PhotoPlay ve Sony temsilcilerinden eğitim aldılar

Türkiyenin en aktif Fotoğrafçılık Kulübü olan PhotoPlay ve Dünya’nın önde gelen teknoloji markalarından SONY’nin temsilcileri Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nda bir araya geldi. Okul konferans salonunda yapılan seminerin ardından Fotoğrafçılık dersi alan tüm öğrenciler Kazak Gölü’nde fotoğraf çekimi gerçekleştirdi

PhotoPlay ve Sony temsilcilerinden eğitim aldılar
26 Kasım 2015 Perşembe 16:12

ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ KATILDI

NKÜ Çerkezköy Meslek Yükseokulu PhotoPlay ve SONY’yi ağırladı. Gerçekleştirilen etkinliğe Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Can Burak Şişman, Okul Müdür Yardımcıları Taha Aslanlı ile Ali Maralcan, PhotoPlay Genel Yayın Yönetmi Nihat Karadağ, SONY Türkiye Ürün Müdürü Erdem Sayip, PhotoPlay Tekirdağ İl Temsilcisi Uğur Arslan ve çok sayıda okul öğrencisi katıldı.

MAKİNEDEN ZİYADE KIVRAK ZEKA ÖNEMLİ

Okulun Konferans salonunda yapılan seminerde ilk olarak PhotoPlay Genel Yayın Yönetmeni Nihat Karadağ konuştu. Karadağ, öğrencilere fotoğraf çekmekten vazgeçmemeleri gerektiğini ifade ederek, “İyi bir fotoğrafçı olmanın yolu sürekli fotoğraf çekmekten geçer. Teknik olarak fotoğraf ne kadar bilinirse bilinsin en iyi fotoğraflar devamlı fotoğraf çeken ve çekim tekniğini geliştirenlere aittir. Bizlerde ilk bu işe başladığımızda sürekli fotoğraf çekerek başladık. Fotoğrafçılıkta soğuk kanlı olmak çok önemlidir. Dünyanın en iyi fotoğrafları arasından gösterilen Kevin Carter’in çektiği akbaba ve Afrikalı çocuk fotoğrafını herkes biliyor ve o fotoğraf bir anda verilen bir kararla ve yaklaşık 100 dolar civarında bir makine ile çekilmiştir. Bu da demek oluyor ki iyi bir fotoğraf çekmek için çok çok pahalı makineden ziyade kıvrak zeka ve fotoğrafı göz ile çekebilmeyi gerekmektedir” diye konuştu.

EN HIZLI GELİŞEN MARKA SONY OLDU

Nihat Karadağ konuşmasının devamında ise fotoğrafçılık mesleğinde yaşadığı deneyimleri anlattıktan sonra konuşmasını yapmak üzere SONY Türkiye Ürün Müdürü Erdem Sayip söz aldı. Sayip, fotoğraf makinesi alanında farklı bir ürün sunan SONY aynasız makinelerinin teknik özellikleri ve avantajları konusunda öğrencilere bilgilendirmede bulundu. Erdem Sayip, “Bilindiği üzere günümüzde en sık kullanan makineler DSLR fotoğraf makineledir. Teknolojinin ilerlemesi ile beraber 3-4 kilogram ağırlığındaki bu makineler yerini artık hem aynasız hem de daha ufak makinelere sığdırılmaya başladı. Türkiye’de ve Dünya’da bu en hızlı geliştiren marka ise SONY oldu” açıklamasında bulundu.

SELFİE ÇEKMEYİ İHMAL ETMEDİLER

Sayip konuşmasının devamında SONY aynasız fotoğraf makinelerini tanıtan video film izlettikten sonra salondaki öğrenciler seminer sonunda kullanım içinde getirilen makineleri tek tek deneme fırsatı buldular. Seminer sonunda ise NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı ve okul Öğretim Görevlilerinden Müjgan Yılmaz, Nihat Karadağ ve Erdem Sayip’e çiçek takdim etti.

KAZAK GÖLÜNDE EĞİTİM ALDILAR

Çiçek takdiminin ardından her katıldığı konferans, seminer ve eğitim programında toplu selfie çekmeyi ihmal etmeyen PhotoPlay Genel Yayın Yönetmeni Nihat Karadağ öğrenciler ile selfie pozu verdi. Seminerin tamamlanmasının ardından ÇEMYO Fotoğrafçılık dersi alan öğrenciler Kazak Gölü’nde 1 saatlik eğitim aldılar. PhotoPlay Genel Yayın Yönetmeni Nihat Karadağ ve PhotoPlay Tekirdağ İl Temsilcisi Uğur Arslan eşliğinde fotoğraf silüet fotoğraf çekim tekniğini uyguladılar.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.