Plastik atıklar hayvan yuvasına dönüştü

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ile Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Marmara Ereğlisi, Muratlı, Süleymanpaşa ve Şarköy İlçe Belediyeleri arasında imzalanan protokol kapsamında geri dönüşüme uğrayan plastik atıkların hayvanlar için yuvaya dönüşmüş hallerini inceledi

Plastik atıklar hayvan yuvasına dönüştü
22 Temmuz 2016 Cuma 16:35

20 ADET YUVA VERİLDİ
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ile Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Marmara Ereğlisi, Muratlı, Süleymanpaşa ve Şarköy İlçe Belediyeleri arasında imzalanan protokol kapsamında geri dönüşüme uğrayan atıklardan sokak hayvanları için yuva yapıldığını ve bunlardan 29 tanesinin Çerkezköy Belediyesi’ne verildiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Geri dönüştürülebilir atıkların bir kolu olan plastik atıklar doğada en az bin yılda yok olmaktadır. Bu atıkların gelişi güzel bir şekilde çevreye bırakılması canlı sağlığını tehdit etmektedir. Aynı zamanda kullanım ömrü dolduran plastikler çeşitli alanlar için hammadde niteliğinde olması nedeniyle ekonomik olarak da önem taşımaktadır. Bu sebeplerle plastik atıkların kaynağında ayrı toplanması hem çevreyi korumakta hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bir sosyal sorumluluk projesi olan ve plastik atıkların kaynağında ayrı toplanmasını amaçlayan ‘Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi’ ise aynı zamanda sokak hayvanlarının da yaşam koşullarını da iyileştiriyor.” açıklamasında bulundu. 
 
BAŞKAN AKAY TEŞEKKÜR ETTİ
 
PAGDER’in, sözleşme imzalayan her bir belediyeye plastik atıkların geri dönüşümünden elde edilen 20 adet yuva bağışladığını ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin de bu yuvaların ilçelere dağıtımını gerçekleştirdiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Böylelikle ilk etapta teslim alınmış olan 20 adet yuva Belediyemize teslim edilmiştir ve Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimize konulmuştur. Bu güzel işbirliği için Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve Plastik Sanayiciler Derneği’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
“GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYIN”
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. H. Tamer Dodurka, “İnsanların atık olarak gördüğü plastiklerin, dönüştürülerek çevremizin bir parçası olan hayvanlara yuva olarak kullanılması düşüncesinin hayata geçirilmesine vesile olduğumuz için mutluluk duymaktayız. Vatandaşlarımızın evlerindeki plastikleri veya içtikleri su şişeleri gibi malzemeleri geri dönüştürülmek üzere ambalaj atıkları toplama kaplarına atmaları halinde bu tip sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesi ve çevrenin korunmasına katkı sağlanacaktır.” diyerek tüm vatandaşların geri dönüşüme katkı sağlamalarını istedi.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.