Pınarça Deresi'nin temizliği sona erdi

Yaklaşan kış ayları nedeniyle gerçekleşebilecek su taşkınlarını önlemek amacıyla Çerkezköy Belediyesi tarafından başlatılan Pınarça Deresi'nde ki temizlik işlemleri tamamlandı

Pınarça Deresi'nin temizliği sona erdi
28 Eylül 2016 Çarşamba 11:19

ÇALIŞMALARIMIZI SIKLAŞTIRDIK

Yağışların fazla olduğu dönemde su taşkınlarının yaşandığı Pınarça Deresi'nin temizleme çalışmalarını kısa bir süre önce özel bir ekip ile başlattıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay "Dere yataklarının temizliği bizim sorumluluğumuzda olan bir konu değil. Fakat kış ayları yaklaştı. Önümüzdeki günlerde meydana gelebilecek şiddetli yağışlar kapsamında eli kolu bağlı duramazdık. Biz daha de olası bir dere taşkınının önüne geçebilmek adına çalışmalarımızı sıklaştırdık. Bu çalışmalardan biri de dere yataklarının temizlenmesi oldu” ifadelerini kullandı.

20 GÜNDE TEMİZLENDİ

Dere'nin özel ekipler tarafından temizlendiğini belirten Akay "Ekibimiz titiz çalışmalar sonucu bin 800 metre uzunluğundaki hat boyunca dere yatağına bulunan balçık, inşaat atığı ve otları temizledi. Bu çalışmalar yaklaşık 20 gün sürdü. Kış mevsimi yaklaştı. Biz artık Çerkezköy’de taşkın felaketi yaşamak istemiyoruz. Bunun için elimizden geldiğince tüm önlemleri almaya gayret ediyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.