası üyesi 6 işçi sendikalaşmaya gittikleri gerekçesiyle işten çıkarıldı

Petrol-İş üyeleri grevde
09 Temmuz 2014 Çarşamba 07:30

Petrol-İş sendikası üyesi olan 6 işçi ilaç sektöründe faaliyet gösteren fabrikanın önünde 8 gündür grev yapıyor.
6 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI
İşten çıkarılma sebeplerinin, mola saatlerinde sendikal faaliyet yürüttükleri ve işvereni kötüleme amacı güdüldüğünü dile getiren 6 işçi “Bizleri sendikal faaliyetlere iten şey iş garantimizin olmamasıydı. İşveren bir anda işten çıkarabiliyordu. Hiç açıklama yapılmıyordu. Haklarını da vermeden tazminatsız bir şekilde işlerine son veriliyordu. Vardiya üzerinden zorla mesai yapılıyordu. Sosyal haklar yoktu. İş güvenliği için ancak bir kaza yaşandıktan sonra tedbirler alınıyordu” dediler.
YENİDEN SENDİKALAŞMANIN ÖNLEMİNİ ALDILAR
Petrol-İş Sendikası İstanbul 1. No Şube Başkan Yardımcısı Abidin Kaya ve Örgütleme Uzmanı Ali Bayram da işten çıkarılan işçilerin yanında olduklarını belirterek “ Aralık 2010’dan sonra işveren sendikanın açığını yakaladı ve işçilere bireysel sözleşme uyguladı. Sendikanın toplu sözleşmelerini engelledi. O zamana kadar sendika güçlüydü ve işveren susturulmuştu. 4 aylık bir süreç sonunda yeni çalışanlar üye oluyordu. Bunu yönetim duydu ve yeniden sendikalaşmayı önleme için önlem aldı. Sendikalaşma yapanlar işten çıkarıldı. 560 tane çalışan var. Bunların 260’ı sendikası üyesi ve hala üyelikler gelmeye devam ediyor” ifadelerini kullandılar.
SENDİKADA HERKES HAK ETTİĞİNİ ALIR
Petrol-İş’in kuralının işçilere sosyal hakları eşit şekilde sağlamak olduğunu söyleyen Abidin Kaya ve Ali Bayram “Petrol-İş’in 10 şubesinde de sosyal haklar aynı durumdadır. Normalde çalışanların izinleri 14 gündür fakat sendika ile birlikte 21’e yükselir. 5 yıl boyunca 21 gün izin hakları vardır. İşveren normalde zammı istediğine verir istediğine vermez ve içeride haksız bir rekabet oluşturur. Sendikada ise herkes hak ettiğini alır. Bizlerin güvencesi toplu sözleşme kitabıdır” dediler.
ÇALIŞANLAR İŞLERİNE GERİ DÖNSÜN
Petrol-İş olarak işverene vermek istedikleri mesajın ise “Çalışan arkadaşlarımızın bir an önce işlerine geri alınmalarını ve işverenin sendikayı tanıması gerektiğini belirtmek” olduğunu söylediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 59 - 10 yıl önce
işçilerin bu halini görüyor musunuz çerkezköy ticaret ve sanayi odası esnaf sanatkarlar odası çerkezköy organize sanayi bölge müdürlüğü çerkezköy belediyesi kapaklı belediyesi en azından bir ziyaret edin şifayen unutmayın ki o işçiler sayesinde sizde ayaktasınız
Avatar
fabrika işçisi - 10 yıl önce @Vatandaş 59
işten atılan işçiler mağdur olan kişiler kimin umurunda ki.onlar sadece işveren vekili olmuş çıkarcı insanlar