Pınarça’yı böcekler istila etti

Kapaklı Pınarca Mahallesinde bir tarladan geldiği öğrenilen milyonlarca böcek mahalleyi adeta istila etti. Mahalleyi esir alan milyonlarca böcek karşısında ne yapacaklarını bilemeyen mahalleli ellerinde hortumlarla duvarlarına tırmanan küçük böceklerden kurtulmaya çalışıyor. İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen yetkililerin vurdumduymazlığına isyan eden Pınarca sakinleri ‘Eğer yetkililer biraz daha gözlerini yumarlarsa, sadece bizim evlerimiz değil, bütün mahalle böceklerin istilasına uğrayacak. Sesimizi yetkililere duyuramıyoruz. Ne gelen var ne giden var” diyerek duruma isyan ettiler.

Pınarça’yı böcekler istila etti
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:09

TARIM ARAZİSİNDEN GELDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Kapaklı’ya bağılı Pınarca Mahallesinde son günlerde yoğun olarak görülen böcekler nedeniyle mahalle sakinleri sıkıntı yaşıyor. Tarım arazisinden geldiği iddia edilen milyonlarca böcek adete mahalleyi istila etti. Yerleşim yerlerine gelen ve türü henüz tespit edilemeyen çok sayıda böcek mahallede bulunan birçok evi ve işyerini sardı. Böceklerle yaklaşık 3 gündür mücadele etmelerine rağmen başarılı olamayan halk yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulmasını istiyor.
İSTİLA ETTİLER
Pınarca Mahalle muhtarı Taner Diril, “Biz komşuların şikayeti üzerine buraya geldik. Komşular sineklerin bastığını söylediler evlerinin içini falan. Biz İlçe tarımı aradık, ondan sonra Belediye Sağlık İşlerini aradık. Geleceklerini söylediler ama şuan için gelen giden yok, bekliyoruz. Biz çözüm istiyoruz. Her yerde milyonlarca böcek var” dedi. İlaçlama yapmaları rağmen böcekleri uzaklaştırmayı başaramadıklarını söyleyen mahalleli Birsen Güven, “Üç gün böceklerle mücadele ediyoruz. Evlerimizi ilaçlamamıza rağmen çoğalan böcekler evlerimizi sardı. İlaçlama yaptık ama işe yaramak yerine daha da arttı. Hayatımızda böyle bir şey ile karşı karşıya kalmadık. Nereden geldi, nasıl oldu anlayamadık ki her tarafı sardı bunlar. Açık buldukları her yere giriyorlar. Her taraf böcek, bundan daha büyük ne sıkıntı olabilir ki” ifadelerini kullandı.
MAHALLELİ KENDİ ÇABALARIYLA MÜCADELE EDİYOR
Tedirginliklerinin giderilmesini istediklerini kaydeden mahalleli Mahmut Tuna “Belediye ekiplerinin acilen bu işe el atmasını bekliyoruz. 27 yıldır bu mahallede yaşıyoruz, hiç daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştık. Evimizin içine giriyorlar, evimizin dışını sardılar, her yere giriyorlar. Milyonlarca böcek var her yerde ve biz 3 gündür mücadele ediyoruz. Sesimizi hiç kimseye duyuramadık. Gelsinler görsünler, ilaçlayacaklar mı ne yapacaklarsa yapsınlar. Biz şuanda evimizde oturamıyoruz. Bahçelerimizi, mutfaklarımızı, yatak odalarımızı böcekler sardı. Belediye görevlilerini göreve çağırıyoruz, gelsinler, görsünler ve gerekli önlemleri hızlı bir şekilde alsınlar” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.