Pide fiyatı toplantıyı uzattı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Nisan ve Mayıs Ay Meclis toplantılarını birlikte yaptı. Meclis Başkanı Taha Ülker Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda pide fiyatlarının belirlenmesi maddesinde yaklaşık yarım saat süren bir fikir alışverişinin ardından 350 gram pidenin fiyatını 2 TL, 350 gram yumurtalı pidenin fiyatını ise 2,25 TL olarak oy birliğiyle karara bağlandı

Pide fiyatı toplantıyı uzattı
28 Mayıs 2015 Perşembe 17:24

 GELİR-GİDER BÜTÇELERİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

ÇTSO Meclisi Nisan ve Mayıs ayı toplantılarını birlikte gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ilk gündem maddesi Mart ve Nisan ayı gelir-gider bütçeleri oldu. ÇTSO’nun Mart ayı toplam gelirinin 118 bin 25 TL, toplam giderinin ise 124 bin 873 TL olduğu ifade edilirken, Nisan ayı toplam gelirinin ise 108 bin 976 TL, Nisan ayı toplam gideri ise 113 bin 326 TL olduğu açıklandı. Yapılan bilgilendirmelerin ardından gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.  

PİDE FİYATLARI YAKLAŞIK YARIM SAAT GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantının devamında Pide fiyatlarının belirlenmesi görüşüldü. Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Erdem dernek yönetimi olarak oda yönetimine sunduğu dilekçede 400 gram sade pidenin 2 TL, 400 gram yumurtalı pidenin ise 2,50 TL olması talep edildi. ÇTSO 1.Meslek komitesi incelediği dilekçenin ardından 350 gram sade pide 2 TL, 350 gram yumurtalı pidenin fiyatını da 2,50 TL olarak ÇTSO Yönetim kuruluna önerdi. Yönetim kurulu ise yaptığı çalışmalar neticesinde 350 gram sade pidenin 1,90 TL, 350 gram yumurtalı pidenin de 2,25 TL olması yönünde meclise sundu.

10 KURUŞ PARA ÜSTÜ ÇEVİRMEK ZOR OLUYOR

Yaklaşık yarım saat süren görüşmelerin ardından konuşan ÇTSO Meclis üyesi ve aynı zamanda Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Erdem, “Ramazan ayında pideler iftara 1-1,5 saat kala satılmaya başlıyor ve yoğunluk yaşanıyor. O yoğunlukta insanlara 10 kuruş para üstü çevirmek zor olduğu kadar vatandaşlarımızda o kadar yoğunluktan ister istemez çileden çıkıyor. 350 gram pidenin fiyatını 2 TL, 350 gram yumurtalı pidenin fiyatında 2,25 TL olarak kabul edilmesini talep ediyorum” açıklamasında bulundu.

PİDE FİYATLARI BELİRLENDİ

Yapılan bilgilendirmelerin ardından toplantının daha fazla uzamaması adına 350 gram pidenin fiyatını 2 TL, 350 gram yumurtalı pidenin fiyatını ise 2,25 TL olması için Meclise sunuldu. Belirlenen fiyat Meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı. Nisan ve Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin ‘Fildişi Sahili Heyeti’nin ziyareti’ ve ‘Oda üyeleri ile birlikte ziyaret edilen Almanya-Hannover Messe 2015 Fuarı’ hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından sona erdi.


Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.