Pınarça’da sergi heyecanı

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yıl Sonu Etkinlikleri kapsamında açılan sergiler Pınarça’da devam etti. Yıllar sonra ilk kez kurs açılan Pınarça’da toplam 20 kursiyerin yaptığı ürünler sergilenirken açılışa ilgi yoğun oldu.

Pınarça’da sergi heyecanı
18 Haziran 2011 Cumartesi 00:00

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yıl Sonu Etkinlikleri Pınarça’da açılan Kadın Üst Giysileri Dikimi ve Makine Kurdele Nakışı Kurslarına katılan toplam 20 kursiyerin yaptığı ürünlerin yer aldığı sergi ile devam etti. Pınarça uzun bir aradan sonra böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaparken, hem Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, hem de Pınarça halkı serginin açılmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.
Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün, Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, Abdurrahman Çiçek, Pınarça Muhtarı İlhami Özkan, Köy Muhtarları, vatandaşlar ve daha bir çok konuk katıldı. Açılışın ardından sergiyi gezen konuklar ürünleri tek tek incelerken, daha sonra yapılan ikrama katıldı.
BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ
Sergi iki ayrı bölüm olarak açılırken, Kadın Üst Giysileri Dikimi Sergisi'nde 10 kursiyerin el emeği olan etekler, pantolonlar, bluzlar, gecelikler, bindallılar ve şalvarlar yer aldı. Makine Kurdele Nakışı Sergisi'nde ise farklı 10 kursiyer tarafından yapılan pike takımları, nevresim takımları, çeyizlik eşyalar gibi birbirinden güzel ürünler sergilendi.
 UZUN YILLAR SONRA PINARÇA’DA KURS AÇILDI
Pınarça’da muhtarın da desteğiyle yıllar sonra ilk kez bir kurs açıldığını vurgulayan Halk Eğitim Müdürü Şenol Sinan Ekinci, amaçlarının kurs sayısını arttırmak ve daha fazla etkinlik gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. Ekinci ayrıca kurslara katılan kursiyerlerin bu sayede aile ekonomisine de katkı yaptığına dikkat çekerek, "Kursiyerlerimiz kurslar sayesinde hem sosyalleşiyor hem de ekonomilerine katkı sağlıyor. Kurslara devam ettikçe güvenleri de yerine geliyor" diye konuştu. Kadın Üst Giysileri Dikimi Öğretmeni Ebru Yamanözdemir ile Makine ve Kurdele Nakışı Öğretmeni Atiye Tunçbilek de Pınarça’da kurs açılmasından ve yapılan ürünlerin sergilenmesinden ötürü duydukları mutluluğu dile getirirken, bu tip etkinliklerin birçok açıdan yararlı olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.